Mój kawałek raju ... cz.5
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek raju ... cz.5
Marysiu też u Ciebie niezły busz ! Taki lubię ! Po deszczach dopiero wszystko się rozruszało! Byłam dzisiaj kwadrans na działce też mnie busz zaskoczył! Na szczęście strat nie widać na pierwszy rzut oka...ostróżka jedna tylko się rozłożyła od środka. Wszystkie podwiązałam bo wysoko poszły!Przyszły tydzień ma już być normalny!
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Marysiu, niezły busz u Ciebie
Aż musiałem wejść do netu, by więcej się dowiedzieć o polygonatum hookeri, bo nie mogłem uwierzyć, że to kokoryczka Śliczna! Przetaczniki też - niespotykane kolory!
Aż musiałem wejść do netu, by więcej się dowiedzieć o polygonatum hookeri, bo nie mogłem uwierzyć, że to kokoryczka Śliczna! Przetaczniki też - niespotykane kolory!
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Dobrze że pokazałaś te fotki panoramiczne , teraz dopiero widać jak wielki masz już busz w ogrodzie .
Malunie karzełki pięknie się zapowiadają, to tylko kwiaty bez liści.
Hostowiska powstają jak grzyby po deszczu, azalie jarzą się pięknymi kolorami a czworonożni pupile robią obchód rewiru.
Marysiu, słonka i ciepełka Wam życzę i głaski dla kudłaczy.
Malunie karzełki pięknie się zapowiadają, to tylko kwiaty bez liści.
Hostowiska powstają jak grzyby po deszczu, azalie jarzą się pięknymi kolorami a czworonożni pupile robią obchód rewiru.
Marysiu, słonka i ciepełka Wam życzę i głaski dla kudłaczy.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marysiu,ale dopakowane masz w tym ogrodzie i to właśnie jest piękne,alejka azaliowa zaraz będzie w pełni kwitnienia,i znowu zrobi cudny kącik ,zresztą już jest i tak po kolei wszystko rozkwita można się rozmarzyć w takim ogrodzie,pozdrawiam
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Maryniu lubię taki busz, jedne przekwitają inne zaczynają i zawsze coś się dzieje u mnie deszcz położył tylko orliki
Jacku też tego maluszka szukałam w necie jak mi go zaproponowano i od razu poczułam do niego sympatię
Stasiu to jest w części busz nie kontrolowany bo czasami szkoda coś wyrzucić maleszek tera pokazuje listki Hosty mają takie wzory na liściach, że postanowiłam i tych troszkę skompletować
Martuś dobrze, że areał mały bo już musiałabym chyba łóżko przenieść do altanki wszystko cieszy jak rośnie, smuci jak wypadnie ale na to miejsce przychodzą nowe roślinki i znów się robi ciasno
Dzisiaj zapraszam na spacer po przedogródku
Wyjście z przedogródka przez czarną dzirę
Jacku też tego maluszka szukałam w necie jak mi go zaproponowano i od razu poczułam do niego sympatię
Stasiu to jest w części busz nie kontrolowany bo czasami szkoda coś wyrzucić maleszek tera pokazuje listki Hosty mają takie wzory na liściach, że postanowiłam i tych troszkę skompletować
Martuś dobrze, że areał mały bo już musiałabym chyba łóżko przenieść do altanki wszystko cieszy jak rośnie, smuci jak wypadnie ale na to miejsce przychodzą nowe roślinki i znów się robi ciasno
Dzisiaj zapraszam na spacer po przedogródku
Wyjście z przedogródka przez czarną dzirę
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Biedne chusteczki zmokły ...teraz trzeba je będzie suszyć i prasować
Czy ja widzę przedogródek ? ślicznie wygląda Marysiu opuncja wykiełkowała mi z nasion, ciekawa jestem ile będę czekać na dorosłą roślinę, a czy na ostatnim to kącik odosobnienia?
a na przedostatnim taka roślina wysoka , to co to?
Czy ja widzę przedogródek ? ślicznie wygląda Marysiu opuncja wykiełkowała mi z nasion, ciekawa jestem ile będę czekać na dorosłą roślinę, a czy na ostatnim to kącik odosobnienia?
a na przedostatnim taka roślina wysoka , to co to?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Maryś zrobiło się już pięknie buszowato .Niebieski Penstemon cudny to samo kwitnące azalie i piwonia .Tylko czemu wybrała sobie taką głupią porę akuratnie jak pada .Biegasz między kroplami z aparatem a Pusia za Tobą Cudne te Twoje maluszki
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Marysiu jak Ty się odnajdujesz w takim gąszczu
Cudowny raj
Cudowny raj
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Jak wlazłam w ten przedogródek to do wyjścia nijak trafić nie mogłam dobrze,że pokazałaś to tajemne przejście !
Wracałam i nawracałam... Paprociowy zakątek uroczo się zapowiada! Buszowato ale pięknie u Ciebie Marysiu , po mojemu ! Widać Maryśki tak mają!Jak ogród to ogród i luz...bez ram i ograniczeń...swoboda , sadzę gdzie mnie się podoba a nie gdzie...wypada...
Wracałam i nawracałam... Paprociowy zakątek uroczo się zapowiada! Buszowato ale pięknie u Ciebie Marysiu , po mojemu ! Widać Maryśki tak mają!Jak ogród to ogród i luz...bez ram i ograniczeń...swoboda , sadzę gdzie mnie się podoba a nie gdzie...wypada...
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Ostatnio tylko cichutko oglądałam i podczytywałam u Ciebie. Czas aby przyłączyć się do pochwał i zachwytów nad Twoim ogrodem. Jest cudowny i tajemniczy, a roślinki niespotykane i śliczne.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
marpa pisze: Buszowato ale pięknie u Ciebie Marysiu , po mojemu ! Widać Maryśki tak mają!Jak ogród to ogród i luz...bez ram i ograniczeń...swoboda , sadzę gdzie mnie się podoba a nie gdzie...wypada...
Dopisuję się do tego Klubu!
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Ale ogromna ta piwonia, tylko szkoda że deszcz jej płatki tak zmoczył. Opuncja też wielgachna.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu!...uroczy Twój zielony raj.Z wielką przyjemnoscią tu wracam i podziwiam. Cóż za bogactwo cudownych roślin. Uwielbiam takie roślinne busze!Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki