Apteka na działce i w domu cz. II
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 28 wrz 2010, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Apteka na działce i w domu cz. II
Witam pięknie.
Minęło trochę czasu a ja znowu marudzę.Pani Krystyno, wiem że w moim wieku organizm płata figle. Dlatego zaglądam do Pani arsenału wiedzy by się podratować. Chodzi mi o stawy (nogi -kolana, stopy).Wiem w moim wieku to normalne. Kolana i stopy odmawiają posłuszeństwa. Do tąd używałem żyworódki ale się skończyła a nowa jeszcze za młoda.Ostatnio na zebraniu "Towarzystwa liliowego" spotkałem Mirzana,i twierdzi ze używa (z dobrym skutkiem) nalewki z datury (Bieluń). Co Pani o tym sądzi? Przeczytałem też w Pani "Aptece" o "Złotym wąsie z dodatkami. czy może mi pani (wmiare wolnego czasu) przybliżyć ten temat
Serdecznie pozdrawiam.
Minęło trochę czasu a ja znowu marudzę.Pani Krystyno, wiem że w moim wieku organizm płata figle. Dlatego zaglądam do Pani arsenału wiedzy by się podratować. Chodzi mi o stawy (nogi -kolana, stopy).Wiem w moim wieku to normalne. Kolana i stopy odmawiają posłuszeństwa. Do tąd używałem żyworódki ale się skończyła a nowa jeszcze za młoda.Ostatnio na zebraniu "Towarzystwa liliowego" spotkałem Mirzana,i twierdzi ze używa (z dobrym skutkiem) nalewki z datury (Bieluń). Co Pani o tym sądzi? Przeczytałem też w Pani "Aptece" o "Złotym wąsie z dodatkami. czy może mi pani (wmiare wolnego czasu) przybliżyć ten temat
Serdecznie pozdrawiam.
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja susze płatki kwiatów i koniczynkę no i odrobine trawy do sianka wigilijnego
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Zaznaczam sobie, bo bardzo pożyteczny wątek.
Pozdrawiam - Justyna
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I ja też się wpiszę, bo wątek świetny, chociaż na raz nie jestem w stanie przeczytać całego - zaczęłam od pierwszej części i już wpadła mi w oko Gynostemma pentaphyllum, muszę o niej poczytać i się zaopatrzyć. Ciekawi mnie, jak ona sobie radzi cały rok w domu
Napiszcie trochę więcej o sumaku! Co z niego pozyskujecie? I na co stosujecie?
Strasznie się u mnie rozrósł i chciałabym go dobrze wykorzystać!
Strasznie się u mnie rozrósł i chciałabym go dobrze wykorzystać!
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Ja też jestem zainteresowana sumakiem
Moje dzisiejsze zbiory
jeszcze zebrałam płatki róży-teraz już suszę
No i lipa na syrop i na susz
Może znacie tę roślinę? Pięknie pachnie,rośnie jej mnóstwo w okolicach mojej działki.
Moje dzisiejsze zbiory
jeszcze zebrałam płatki róży-teraz już suszę
No i lipa na syrop i na susz
Może znacie tę roślinę? Pięknie pachnie,rośnie jej mnóstwo w okolicach mojej działki.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
Ale super zbiory
A co robisz z tej niepopisanej rośliny? Nie kojarzę jej ani po kwiatach, ani po nasionach
A co robisz z tej niepopisanej rośliny? Nie kojarzę jej ani po kwiatach, ani po nasionach
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Nic z niej nie robię ,bo nie wiem ,co to jest
jest miododajna ,bo latają wokół niej roje pszczół,ale nie mam zielonego pojęcia jak się nazywa i co można z niej zrobić .
jest miododajna ,bo latają wokół niej roje pszczół,ale nie mam zielonego pojęcia jak się nazywa i co można z niej zrobić .
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Facelia błękitna , jak ja jej dawno nie widziałam. Mam nadzieję że się nie mylę.
Agata
Witajcie
Marzenko
Do czego używasz suszu różanego
Podaj przepisik na syropek z lipy.
Marzenko
Do czego używasz suszu różanego
Podaj przepisik na syropek z lipy.
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Chyba masz rację. Wysiałam mieszankę łąka wabiacą motyle. Wyszło cos takiego, wrzuciłam zdjęcia i dziewczyny nazwały ja tak samo jak Ty.majalis2013 pisze:Facelia błękitna , jak ja jej dawno nie widziałam. Mam nadzieję że się nie mylę.