Petunia z nasion Cz.2
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Petunia z nasion cz.2
Myślę posiać tak po połowie w gruncie rzeczy zostawię jak wyrosną po 20 najmocniejszych, resztę pewnie wywalę chyba ze naprawdę będą dobrze rosnąc, to mi pewnie szkoda będzie wywalić, no zobaczymy czy cokolwiek urośnie z petuniami mam pod górkę zawsze.
Mi niestety jest potrzebna spora ilość
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja jeszcze nie wysiałam Zabieram się bo znów się będę martwić, ze nie zakwitną!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Właśnie dlatego tak wcześnie posiałam bo bałam się że za pużno zacznie kwitnąć i tego że np nie wzejdzie.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- paprotka882
- 500p
No ja już do jutra nie czekałam i dziś zasiane, tak głupio na noc ale ręce swędzą . Już nie mogę się doczekać tego zapachu wiosny i wędrowania z kwiatkami z domu do szklarni a wieczorem z szklarni do domu:)
Nie jesteś w tym osamotniona ja wszystkie siałam wieczorami hi hi
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Dziewczynki lejecie "mniód" na moje serce.Jakie odmiany petunii wyeiwacie w tym roku? Ja mam odmianę ILUZJA-mieszankę nasionek,RUBIN-krwistoczerwona,TĘCZA-mam słabość do takich żyłkowanych kwiatuszków
- paprotka882
- 500p
Marzena to w sumie ty mnie namówiłaś, a już miałam nie siać ja wyżej napisałam to tam wysiałam, najbardziej się uciesze z tej kaskadowej
-
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
Ja wysiałam mixa biało-fioletowego (taki był w sklepie internetowym na zdjęciu), niby zwisająca ma być. Tylko że na opakowaniu fioletu ni ma, same różowości i trochę bieli...
Zobaczę co mi wyrośnie, najwyżej dokupię coś na bazarku.
Zobaczę co mi wyrośnie, najwyżej dokupię coś na bazarku.
Ja siałam te właśnie żyłkowate mix kolorów, ciemno niebieskie zwisające i zebrane nasionka z zeszłorocznej też posiałam
- Elzbieta1962
- 50p
- Od: 28 sie 2011, o 18:45
Może ktoś wie gdzie można kupić nasionka czarnej petuni lub surfini, a może ktoś ma do odsprzedania,
Pozdrawiam
Ela
Ela
- szy---
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
Chyba się załamię, kot zarzucił doniczkę z petuniami.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
To ja lecę zamknąć pokój,żeby moja kotka nie zrzuciła doniczek z wysiewami
Właśnie sobie przypomniałam,że na działce mam zostawione nasionka tych małych petunii-białych i różowych-muszę koniecznie wysiać
Właśnie sobie przypomniałam,że na działce mam zostawione nasionka tych małych petunii-białych i różowych-muszę koniecznie wysiać