Baryczkowe Storczyki

Zablokowany
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sylwio- dziękuję. Tak, ten cosik to keiki, ale zagadką jest czemu ono wyrosło? Roślina jest nadal reanimowana, ma kilka młodych korzonków, więc zastanawiam się po co mu to keiki?
Aniu-dzięki, akwarium stoi na stoliku przy oknie zachodnim, chciałabym je postawić na parapecie, ale na zach. jest zbyt słonecznie popołudniami, a wschodni jest za wąski.
Anetko- Cezar ma trzy rozgałęzienia i 23 kwiaty. Dodam nieskromnie, że jest piękny.
Na dnie akwarium mam odciętą dolną część suszarki do naczyń i wodę. Myślałam wcześniej o jakiś kamieniach czy keramzycie, ale w ten sposób doniczki nie dotykają wilgotnego podłoża, dzięki czemu mogą przeschnąć.

Cezar i po lewej Rudy:
Obrazek
Obrazek
Zdjęcie nieostre, robione przy zachodnim oknie przysłoniętym roletą, bo słońce właśnie ostro świeci w tę stronę.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kamilko, nie musisz pisać, że Cezar jest piękny, bo widzimy na zdjęciach - choć zapewne na żywo znacznie piękniej się prezentuje :)
A czy nie myślałaś by na dno akwarium wysypać hydro żel? Trzymałby wodę, spokojnie sobie parował, ale co najważniejsze - pięknie by wyglądał... ;) Można go kupić w różniastych kolorach ;) Mam taki, kolorki różne... Niestety nie mam przezroczystych doniczek, a Twoje akwarium wydaje się być idealne na taki eksperyment ;)
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za podsunięcie pomysłu. Zastanowię się nad tym :)
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Kamilo akwarium wygląda ciekawie, widzę fajne rozwiązanie jeśli chodzi o umieszczenie na pewnej wysokości. Czy wiesz jaka tam masz wilgotność :?: A Cezar wygląda świetnie-tyle kwiatów. Po prostu BOMBA ;:1
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Ale śliczny jest ten biały z kropeczkami , cudny :)
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczny jest biały w kropeczki - Cezar- i tak obficie kwitnie ;:31 Muszę umieścić zdjęcie jego "brata", który zakwitł u mnie :lol:
Awatar użytkownika
asiula13
1000p
1000p
Od: 16 cze 2009, o 11:15

Post »

u Ciebie jak zawsze piękne kwitnienia :D
gratuluję keiki :D
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kamilko Twoje akwarium bardzo ładnie wygląda.Mogę Tobie podpowiedzieć że ja mam kermazyt w swoim ,z tym że wody mam zawsze wlane tylko tyle żeby roślinki nie miały mokrych nóg.Z wierzchu mam przykryte folią spożywczą podziurawioną dla lepszej wilgotności .Cezar mnie zauroczył nigdy go wcześniej tak długo nie oglądałam.Pozdrawiam
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Kamilko, akwarium bardzo ładnie się prezentuje, ostatnio na forum szał akwariowy, ostro się wkręcamy ;:1 ;:1

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, dziękuję za wizytę :)

Po pierwsze- zauważyłam, że przedszkolaki i zdechlaczki w akwa ruszyły pełną parą. To niesamowite, bo są w akwa od tygodnia! Nie wiem wprawdzie jaką mam tam wilgotność, ale najwyraźniej roślinom to służy! Pojawiły się nowe listki i korzonki. Nawet pH. equestris wypuszcza nowy listek!
W akwarium mam nowych mieszkańców, 2 keiki z Maminego Phal., który spadł i połamały mi się łodygi, ta z keiki i druga, o zgrozo, z kwiatami!

Oto on, na dzień przed wypadkiem.
Obrazek

Po drugie- keiki u tego zdechlaczka zaskoczyło mnie, wolałabym, by roślinka swoje siły włożyła w nowe korzonki, ale widać rośnie jak chce. Do tego z dnia na dzień to keiki jest coraz większe :)

Po trzecie- Piotr kupił mi Phal., oczywiście żółtego, trochę limonkowego z różową warżką. Jak znajdę chwilę to zrobię mu kilka fotek. Piszę o tym, bo właśnie odkryłam, że pachnie jakby wanilią i bardzo mnie to cieszy!
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękny, szkoda, że mu się połamały pędy.
Awatar użytkownika
menia
500p
500p
Od: 30 lip 2008, o 21:36

Post »

Śliczny jest Baryczko i jeszcze nie raz będzie ciszył Twoje około, głowa do góry :)
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pęd jest w wazonie, więc wielkiej straty nie ma. Gorzej z keiki, bo jedno miało dwa, ale dość długie korzonki (ok. 6cm), drugie ma tylko jeden, który może mieć z 3cm. Oba posadziłam i siedzą w akwa, ale trochę się o nie boję...
Pozdrawiam! Kamila
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”