Ogród Ignis05 część 6
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Ignis05 część 6
Jadziu my też ubieraliśmy olbrzyma, tego przy furtce. Mąż stawiał rozciąganą , piętrową drabinę i jeszcze tyczka zawieszał na czubku. Nie było większego na wsi ale już go nie ma( świerka ) i nie te lata, ja już nie pozwalam więc tak trochę aby było wesoło świerczka w doniczce mam małego , to jeszcze kilka lat w tej donicy porośnie . Nie wsadzam od razu do ziemi, tylko siedzi kilka lat w donicy. A to jest cis, to wolno rośnie , to ładnych parę lat mam z głowy poprzedniego dałam córce, był już duży
WESOŁYCH ŚWIAT JADZIU
WESOŁYCH ŚWIAT JADZIU
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam serdecznie
Justynko i Karolinko miło mi, że wśród przedświątecznego zabiegania znalazłyście
chwilę dla mnie.
Justynko, nie miałam zamiaru wyrywać Cię do tablicy w czasie ferii. Wdzięczna
jestem za ten śliczny dzwonek i tak to wyszło.
Karolinko , skąd wiedziałaś, że mi na trzecie imię Jadzia ?
Choinka już przystrojona, potrawy przygotowane, jeszcze tylko chwila dla siebie
i zaczynamy świętowanie.
Kochani , życzę wszystkim szczęśliwych i wesołych świąt w gronie najbliższych, przy
błyszczącej i kolorowej choince i suto zastawionym stole.
Oczywiście na zdjęciach data powinna wskazywać miesiąc 12 czyli grudzień. Chyba coś mi się przestawiło, ale dopiero teraz to widzę.
Wesołych świąt
Justynko i Karolinko miło mi, że wśród przedświątecznego zabiegania znalazłyście
chwilę dla mnie.
Justynko, nie miałam zamiaru wyrywać Cię do tablicy w czasie ferii. Wdzięczna
jestem za ten śliczny dzwonek i tak to wyszło.
Karolinko , skąd wiedziałaś, że mi na trzecie imię Jadzia ?
Choinka już przystrojona, potrawy przygotowane, jeszcze tylko chwila dla siebie
i zaczynamy świętowanie.
Kochani , życzę wszystkim szczęśliwych i wesołych świąt w gronie najbliższych, przy
błyszczącej i kolorowej choince i suto zastawionym stole.
Oczywiście na zdjęciach data powinna wskazywać miesiąc 12 czyli grudzień. Chyba coś mi się przestawiło, ale dopiero teraz to widzę.
Wesołych świąt
- lelumpolelum
- Od: 28 maja 2008, o 20:09
Krysiu, życzę Ci pięknych Świąt oraz zdrowia i spełnienia marzeń w nadchodzącym roku Ja często podglądam choć nie komentuję, bo mam szczęście, jeśli fotki wyświetlają mi się choć w połowie. Może i dobrze, bo mogłabym popaść w nieodwracalne kompleksy Pięknie jest u Ciebie
- Ignis05
Witaj Beatko
Dziękuję za życzenia. Szkoda, że nie zakładasz swojego wątku, bo na pewno nie powinnaś mieć kompleksów.
Widać to po zdjęciach w Twojej wizytówce ogrodowej.
Dzisiaj , po dłuższych opadach deszczu zaczął sypać śnieg.
Mamy jednak białe te święta.
A tak to wygląda w ogrodzie.
Miłego świętowania
Dziękuję za życzenia. Szkoda, że nie zakładasz swojego wątku, bo na pewno nie powinnaś mieć kompleksów.
Widać to po zdjęciach w Twojej wizytówce ogrodowej.
Dzisiaj , po dłuższych opadach deszczu zaczął sypać śnieg.
Mamy jednak białe te święta.
A tak to wygląda w ogrodzie.
Miłego świętowania
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Krysiu i u mnie zrobiło się biało . Wczoraj spadł pierwszy w tym roku śnieg . Może utrzyma się chociaż kilka dni...
Ładnie wygląda Twój ogród w śnieżnej szacie
Miłego
Ładnie wygląda Twój ogród w śnieżnej szacie
Miłego
- Ignis05
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak, spacer jest bardzo wskazany w tych dniach. U nas śniegu napadało sporo i ja się bardzo cieszę z tej kołderki, bo ujemne temperatury jednak mogą wyrządzić jakieś szkody. Zielone pędziki różane trochę się poprzyginały do ziemi, mam nadzieję że się nie połamią. Brakuje nam trochę słoneczka, a widzę po twoich klarownych fotkach, że mieliście go co nieco u siebie w tej urozej okolicy. Od razu i humor się poprawia.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu u mnie tyle co u Ciebie tego śniegu.
Za to termometr rano wskazywał -11 a w dolinach pewno było jeszcze więcej.
Okryłam dzisiaj róże te wrażliwsze i zmarzłam na kość.
Za to termometr rano wskazywał -11 a w dolinach pewno było jeszcze więcej.
Okryłam dzisiaj róże te wrażliwsze i zmarzłam na kość.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Pozdrawiam Krysiu poświątecznie
U mnie nie ma śniegu,nie utrzymał sie bo mrozu nie było.
Piękne hipeastrum i choineczka w ogrodzie,widoki ze spacerku
U mnie nie ma śniegu,nie utrzymał sie bo mrozu nie było.
Piękne hipeastrum i choineczka w ogrodzie,widoki ze spacerku
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Piękna choinka w domu ( i żywa) !!!! i piękna na dworze chyba znowu posadzę świerczka przed domem żeby zimą ubierać w lampki, bo kształt choinki jest nie powtarzalny , ubrany w lampki . Miałam olbrzyma to wycięłam , posadzę nowe , małe , albo przesadzę z tyłu domu
Krysiu , masz tam las i jezioro ? pewnie już pytałam , ale nie pamiętam jestem zachwycona, a jak daleko od domu masz te cuda?
na zwierzaczka nie zgadza się mój M. ale nie mam pretensji, często choruję i mną się opiekuje, nie ma ochoty zajmować się jeszcze zwierzakiem
Krysiu , masz tam las i jezioro ? pewnie już pytałam , ale nie pamiętam jestem zachwycona, a jak daleko od domu masz te cuda?
na zwierzaczka nie zgadza się mój M. ale nie mam pretensji, często choruję i mną się opiekuje, nie ma ochoty zajmować się jeszcze zwierzakiem
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Krysiu choinka domowa przepiękna ale ja w tym roku podziwiam te ogrodowe nawet powiem z zazdrością taki widok z okna
U mnie w ub.roku były wichury zresztą wszędzie zawitały przed blokiem rosły trzy wielkie choinki sięgały drugiego piętra i w jednej chwili padły jak domek z kart, na szczęście samochody stały ciut dalej. Z jednej stron cieszę się z drugiej zal.
U nas tez pogoda ładna, śnieżek , mrozik - na spacerze nie byłam ale spaceruje po Twoim ogródku, pozdrawiam
U mnie w ub.roku były wichury zresztą wszędzie zawitały przed blokiem rosły trzy wielkie choinki sięgały drugiego piętra i w jednej chwili padły jak domek z kart, na szczęście samochody stały ciut dalej. Z jednej stron cieszę się z drugiej zal.
U nas tez pogoda ładna, śnieżek , mrozik - na spacerze nie byłam ale spaceruje po Twoim ogródku, pozdrawiam
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Choinka bardzo ładna bo nie jest" naćpana" kolorami.A Twoja okolica jest bardzo fajna na spacerki
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Krysiu oglądając Twoje fotki ze spaceru....miałam wrażenie, że jestem u siebie . Szczególnie zdjęcie z lasu. Ja mieszkam tuż przy lesie i codziennie obowiązkowo spaceruję...z moim psem, ale dla przyjemności także. A to wrażenie wzięło się z tego, że u mnie w większości lasy liściaste