Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Kasiu, uwielbiam Twój 'cyrkowy' ogród - jest to naprawdę jeden z piękniejszych ogrodów na forum. Widoki po przeciwnej stronie drogi masz wspaniałe ;:215
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Czytam zaległe strony i oczy mi się robią coraz większe ze zdumienia ;:202 ! Cyrkowy ogród - dobre sobie !!! I dzięki takim projektantom mamy ogrody, jakie mamy - w większości nudne i sztampowe. Obowiązujący model to tuje (i to koniecznie Szmaragd lub Brabant) pod sznurek i trawnik. Jak projektant bardziej "lotny" , to czasem dosadzi jakieś pojedyncze liściaste. Jak w każdej twórczej profesji są artyści i rzemieślnicy. Niestety - tych drugich jest zdecydowanie więcej. Twoja pani projektant nie dość, że rzemieślnik, to jeszcze totalnie pozbawiony polotu, wyobraźni i dobrego smaku. Poza tym ogród powinien być dostosowany do architektury. Twoje osiedle ma styl angielski, więc róże jak najbardziej pasują do klimatu. Mogłaś polecić pani poczytanie o ogrodach angielskich... :wink: Może by się douczyła...
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Ja jestem równie zszokowana jak moi przedmówcy :shock:
Mój Boże, ile jest osób, które nie znając się na ogrodnictwie, wierzą takim pseudoprojektantom! I mają później takie plastikowe ogrody. :(
Pozdrawiam - BabajAGA
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

KASIU....ostatnio rzadko bywam na forum, zaglądam do Ciebie i projektant w Twoim ogrodzie :;230 chyba przyszedł zobaczyć jak ma wyglądać ogród który cieszy oko i duszę ;:108 ;:108
....ja często zaglądam do Twojego ogrodu......jest on dla mnie wzorem z którego zamierzam korzystać przed podjęciem urządzania swojego.........różami też zostałam natchniona i to przez to forum....teraz muszę podglądać które pięknie kwitną, pachną, nie chorują.....reasumując są bezproblemowe........czy takie są :?: :?:

pozdrawiam
Pani Bestia
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta pani została projektantką, bo to teraz bardzo modny zawód a nie dlatego, że jest pasjonatką i entuzjastką. Niestety, to coraz częstsze zjawisko... Pozbawiłabym ją prawa wykonywania zawodu za sam pomysł usunięcia sosen ( kompletny brak wyobraźni!) i za monokulturowe nasadzenia - przecież to prosta droga do chorujących roślin. Kasiu, rób swoje, bo Ci dobrze idzie i masz frajdę. Nie potrzebujesz konsultacji z projektantami. Serdecznie pozdrawiam.
"Na początku był Smok."
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I ja dołożę kamyczek do ogródka-uważam,że jeżeli się nie ma dużo do powiedzenia a chce się być oryginalną to wszystko się neguje.Ta "projektantka" brzmi to dumnie i tak pewnie o sobie myśli.I niech tak zostanie :wink:
Widoki za oknem-mam podobne i jak widzę coś takiego to wiem,że niechybnie jesień idzie :(
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kasiu, mogę i ja pojechać po pani projektantce? Daj namiary, zapoznam ją z moją koleżanką, ich myśli podążają dokladnie tymi samymi torami. Na pewno się polubią. Pokazalam Twój ogród mojemu M, słowa których użył na określenie kwalifikacji tej pani nie nadaja się do upublicznienia. :oops:
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Kasiu mam podobny widok tyle,że z tyłu domu :) i w dodatku z niespodzianką :D
Zdjęcie później skasuję.

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja o projektantce sie nie wypowiem, bo ostatnio generalny remont robilam i nie ona jedna nie ma "wyczucia wizji inwestora" ale zapytam, po jakiego grzyba projektantka byla Ci potrzebna? :shock:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jak ja uwielbiam soboty ;:138 Długie spanko i mnóstwo czasu na ogród ;:173 Jak dla mnie, sobota mogłaby być codziennie :D
Myślę sobie, że projektantka ma od wczoraj purpurowe uszy :wink: Kochani, forumowa grupa wsparcia działa, już mi lepiej :)

Gosiu, angielskie ogrody to dla mnie wzór, pamiętam "Miejskiego Ogrodnika" i fantastyczne metamorfozy londyńskich ogródków przydomowych które ze śmietnisk zamieniały się w małe, zielone raje. W dodatku, stosunkowo niewielkim nakładem kosztów. Pomysł i wykonanie wystarczyło, żeby osiagnąć spektakularny sukces. Żałuję, że nie mam u siebie takich kanałów, chętnie obejrzałabym kolejne.
Agness, dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu ;:196 Twój zakątek jest tak bajeczny, że nikt nie odważyłby się go skrytykować, a jeżeli nawet - to oznaczałoby, że nie ma pojęcia o czym bredzi :uszy
Justynko, bardzo dziękuję za przemiłe komplementy ;:180 Spotkanie zaaranżował ogrodnik, bez szczególnego zamysły, ot taka konsultacja :wink: Chciałabym uporządkować jesienią rabaty i miałam nadzieję na konstruktywną pomoc, co ewentualnie przy okazji zmienić. Nie wyszło.
Majeczko, dzięki! Przelewam na ogród tyle serca, że aż kipi tym, co mi w duszy gra :lol: Czasami gra jednak zbyt wiele melodii, dlatego liczyłam na obiektywne spojrzenie profesjonalisty ;:131
Tadku, bardzo dziękuję! Nie zasługuję na tyle pochwał, aż się zarumieniłam ;:131 Miło mi, że tak odbierasz mój ogród, choć nie jest wolny od błędów amatora. Ale ciągle się uczę i cieszy mnie najbardziej to, że ogród nigdy nie jest dziełem skończonym :D
Comciu, te sosny (wejmutki) kupiliśmy i sadziliśmy sami. Nie chodzi więc o karę, ale bardziej o szacunek dla roślin, cudzej pracy i pięniędzy. Lekką ręką "wymiotła" połowę roślin, jakby nigdy nic i w ich miejsce widziała inne, oczywiście duże okazy za kolejne, koszmarne pieniądze. Zupełnie niepoważna osoba. Kilka razy też wykazała się zupełną ignorancją, krytykując np. zbyt niskie róże przy pergoli. Gdy powiedziałam, że to tegoroczne nasadzenia, więc jeszcze są niskie to powiedziała, że jak ona dobrała róże u klienta, to w ciągu jednego sezonu urosły na 4 metry i zasłoniły cała pergolę, więc widocznie dobrałam nieodpowiednie odmiany. Nie wiem jakie róże (mutanty?!) rosną w takim tempie, bo nazwy nie pamietała ;:219 A poza tym z róż uznaje tylko Chopiny. Powiedziałam, że owszem, to piękna róża i pokazałam jej dwie, które rosną u mnie, a ona na to, że w Wilanowie jest cała rabata Chopinów i wtedy to dopiero jest efekt. Nie wytrzymałam i odparłam, że gdybym miała tyle przestrzeni do dyspozycji co w Wilanowie, to też bym tak zaszalała :;230 W ogóle to, zmęczyła mnie ta rozmowa i po jakimś czasie przestałam się "tłumaczyć" za swój ogród. Wysłuchałam jeszcze kilku kąśliwych uwag i podziękowałam za spotkanie. Najgorzej wydane pieniądze w życiu (konsultacja była płatna).
Dorotko, witaj! Dziękuję za ciepłe słowa ;:196 Fale są do korekty, wiem, że zawijasy za duże i chociaż M jest dzielny przy koszeniu, będę je korygować jesienią. Unikam kolorów całej tęczy u siebie, dominują pastele w trzech odcieniach, ale to i tak było za dużo. Myślę, że taka monotematyczność szybko by mnie zirytowała :uszy

cdn. :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Edytko ;:196 Widziałam rabatkę pod róże, ciekawe kiedy ta fala dojdzie do końca ogrodu :;230 Ja też zaczęłam od małej różanki i choroba się pogłębia ;:131
Monia, jest tyle ładniejszych ogrodów na Forum, w tym Twój ;:180 Dziękuję jednak za wspaniały komplement ;:196 Postaram się zasłużyć na takie wyróżnienie...sama, bez pomocy projektanta :D
Asieńko, kochana, wpadnij kiedyś do mnie to pogadamy, opowiem Ci szczegóły wizyty :;230 Angielski, romantyczny ogród to moje marzenie i wyzwanie ;:170
Tralaluszy, zostawiła mi wizytówkę, to architekt krajobrazu po studiach, powinna wiedzieć co mówi, a wcześniej...posłuchać. Szkoda, że się nie udało, wiem, że jest wielu zdolnych ludzi w tej branży.
Krysiu, dziękuję za odwiedziny! Twój post przpomniał mi o nieszczęsnym aniele, którego zapomniałam Ci wysłać ;:202 jejciu jak mi wstyd :oops: Poszukam adresu i postaram się wysłać w poniedziałek, przepraszam!Dziękuję za miłe słowa pod adresem ogrodu, róż mam już trochę, ale wciąż niewiele o nich wiem. Nie ma chyba róż zupełnie bezproblemowych, kwitnących nieprzerwanie, całkowicie zdrowych i do tego pachnących...Mogę Ci tylko polecić sprawdzenie tych, które mają niemieckie atesty ADR, są najzdrowsze, a zapachu i kolory do wyboru. Jeśli któraś u mnie Ci się podoba, to pytaj - podpowiem coś ;:196
Pani Bestio! Co za nick ;:oj Dziękuję za wpis, słychać w Tobie profesjonalistkę :wink: Dziękuję za zachętę do dalszej pracy, jestem otwarta na uwagi i propozycje! Zapraszam ponownie i pozdrawiam serdecznie :wit
Aszka, fakt, lato pędzi jak szalone, niedługo będziemy sadzić cebulowe..póki co, cieszmy się jednak latem, nie ma co popadać w przedwczesne jesienne depresje ;:168
Beatko, nieźle się uśmiałam! Nie wiedziałam, że Twój M taki zaangażowany w Forum ;-)) hhi, dzięki wielkie za troskę, humor mam już o niebo lepszy!
Oluniu, piękna fota i te boćki! Zostaw proszę, sielski widoczek ;:170
Jule, chciałam zasięgnąć opinii w kwestii planowanych zmian na rabatach.. sądziłam, ze podpowie mi coś rozsądnego, zasugeruje poprawki. Po tym jak "zjechała" ogród Mój M zapytał mnie, "czy ta Pani przyszła tu na terapię (bo ewidentnie ma problem) czy zarobić, bo jeśli to drugie to nie wróży jej sukcesów zawodowych" :wink:

Dobranoc ;:19
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

robaczek_Poznan pisze:Tralaluszy, zostawiła mi wizytówkę, to architekt krajobrazu po studiach, powinna wiedzieć co mówi, a wcześniej...posłuchać. Szkoda, że się nie udało, wiem, że jest wielu zdolnych ludzi w tej branży.
Wiesz, u nas się na takich absolwentów mówi - "matka jajka zaniosła". Żeby studia skończyli ;).
W tym wypadku to musiały być wyjątkowe "zbuki" :;230
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Twój wątek pędzi jak szalony...i Twoje rabaty też - no cudo! wyglądają, jakby zawsze już takie były, a nie nowo założone ;:108
O pani projektantce napisano już tutaj całe tomy, więc chyba więcej nie będę jej poświęcać uwagi, bo nie warto...dodam może tylko tyle, że w pewnym sensie dzięki niej dowiedziałaś się tu na forum, jak bardzo wszyscy cenią i podziwiają Twój ogród i Twoje umiejętności projektowania - do czego z przyjemnością się dołączam :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”