W niralowym ogródku.
Re: W niralowym ogródku.
Nooooooooooooo teraz to już na pewno spodziewaj się moich odwiedzin.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, zakamieniasz ogród na całego, jeszcze nowe kamienie, większe? nowe oczko budujesz?
Pod kamienie i żwirek dajesz matę? I powiedz, jak sobie radzisz z listkami w kamykach,
bo ja mam żwirkowe ścieżki w różance i przyznam - czasem -mocno mnie wkurza ich czyszczenie .
U Ciebie raczej przewaga iglaków, ale przecież liście nie znają granic .
Kamienie i żwirki ładnie wyglądają i wydaje się, że przy nich już nic nie trzeba robić, wydaje się, co?
Pod kamienie i żwirek dajesz matę? I powiedz, jak sobie radzisz z listkami w kamykach,
bo ja mam żwirkowe ścieżki w różance i przyznam - czasem -mocno mnie wkurza ich czyszczenie .
U Ciebie raczej przewaga iglaków, ale przecież liście nie znają granic .
Kamienie i żwirki ładnie wyglądają i wydaje się, że przy nich już nic nie trzeba robić, wydaje się, co?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiękny ogród i wspaniałe oczko wodne. Czy te kamienie to z Twojej okolicy? Niektóre są ogromne i żeby je przytaszczyć to chyba nieźle trzeba się namęczyć.
- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Kasiu -cóż można powiedzieć .... Chyba najtrafniej będzie po prostu - cudowne zdjęcia z pięknego ogrodu!!!!!!.
Kamienie fajne są , ja w tamtym roku z nad morza przywiozłam pięć dziesięciolitrowych wiaderek kamyczków, dzieci się nie nudziły i za każdym wyjściem nad morze brali plecak i biegali po plaży za kamyczkami.
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
Kasiu jeszcze więcej kamieni? Będzie ciekawie Ale taki obrazek jak ten floks przy kamieniach bez nich robiłby połowę wrażenia.
Zastanawiam się jak dajesz radę ustawiać wielkie kamienie... chyba że masz krasnoludki w ogrodzie?
Zastanawiam się jak dajesz radę ustawiać wielkie kamienie... chyba że masz krasnoludki w ogrodzie?
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Agnieszko dziękuję za miłe słowa choć o takim ogrodzie jak piszesz to tylko mogę pomarzyć...choć nie ukrywam że staram się ''upiększać'' ten swój kawałek zieleni
Aniu i co będzie jak te PIĘKNOŚCI zobaczysz w realu
Do p.Zbyszka pewnie że się wybierzemy ale ...czasu brak! Myślę jednak że w tym tygodniu się zmobilizujemy a jak nie z Renią to M wyciągnę i odwiedzimy Was ...może w sobotę?
Ulka no Ty już otrzymałaś na pw....teraz kombinuj z pogodą bo u nas w rowach woda stoi
Elu właśnie tak myślałam że dając matę pod żwirek będę miała spokój ale niestety badylsko jest sprytne i przełazi choć z pewnością bardzo ograniczona ilość ale jednak skubanie jest konieczne.
Co do liściastych to nie wiem czy na jakiejś fotce jest widoczne ale starałam się w żwirkach porobić wstawki z kory i w te miejsca sadziłam liściaste...róże. Kamienie są dla mnie wspaniałym uzupełnieniem rabat szczególnie jak zza jakiegoś kamora delikatnie wystaje roślinka.
Magdaleno Ostatnia dostawa kamieni to około 20km ode mnie i ładowane koparką jednak zwalane ręcznie i układane również.
Ciężar faktycznie odczuwalny ale uparta jestem i CI którym przypadło układanie ich na rabatach o tym wiedzą
Małgosiu dziękuję za miłe słowa. Szukałam Twojego wątku ale coś mi się zapodział więc zaraz biegnę jeszcze raz po poście dam radę
Aniu takie morskie kamyczki są cudne.Mój młodszy też z wakacji przywiózł mi kamyczki w plecaku -wiedział jaki najmilszy prezent mi zrobi...no i najtańszy
Olgo krasnoludków u mnie nie ma ale męska część postarała się choć łatwo nie było.Cała przyczepa kamieni rozeszła się po ogrodzie i kolejna też by się spokojnie zmieściła i natłoku by nie było. Podoba mi się połączenie kamienia z żurawką czy małym kostelniaczkiem.
A to kilka nowych maleństw...
Aniu i co będzie jak te PIĘKNOŚCI zobaczysz w realu
Do p.Zbyszka pewnie że się wybierzemy ale ...czasu brak! Myślę jednak że w tym tygodniu się zmobilizujemy a jak nie z Renią to M wyciągnę i odwiedzimy Was ...może w sobotę?
Ulka no Ty już otrzymałaś na pw....teraz kombinuj z pogodą bo u nas w rowach woda stoi
Elu właśnie tak myślałam że dając matę pod żwirek będę miała spokój ale niestety badylsko jest sprytne i przełazi choć z pewnością bardzo ograniczona ilość ale jednak skubanie jest konieczne.
Co do liściastych to nie wiem czy na jakiejś fotce jest widoczne ale starałam się w żwirkach porobić wstawki z kory i w te miejsca sadziłam liściaste...róże. Kamienie są dla mnie wspaniałym uzupełnieniem rabat szczególnie jak zza jakiegoś kamora delikatnie wystaje roślinka.
Magdaleno Ostatnia dostawa kamieni to około 20km ode mnie i ładowane koparką jednak zwalane ręcznie i układane również.
Ciężar faktycznie odczuwalny ale uparta jestem i CI którym przypadło układanie ich na rabatach o tym wiedzą
Małgosiu dziękuję za miłe słowa. Szukałam Twojego wątku ale coś mi się zapodział więc zaraz biegnę jeszcze raz po poście dam radę
Aniu takie morskie kamyczki są cudne.Mój młodszy też z wakacji przywiózł mi kamyczki w plecaku -wiedział jaki najmilszy prezent mi zrobi...no i najtańszy
Olgo krasnoludków u mnie nie ma ale męska część postarała się choć łatwo nie było.Cała przyczepa kamieni rozeszła się po ogrodzie i kolejna też by się spokojnie zmieściła i natłoku by nie było. Podoba mi się połączenie kamienia z żurawką czy małym kostelniaczkiem.
A to kilka nowych maleństw...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu cóż można powiedzieć........ po prostu cudnie...... elegancko, czyściutko.......po prostu błysk
A kamory wspaniałe...... uwielbiam je..... rośliny w połączeniu z kamieniami stwarzają bajeczny widok...
A kamory wspaniałe...... uwielbiam je..... rośliny w połączeniu z kamieniami stwarzają bajeczny widok...
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
Przepiękne kwitnienie Rodków , widać ,że masz do nich rękę , u mnie z 3 został 1 a kamienie zdecydowanie superowskie
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Kasiu...perfekcja, elegacja, błysk...cudownie
A maleństwa przeurocze już czekam na kompozycję z ich udziałem
A maleństwa przeurocze już czekam na kompozycję z ich udziałem
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Kasiu jak u Ciebie czysto i elegancko.
Bardzo proszę oszczędzaj swoich chłopaków.
Coś wyczytałam o sobocie w moich stronach?
Bardzo proszę oszczędzaj swoich chłopaków.
Coś wyczytałam o sobocie w moich stronach?
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja już się cieszę czekając na sobotę , oby to była tylko TA.Zapytaj Renię czy mam jej kupić hortensję "Limelight". Ja dzisiaj dokupiłam sobie kolejną i czekam kiedy przestanie padać. No kiedy?
A u ciebie piękniutko i każdy egzemplarz rośliny posadzony prawie jak soliter wygląda gwiazdorsko. Może mi przywieziesz jednego kamola? /to był żart/
A u ciebie piękniutko i każdy egzemplarz rośliny posadzony prawie jak soliter wygląda gwiazdorsko. Może mi przywieziesz jednego kamola? /to był żart/
- anka93
- Od: 5 paź 2008, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu , piękny ogród.Estetyka na 6 .Rośliny wspaniałe i wyglądają w Twoim ogrodzie jak wysepki.Fajnie.