ogród Agaty (sure)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: ogród Agaty (sure)

Post »

Agatko kicię pomyziaj jeszcze raz - tego nigdy za wiele. ;:108 I myślę, że towarzyszkę też mu w końcu znajdziesz w wymarzonym kolorze. Czyżbyś chciała małe kotki??? Dobrze wiedzieć :D
Ja - jak chyba większość - lubię swoje miasto i uważam, że jest ładne. Ale Ty musiałabyś to sprawdzić osobiście :heja Mamy przepiękny Park Habsburgów, który swe początki datuje na XVII w. W chwili obecnej jest to odrestaurowany kompleks pałacowo-parkowy rozmieszczony na 26 ha. i naprawdę wart zobaczenia. Mam nadzieję, że jak założę własny wątek to uda mi się zamieścic zdjęcia z parku.
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

oj będzie on wymiziany, bo ja też chcę pomiziać kotka :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Witaj Agato! Ładny ogród i już taka duża kolekcja roślin w tak krótkim czasie! Gratuluję! Będę zaglądała :D
Pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

agrazka pisze:oj będzie on wymiziany, bo ja też chcę pomiziać kotka :)
Się ustawiam w kolejce :heja
Baaardzo z niego fotogeniczny facet ;:167
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, Grażynko, kotek się ucieszy, dziś i tak ma dzień pełen przyjemności, a teraz czeka go dodatkowe mizianie! ;)

Asiu, "Park Habsburgów" brzmi bardzo zachęcająco, już wiem, gdzie się udać przy ewentualnej wizycie.
Małych kotków niestety nie planuję, jest to zresztą teraz technicznie niemożliwe. Ale myślę, że mojemu Kocilli należy się kocie towarzystwo, nie wypuszczamy go na zewnątrz i możliwe, ze się nudzi... :roll:

Witaj Łano - Kalmio! :wit :D
(Łana, to Twoje imię? Bardzo oryginalne i rzadkie, ciekawa jestem, skąd się wywodzi?). Dzięki za miłe słowa, postaram się zajrzeć i do Ciebie, może nawet dzisiaj, jeśli czas pozwoli....
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Witaj Agatko,
No tak...jeśli Twój kot tylko w domu to zdecydowanie potrzeba mu innego kociego towarzystwa :D. Moja kotka całą zimę nie wyszła na zewnątrz (co najwyżej wystawiała nos przez drzwi po czym z niesmakiem (myślę) się otrząsała i cofała do domowego ciepełka) ale teraz już całymi godzinami (i nocami ;:65 ) jej nie ma.
Może kiedyś podczas wyjazdu na "swoje" południe zaglądniesz na "moje."
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, kto wie, kto wie. Mam już całą listę miejsc, gdzie mam wstąpić - w okolicach Wrocławia. Z mojej obecnej perspektywy Żywiec nie wydaje się dużo dalej! ;)

Słuchajcie, czy u Was tez ciągle nocne przymrozki? Wczoraj biały kolor z ogrodu zniknął prawie całkowicie, a tu rano się zabieliło - mróz i chyba trochę śniegu?? :(
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:58

Post »

:wit Agatko U mnie też biało od mrozu dzisiaj rano.Lecz słonko już świeci i zaraz wszystko zniknie.
Przyłączam się do fanów kotka ;:108 Jest niesamowity, taki dostojny w swoich ruchach.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

A u mnie dziś rano samo słoneczko, bez mrozu. Wczoraj popadał deszczyk z wieczora i zapowiada się fajny dzień. Chyba poprzycinam w końcu moje wierzby
Paulina
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, dzięki w swoim i kotka imieniu. Wyszłam na zewnątrz, ale za ciepło na razie nie jest. Jeszcze nie będę pracować w ogródku, bo muszę jeszcze gdzieś pojechać około południa (niestety, z powodu niewesołych okoliczności).

Paulino, ja swoje wierzby tez już przycinałam, tylko jeszcze nie wiem, co zrobić z Uralem, rośnie długa witka, a chcialabym prowadzić ja jako drzewko... :roll:

Znalazłam dzisiaj jakieś nieciekawe rzeczy, świerk Sander's Blue już widoczny cały, spójrzcie na zdjęcia, co to może być? Z jednej strony więcej suchych igiełek... :(

Obrazek

Obrazek

sosna Hornibrookiana ma suchą gałązkę w środku:

Obrazek

no i żurawka moja jedyna - sporo suchych lisci. Ale zielone tez są, może nie padnie?

Obrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Z żurawką wszystko powinno być dobrze. Co roku po zimie śa spłaszczone i część liści usycha. Za dwa miesiące nie będzie śladu po złym stanie.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Te brzydkie liście możesz spokojnie usunąć.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku, Aniu, pocieszyliście mnie z tą żurawką, poczekam jak się zabierze do roboty i urośnie, a brzydkie listki pousuwam, jak trochę obeschnie, na razie wszystko dookoła rozmoczone przez topniejący śnieg. Ale już jest dużo ładniej na dworze, tylko czekać, aż wszystko zacznie się zielenić... :D
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”