Nowa pasja Kubasi
Re: Nowa pasja Kubasi
Bardzo ładne masz te storczyki .
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gdzie ich trzymasz jest ich tyleee!
Z wielką przyjemnością pospacerowałam po całym Twoim wątku. Oglądałam tuż przed , więc liczę na kolorowe sny
Ciekawa i różnorodna kolekcja z Opiekunką o zdecydowanie 'zielonych' rączkach.
Kasiu, wielkie brawa za wszystkie cudowne kwitnienia (i piękne zdjęcia)
Ciekawa i różnorodna kolekcja z Opiekunką o zdecydowanie 'zielonych' rączkach.
Kasiu, wielkie brawa za wszystkie cudowne kwitnienia (i piękne zdjęcia)
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Kasia co tam u Twoich storczyków słychać?? Cisza tu straszna, a pewnie w domu chowasz piękne kwitnienia przed nami
- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miło mi, że ktoś tu jeszcze zagląda, bo ostatnio mam wrażenie, że forum wymiera.
Joasiu! Dziękuję, za miłe słowa to miód na moje serce. Powoli oswajam się z tą grupą roślin i zaczynam wprowadzać do swojej kolekcji nowe gatunki.
Kasiu! Na razie mamy okres bez nowych kwitnień, ale za kilka tygodni mam nadzieję pochwalić się kwitnieniem Aerides houlletiana x Rhynchostylis gigantea.
Tymczasem zostawiam fotkę nowości: C. Chocolate Drop x Summerland Girl kwitnienie sklepowe.
Joasiu! Dziękuję, za miłe słowa to miód na moje serce. Powoli oswajam się z tą grupą roślin i zaczynam wprowadzać do swojej kolekcji nowe gatunki.
Kasiu! Na razie mamy okres bez nowych kwitnień, ale za kilka tygodni mam nadzieję pochwalić się kwitnieniem Aerides houlletiana x Rhynchostylis gigantea.
Tymczasem zostawiam fotkę nowości: C. Chocolate Drop x Summerland Girl kwitnienie sklepowe.
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Kasiu, bardzo ładna katleja. Niestety na wszystkich forach ruch jest strasznie niemrawy.
Czekam niecierpliwie na kwiatuszki Aerides houlletiana x Rhynchostylis gigantea na pewno będą śliczne
Czekam niecierpliwie na kwiatuszki Aerides houlletiana x Rhynchostylis gigantea na pewno będą śliczne
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
No, nie tyle forum wymiera, Kasiu, co ludzie nauczyli się czytać... między wierszami I obowiązki inne dopadły, więc i czasu coraz mniej, przynajmniej u mnie. Ja do Ciebie zawsze będę zaglądać, bo choć w storczykach jestem blada, to jednak nie sposób przejść obok nich obojętnie Piękne okazy
- kubasia
Żaneto masa ludzi uciekła na fb, sama też tam się częściej udzielam. A co do czytania między wierszami to niestety chyba jednak częściej, bez zrozumienia. Zrzędliwa się na stare lata robię.
Wrzesień to czas kiermaszy storczykowych, więc kolejne zakupy trafiły na mój parapet.
Kasiu 74 to dzięki tobie przybył Neostylis Lou Sneary Blue. Pięknie pachnie oranżadką safari. Kto pamięta?
Nie mogłam się oprzeć Epidendrum capricornu, a sprzedawca zapewniał, że bezproblemowe.
I to tyle w tym roku zakupów. Może uda mi się wytrzymać do marca.
Wrzesień to czas kiermaszy storczykowych, więc kolejne zakupy trafiły na mój parapet.
Kasiu 74 to dzięki tobie przybył Neostylis Lou Sneary Blue. Pięknie pachnie oranżadką safari. Kto pamięta?
Nie mogłam się oprzeć Epidendrum capricornu, a sprzedawca zapewniał, że bezproblemowe.
I to tyle w tym roku zakupów. Może uda mi się wytrzymać do marca.
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Kasiu! Może się uda... Mnie też korci i nęci, i ciągnie, toż to niemożliwe, że już prawie wrzesień...Ale mówię sobie, że bez sensu kupować cokolwiek, padnie i się nie ukorzeni, bo zimno nawet w domu a grzać jeszcze nie chcą. I jakoś się trzymam, ale ciągnie. Tyle, że ja sobie ustrzelę swoje zachcianki na wiosnę, przy Twoich pięknościach może być z tym trudniej, jednak wytrwałości życzę!
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Och, co za piękności... gdzie Ty takie cuda nabywasz?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- kubasia
Odkurzamy wątek
Żaneto zaparłam się i na razie trzymam się dzielnie.
Natalko, jak już pisałam głównie w internecie, ale ostatnio utworzyło się kilka firm, które organizują kiermasze w W-wie, dzięki temu mogę pooglądać rośliny przed zakupem.
Pierwsze kwitnienie Aerides houlletiana x Rhynchostylis gigantea. Kupiona w lutym tego roku, jak widać dość szybko wykazała się współpracą.
Żaneto zaparłam się i na razie trzymam się dzielnie.
Natalko, jak już pisałam głównie w internecie, ale ostatnio utworzyło się kilka firm, które organizują kiermasze w W-wie, dzięki temu mogę pooglądać rośliny przed zakupem.
Pierwsze kwitnienie Aerides houlletiana x Rhynchostylis gigantea. Kupiona w lutym tego roku, jak widać dość szybko wykazała się współpracą.
Gratuluję Kubasiu
Mój Aerides odorata gościł u mnie kilka ładnych lat, pięknie się rozwijał (liście, korzenie), rozrósł sie do wielkich rozmiarów i...nic.
W końcu zachorował i 'odszedł'. Tyle się nacieszyłam.
W naszej storczykowej pasji jednak trzeba brać pod uwagę i takie zakończenie uprawy. Nie wszystkie storczyki czują się w naszych warunkach szczęśliwe.
Kwitnienie Twojego CUDOWNE
Mój Aerides odorata gościł u mnie kilka ładnych lat, pięknie się rozwijał (liście, korzenie), rozrósł sie do wielkich rozmiarów i...nic.
W końcu zachorował i 'odszedł'. Tyle się nacieszyłam.
W naszej storczykowej pasji jednak trzeba brać pod uwagę i takie zakończenie uprawy. Nie wszystkie storczyki czują się w naszych warunkach szczęśliwe.
Kwitnienie Twojego CUDOWNE
Pozdrawiam, Joanna
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Wspaniały storczyk uwielbiam zielone kwiaty, no a storczyk o zielonych kwiatach
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia