Zapraszam Jadzia1 - 2009r.
Witam słoneczka kochane
Tessko Monia ma rację Eucomisy należy na zimę wyjąć z ziemi Ja miałam 3 szt został tylko jeden , bo właśnie w piwnicy coś się stało i zgniły
* Gabrysiu mój wędrował do tej pory po całym ogrodzie Po tym lecie wiem ,że najlepiej jednak rośnie
w miejscu słonecznym i osłoniętym od wiatru . W miejsce gdzie go wsadzam wsypuję świeżej ziemi i mieszam z nawozem Osmocote , a potem to już zapominam o nim
*Liseczko mam go jakieś 3 lata , jak kupiłam była to maleńka cebulka , teraz z roku na rok cebulka jest większa , w tym roku planuję dokupić
*Halinko na prawdę warto go mieć w ogrodzie , przyciąga uwagę swoim pióropuszem
*Grzesiu dziękuję
*Teresat było sprzątanie w domu i legowisko dzieci wyniosły do wytrzepania , Gutek jak zobaczył ,że wynoszą jego łóżko szybko zajął w nim miejsce obawiając się ,że ktoś tam wejdzie
*Boguniu kochana ja dziś jak wracaliśmy z Kościoła to też wypatrywałam przylaszczek ale niestety jeszcze ich nie ma
*Asiu mój żarnowiec ma jakieś 3 lata , był bardzo maleńki , ale teraz z roku na rok wypuszcza nowe przyrosty
* Grażynko już sama nie wiem co mam robić
* Geniu to dopiero musiała być piękność , o różowych kwiatach nigdy nie widziałam , oj takiego odrazu bym kupiła
*Tu.ja u nas dziś pochmurnie i zimno +3
Dzisiejszy spacerek Gizmo cieszy się z ostatniego śniegu
Tak doświetlam moje małe Rączniki
Tessko Monia ma rację Eucomisy należy na zimę wyjąć z ziemi Ja miałam 3 szt został tylko jeden , bo właśnie w piwnicy coś się stało i zgniły
* Gabrysiu mój wędrował do tej pory po całym ogrodzie Po tym lecie wiem ,że najlepiej jednak rośnie
w miejscu słonecznym i osłoniętym od wiatru . W miejsce gdzie go wsadzam wsypuję świeżej ziemi i mieszam z nawozem Osmocote , a potem to już zapominam o nim
*Liseczko mam go jakieś 3 lata , jak kupiłam była to maleńka cebulka , teraz z roku na rok cebulka jest większa , w tym roku planuję dokupić
*Halinko na prawdę warto go mieć w ogrodzie , przyciąga uwagę swoim pióropuszem
*Grzesiu dziękuję
*Teresat było sprzątanie w domu i legowisko dzieci wyniosły do wytrzepania , Gutek jak zobaczył ,że wynoszą jego łóżko szybko zajął w nim miejsce obawiając się ,że ktoś tam wejdzie
*Boguniu kochana ja dziś jak wracaliśmy z Kościoła to też wypatrywałam przylaszczek ale niestety jeszcze ich nie ma
*Asiu mój żarnowiec ma jakieś 3 lata , był bardzo maleńki , ale teraz z roku na rok wypuszcza nowe przyrosty
* Grażynko już sama nie wiem co mam robić
* Geniu to dopiero musiała być piękność , o różowych kwiatach nigdy nie widziałam , oj takiego odrazu bym kupiła
*Tu.ja u nas dziś pochmurnie i zimno +3
Dzisiejszy spacerek Gizmo cieszy się z ostatniego śniegu
Tak doświetlam moje małe Rączniki
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już tu zaglądałam ale się nie odzywałam. Wierszyk o szczęściu skopiowany i może nawet nauczę się na pamięć.
Ja w tym roku trzy cebule eukomisu zostawiłam w gruncie a trzy wykopałam. Ktoś na forum pisał, że nie wykopuje cebul eukomisu tylko robi kopczyk. Boję się tylko czy nie za mały ten kopczyk zrobiłam.
Jadziu, zwierzaki urocze ogród też.
Ja w tym roku trzy cebule eukomisu zostawiłam w gruncie a trzy wykopałam. Ktoś na forum pisał, że nie wykopuje cebul eukomisu tylko robi kopczyk. Boję się tylko czy nie za mały ten kopczyk zrobiłam.
Jadziu, zwierzaki urocze ogród też.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Witaj Krysiu bardzo się cieszę ,że Nas odwiedziłaś . Ja nigdy nie zostawiałam na zimę Eukomisa , no zobaczymy jak u Ciebie przezimuje , może rzeczywiście można tylko zrobić kopczyk .
Cieszę się ,że podoba Ci się wierszyk , wiesz ja lubię czytać takie fajne wierszyki i sentencje o szczęściu i radości one nastrajają pozytywnie
Grzesiu te inne kwiatki też korzystają i zaczęły ładniej rosnąć , doświetlam jej parę dni i widać zmiany .
**„Słyszałem, że świat jest piękny” - rzekł niewidomy. „Podobno” - odpowiedział widzący**
Cieszę się ,że podoba Ci się wierszyk , wiesz ja lubię czytać takie fajne wierszyki i sentencje o szczęściu i radości one nastrajają pozytywnie
Grzesiu te inne kwiatki też korzystają i zaczęły ładniej rosnąć , doświetlam jej parę dni i widać zmiany .
**„Słyszałem, że świat jest piękny” - rzekł niewidomy. „Podobno” - odpowiedział widzący**
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak to nie wiesz co.
Wejdż do psiego wątku, wklej najlepsze fotki z Guciem i zobaczysz jaki będzie odzew.
A jakie są najlepsze to już wiesz.
Wejdż do psiego wątku, wklej najlepsze fotki z Guciem i zobaczysz jaki będzie odzew.
A jakie są najlepsze to już wiesz.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Też jestem ciekawa co z tego będzie. Na wszelki wypadek zaryzykowałam tylko połowa cebul.Monia68 pisze:Krysko, ostatnie dwie zimy były łaskawe i pewnie dlatego eucomisy przetrwały w gruncie. Jestem ciekawa, czy Tobie się uda...oby
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
- Danio
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
No i narobiłam sobie ochoty na Eucomisa, muszę poszukać cebul
Parapetowy ogródek świetny, napisz trochę więcej, jakiej żarówki używasz i ile godzin doświetlasz?
Pozdrawiam Dorota
Parapetowy ogródek świetny, napisz trochę więcej, jakiej żarówki używasz i ile godzin doświetlasz?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
*Agnieszko dziękuję bardzo Jak pozwolisz to ja jutro dam prosty przepis na spody takie o których piszesz
*Dorotko ja dziś się dowiedziałam ,że są też inne kolory Eukomisu
Kochanie doświetlam gdzieś od 15 i do wieczora , nie wiem ile ma ta żarówka bo jest już bardzo stara ,
wiesz te roślinki stoją na akwarium to od spodu jest im ciepło
*Krysiu myślę ,że się podzielisz z nami swoim doświadczeniem , tez jestem bardzo ciekawa
*Danusiu kochanie nie musisz się śpieszyć
A to moje maleńkie akwarium kiedyś miałam 450 litrów to dopiero był zbiornik teraz te maleńkie to jak kotnik wygląda , ale zawsze coś mam . Na nim stoją kwitki
Ach a u mnie pada śnieg
*Dorotko ja dziś się dowiedziałam ,że są też inne kolory Eukomisu
Kochanie doświetlam gdzieś od 15 i do wieczora , nie wiem ile ma ta żarówka bo jest już bardzo stara ,
wiesz te roślinki stoją na akwarium to od spodu jest im ciepło
*Krysiu myślę ,że się podzielisz z nami swoim doświadczeniem , tez jestem bardzo ciekawa
*Danusiu kochanie nie musisz się śpieszyć
A to moje maleńkie akwarium kiedyś miałam 450 litrów to dopiero był zbiornik teraz te maleńkie to jak kotnik wygląda , ale zawsze coś mam . Na nim stoją kwitki
Ach a u mnie pada śnieg