Moje ukwiecone parapety cz. II
Re: Moje ukwiecone parapety cz. II
Piekna Kasiu!!! To z "wandowatych"?Dlugo czekalas?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu tak, z vandowatych, też uprawiam ją w doniczce bez ziemi, tylko ze w porównaniu do vand jest malutka, cała roślinka nie jest wyższa niż 10 cm, rozpiętość listków to jakieś 15 cm, a kwiatek ma góra 2 cm. Takie małe cudo.
Kupiła mi ją w zeszłym roku koleżanka z innego forum u schwertera wtedy miała 2 pędy, kwitła w sierpniu bodajże, teraz po roku powtrórzyła kwitnienie ale ma 4 pędy z czego się bardzo cieszę.
Kupiła mi ją w zeszłym roku koleżanka z innego forum u schwertera wtedy miała 2 pędy, kwitła w sierpniu bodajże, teraz po roku powtrórzyła kwitnienie ale ma 4 pędy z czego się bardzo cieszę.
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
Kasiu śliczna krzyżówka Podobają mi się ostatnio takie maluchu,zwłaszcza z taką ilością pędów Pokaż ją koniecznie gdy rozkwitnie na wszystkich pędach
Pozdrawiam Mariusz3357
kurcze ,cudo ,naprawde ,Dorotka tez ma takiego maluszka wandowatego.Ja to sie boje za takie brac ,moze kiedys...Wstaw koniecznie fotke wszystkich kwiatkow i kwiatek z bliska tez .
-
Kasiu na prawdę nie potrzebnie się stresujesz, to wyjątkowo łatwa w uprawie krzyżówka, wystarczy postawić na południowym parapecie i raz na 7 dni namoczyć na kilka godzin korzenie. Nawet na dwór nie trzeba wystawiać. Jeśli gdzieś taką spotkasz to bierz i się nie zastanawiaj.
Mariusz, Pati dziękuje za odwiedziny
Mariusz, Pati dziękuje za odwiedziny
Super Kasiu ,jak spotkam to na pewno kupie
-
Neofinetia falcata x coelestis blue juz otworzył prawie wszystkie kwiatki więc wstawiam zdjęcie
i take słabe zblizenie, zdjecie bez słoneczka a tą biel kiepsko uchwycić, na zywo jest piękny ale jako model kiepsko wychodzi :P
Nowa vanda juz jest u mnie, cała i zdrowa, kolor ciężki do uchwycenia, moze jak będzie słoneczko to uda się lepiej ja uchwycić, a na razie takie slabe zdjęcie
i take słabe zblizenie, zdjecie bez słoneczka a tą biel kiepsko uchwycić, na zywo jest piękny ale jako model kiepsko wychodzi :P
Nowa vanda juz jest u mnie, cała i zdrowa, kolor ciężki do uchwycenia, moze jak będzie słoneczko to uda się lepiej ja uchwycić, a na razie takie slabe zdjęcie
Alez piekny ten bialasek .Jestem ciekawa jak dlugo kwitnie.Wandula tez sliczniutka ,faktycznie nietypowy kolor ,cos pomiedzy wisnia a czerwienia.
Neofinetia falcata x coelestis blue - jak biały bez. Piękny. Gdyby zechciał też tak pachnieć
Vandeczka natomiast taka słodziutka...
Vandeczka natomiast taka słodziutka...
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- adam_g
- 100p
- Od: 5 lis 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
kolor śliczny Vandzi, a to małe cudo niesamowite i to kwitnienie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=66960" onclick="window.open(this.href);return false;
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Vanda prześliczna, chociaż szczerze mówiąc myślałam, że Vandy mają duże kwiaty Przepiękna ten kolor.. do zjedzenia!