Ogródek Gosi cz.11
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Gosi cz.11
Tak nieśmiało zapytam-czy ja widzę na Twoich zdjęciach słońce? Dzisiejsze? U mnie było dopiero po południu, a i to przez chwilę.
Na nowej rabacie wcale nie jest tak gęsto, jak sugerujesz
Na nowej rabacie wcale nie jest tak gęsto, jak sugerujesz
- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
Goasiu też tak uważam, nie jest gęsto podsyp korą i będzie
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosia, rabata na ostatnim zdjęciu wyszła bardzo fajnie Kolory dobrałaś idealnie na jesień
Śliczna rabatka!
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Duże brawa za iglaki szczepione, za dwa lata zobaczysz, że warto było. I przyłączam sie do zdania, że barkuje kory jako kropki nad "i".
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Mnie się podoba i wcale nie uważam, by było za gęsto
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Gosiu,piękne nowe nasadzenia na drugi ro będzie się tam działo ,jak wszystko się uzupełni pozdrawiam
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Gosiu, rabatka ładna . Zastanawiam się jednak czy juka i wrzosy są dla siebie dobrym towarzystwem . Juka lubi glebę alkaliczną i wrzosy kwasową .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kojarzę taką nazwę-smagliczka skalna,wysiewałam w ubiegłym roku,ale nie wzeszła mi ani jedna sztuka.
Rabata z nowymi nasadzeniami bardzo mi się podoba... kulkowo się robi
Dziś - po kiepskim poranku - całkiem ładnie się zrobiło... mnie mija powoli migrena, więc może i spacer po lesie zaliczymy? Kto wie.
Udanego dnia!
Dziś - po kiepskim poranku - całkiem ładnie się zrobiło... mnie mija powoli migrena, więc może i spacer po lesie zaliczymy? Kto wie.
Udanego dnia!
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Gosiu o roślince jest na pw od samego rana, a Ty już pewnie posadziłaś
Śliczne rabatki, najbardziej mi się podoba ta na ostatnim zdjęciu
Pogoda dziś była super, ja w samym sweterku pracowałam w ogrodzie.
Śliczne rabatki, najbardziej mi się podoba ta na ostatnim zdjęciu
Pogoda dziś była super, ja w samym sweterku pracowałam w ogrodzie.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
I ja się złamałam mimo niedzieli (najwyżej spalą mnie na stosie) i sprzątnęłam meble ogrodowe łącznie z wciągnięciem ich na strych ), zniosłam opony zimowe do garażu, a także wycięłam kolejne rośliny, w tym cukinie, bo u mnie był przymrozek i są jego pierwsze ofiary
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale mi miło, że nie uważacie, że naćpałam znowu. Nawet nie wiecie jak mnie podniosłyście na duchu.
Ewuś, słoneczko było tak jak u Ciebie tylko przez chwilę. Wykorzystałam dosłownie godzinę pomiędzy opadami. Dzisiaj w sumie też nie było go zbyt dużo. Nie podoba mi się ten wrzesień
Asiu, masz rację muszę dokupić kory
Kasiu, ta rabata wygląda przez cały sezon w porządku. Staram się sadzić tak, żeby cały czas coś kwitło. Ale jest za gęsto. Bedzie przesadzanie
Kiniu, witam Cię w moich skromnych progach
Iguś, przecież wiesz, że kulki mnie wzięły już jakiś czas temu. Mam kilka, ale one malutkie nie pokazywałam, bo były ukryte w gąszczu. Tu są na pierwszym planie. Tak naprawdę rabata powstała dla nich
Aniu, my mamy tę samą cechę
Dla Ciebie nigdy nie jest za gęsto
Uwielbiam gęstwinę, ale patrzę już trochę na przód jak to się wszystko rozrośnie.
Na poprzednich rabatach nie zwracałam na to uwagi.
Muszę poprzesadzać
Też powinnam pochować wszystkie poduszki i akcesoria tarasowe. Ja mam meble drewniane więc zostają na dworze, szczególnie, że pod dachem.
Martuś, pamiętam rabatę z przodu w pierwszym roku. Wyglądała niepozornie. Nawet kilka osób sugerowało, że powinnam posadzić wyższe rośliny. Teraz jest busz. Ale akurat z niej jestem zadowolona. Jest tak jak chciałam
Edytko, ja łączę różne rośliny. Mam obok siebie posadzone azalie wielkowiatowe i irysy. Radzą sobie dobrze. A w innym miejscu obok rododendrona rośnie rozchodnik, który też woli wapienne podłoże. Sam się tam wysiał i został. Od juk do wrzosów jest daleko.
Zresztą zobacz tutaj mam wrzosy a wokól rośliny, które nie lubią kwaśnej gleby
Małgosiu, kup sobie gotowe sadzonki. Gwarantuję, że jeśli nie wypielisz będziesz już je miała zawsze. Jak chcesz to mogę wiosną Ci przesłać, albo jeśli będziemy u Szmita to bym Ci przekazała
Aga, jakoś mnie na te kulki naszło.
U nas niedziela nizbyt ładna. Najpierw mgły, a potem wyszło słońce, ale na krótko.
Grunt, że nie ma wiatru.
Majutku kochany
Posadziłam, ale instynktownie chyba w dobrym miejscu. Zobaczymy. Najwyżej przesadzę
U nas aż tak ładnie nie było, chodziłam w grubym polarze
Ewuś, słoneczko było tak jak u Ciebie tylko przez chwilę. Wykorzystałam dosłownie godzinę pomiędzy opadami. Dzisiaj w sumie też nie było go zbyt dużo. Nie podoba mi się ten wrzesień
Asiu, masz rację muszę dokupić kory
Kasiu, ta rabata wygląda przez cały sezon w porządku. Staram się sadzić tak, żeby cały czas coś kwitło. Ale jest za gęsto. Bedzie przesadzanie
Kiniu, witam Cię w moich skromnych progach
Iguś, przecież wiesz, że kulki mnie wzięły już jakiś czas temu. Mam kilka, ale one malutkie nie pokazywałam, bo były ukryte w gąszczu. Tu są na pierwszym planie. Tak naprawdę rabata powstała dla nich
Aniu, my mamy tę samą cechę
Dla Ciebie nigdy nie jest za gęsto
Uwielbiam gęstwinę, ale patrzę już trochę na przód jak to się wszystko rozrośnie.
Na poprzednich rabatach nie zwracałam na to uwagi.
Muszę poprzesadzać
Też powinnam pochować wszystkie poduszki i akcesoria tarasowe. Ja mam meble drewniane więc zostają na dworze, szczególnie, że pod dachem.
Martuś, pamiętam rabatę z przodu w pierwszym roku. Wyglądała niepozornie. Nawet kilka osób sugerowało, że powinnam posadzić wyższe rośliny. Teraz jest busz. Ale akurat z niej jestem zadowolona. Jest tak jak chciałam
Edytko, ja łączę różne rośliny. Mam obok siebie posadzone azalie wielkowiatowe i irysy. Radzą sobie dobrze. A w innym miejscu obok rododendrona rośnie rozchodnik, który też woli wapienne podłoże. Sam się tam wysiał i został. Od juk do wrzosów jest daleko.
Zresztą zobacz tutaj mam wrzosy a wokól rośliny, które nie lubią kwaśnej gleby
Małgosiu, kup sobie gotowe sadzonki. Gwarantuję, że jeśli nie wypielisz będziesz już je miała zawsze. Jak chcesz to mogę wiosną Ci przesłać, albo jeśli będziemy u Szmita to bym Ci przekazała
Aga, jakoś mnie na te kulki naszło.
U nas niedziela nizbyt ładna. Najpierw mgły, a potem wyszło słońce, ale na krótko.
Grunt, że nie ma wiatru.
Majutku kochany
Posadziłam, ale instynktownie chyba w dobrym miejscu. Zobaczymy. Najwyżej przesadzę
U nas aż tak ładnie nie było, chodziłam w grubym polarze