Moja familokowa oaza spokoju cz.7
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.7
WANDZIU o takie proste pierwiosnki nie żadne rarytaski . Jakoś zawsze udaje mi sie je rozmnożyć
EWCIU mój ogródek jest taki nieproporcjonalny dużo mi zabiera część domu jak czasem widać na zdjęciach . On jest bardziej w trójkącie . U mnie stare odmiany hiacyntów fajnie się rozmnażają ,więc nie mogę narzekać na ich brak . Nowsze to już nie tak samo raczej słabo wytwarzają przybyszowe cebulki
BASIA jak dzisiaj weszłam do ogródka i pochyliłam głowę to zapach bije nieziemski . Znowu robi się wichura ,więc ciekawe co przyniesie . Ziemia jest suchutka w niektórych miejscach
BOGUSIA kupiłam ją w ubiegłym roku w Niemczech mam jeszcze jedną ,ale na razie nie jest złożona
IRENKO 3 róże na pewno odejdą z ogródka . na razie czekam ,ale nie pokazują żadnych oznak życia a szkoda gdyż bardzo mi się podobały ,4 również wielki znak zapytania. Dzisiaj właśnie sie im przyjrzałam . Może jak spadnie porzadnie deszcze to zobaczymy
MAJKA a u mnie nic nie obcinałam . Super przezimowała moja RU
GABI zaraz wstawię ona ma wys,1,80 i szer .może ze 40cm tak na oko bo karton już wyrzuciłam
EWCIU mój ogródek jest taki nieproporcjonalny dużo mi zabiera część domu jak czasem widać na zdjęciach . On jest bardziej w trójkącie . U mnie stare odmiany hiacyntów fajnie się rozmnażają ,więc nie mogę narzekać na ich brak . Nowsze to już nie tak samo raczej słabo wytwarzają przybyszowe cebulki
BASIA jak dzisiaj weszłam do ogródka i pochyliłam głowę to zapach bije nieziemski . Znowu robi się wichura ,więc ciekawe co przyniesie . Ziemia jest suchutka w niektórych miejscach
BOGUSIA kupiłam ją w ubiegłym roku w Niemczech mam jeszcze jedną ,ale na razie nie jest złożona
IRENKO 3 róże na pewno odejdą z ogródka . na razie czekam ,ale nie pokazują żadnych oznak życia a szkoda gdyż bardzo mi się podobały ,4 również wielki znak zapytania. Dzisiaj właśnie sie im przyjrzałam . Może jak spadnie porzadnie deszcze to zobaczymy
MAJKA a u mnie nic nie obcinałam . Super przezimowała moja RU
GABI zaraz wstawię ona ma wys,1,80 i szer .może ze 40cm tak na oko bo karton już wyrzuciłam
- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
Jadziu, katleja przecież kwitnie jesienią! Jest przepiękna. Moje hiacynty bardzo smakują nornicom, ostatnio kwiaty leżały na rabatce, a cebul nie było. Łapki z d... im powyrywam.
- JAKUCH
MAJU mam tylko nadzieję ,ze jej nie zabiję . Mam już kilka storczyków więc może jakoś będzie mi kwitła a ma jeszcze sporo pąkow . Widziałam ile się napracowałałaś na tym kamienistym terenie ,ale na pewno będziesz zadowolona . Dobrze ,że te diablice nie urzędują u mnie [odpukać ]
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu, dzięki za podporę...
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Jadziu , hiacynty rozpoczęły koncert. Parapetowy nabytek przepiękny!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Witam z wojaży po Europie.
Ceny róż dość wysokie więc się nie dziwię że nie kupiłaś.
A tu po staremu, hiacynty kwitną i reszta im towarzyszy, sasanka śliczniutka.
Ceny róż dość wysokie więc się nie dziwię że nie kupiłaś.
A tu po staremu, hiacynty kwitną i reszta im towarzyszy, sasanka śliczniutka.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A ja myślałam, że więcej przywieziesz, no ale przy takich cenach.....
Sama bym się mocno zastanawiała.
Tam mówisz ciepło a u mnie leje i ziąb, że z domu nie wychodż.
Sama bym się mocno zastanawiała.
Tam mówisz ciepło a u mnie leje i ziąb, że z domu nie wychodż.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
MAJKA szkoda ,ze nie miałam aparatu . Tam podziwiałam piękno kwitnących magnolii a przed domami wierzby Iwy wystrojone w różnokolorowe jajeczka i mnóstwo kwitnącej Forsycji i Złotlinu . Gdyby tam mieli róże Delbarta to za tę cene skusiłabym się bo to by się opłacało . Nasze hiacynty i sasanki są równie piękne a tam w przydomowych ogródkach widziałam tylko hiacynty i tulipany żadnych sasanek
TOSIA masz rację już ich zapach unosi się w ogródku
GABI nie ma za co zawsze do usług
TOSIA masz rację już ich zapach unosi się w ogródku
GABI nie ma za co zawsze do usług
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Masz rację, kupować za duże pieniądze można tylko rarytasy
Catleja piękna, oby rosła zdrowo
Dlaczego u Ciebie nie ma wcale chwastów Ja już po pierwszym plewieniu i wcale mało tego nie nazbierałam.
Catleja piękna, oby rosła zdrowo
Dlaczego u Ciebie nie ma wcale chwastów Ja już po pierwszym plewieniu i wcale mało tego nie nazbierałam.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Jadziu. Chyba nie wprowadziłaś ziarnopłonu do ogródka . Wsadź go w donicę, bo później nie będziesz mogła się go pozbyć. Uprzedzam lojalnie. Tylko w sobotę wyrzuciłam z jednej rabaty 4 wiadra na kompost i dalej odbija. Bardzo drogie róże widziałaś - to u nas te odmiany są dużo tańsze.
U Niemców nie widać sasanek i innych ciekawych roślin w ogródkach bo nie mają naszego forum ogrodniczego.
U Niemców nie widać sasanek i innych ciekawych roślin w ogródkach bo nie mają naszego forum ogrodniczego.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JAKUCH
KRYSIU ja mam go już parę lat i w ogóle mi nie kwitnął dlatego nawet nie wiedziałam ,że go mam . Dopiero jak ujrzałam te listki i to skojarzyłam . Cały czas rosnął w doniczce więc może dlatego sie nie rozmnażał . Dam sobie z nim radę . Ja jeszcze przed forum je miałam ,chyba dla nich są za mało atrakcyjne
BASIA u mnie chwasty nie chcą rosnąć tylko roslinki a chwasty rosną na poboczach w ogródku nie mają prawa tam nie ich miejsce
BASIA u mnie chwasty nie chcą rosnąć tylko roslinki a chwasty rosną na poboczach w ogródku nie mają prawa tam nie ich miejsce
- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Jadziu powiedz to moim chwastom bo mnie nie chcą słuchać .A roślinki jak zawsze urocze i zachwycają zwłaszcza jak taki ziąb na dworze
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu! W tych dwóch donicach to co masz?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie