Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Och, kiedy to ja powiem, że nie mam już nic do roboty w ogrodzie? Jak pomyślę, ile mnie jeszcze pracy czeka, to za głowę się łapię :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

nifredil pisze:
W wątku April pisałyśmy o różnicy wielkości krokusów botanicznych i wielkokwiatowych. Tadam: różnica widoczna gołym okiem 8-)

Obrazek

[
Ano taka prawda, jak nie chcę chodzić z lupą to muszę dokupić też tych większych, wielkokwiatowych ;:141

Jak się nudzisz to mój ogród też przygarnie chętną do pracy ;:176 daj znać że jedziesz, rozpalę ognisko, będą kiełbaski po robocie. Mam do cięcia wszystkie róże, rozgarniania kopce i nawożenia. Będę też sadzić nowe róże i lilie... Zapraszam ;:183
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No,ja tam tych krokusów to więcej poproszę,jak nie masz zajęcia to każdemu osobne zdjęcie ;:224
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Sasanki są cudne. ;:167 Nasadzenia styczniowe? ;:oj Fajnie, ciekawe czy zakwitną o późniejszej porze. :D Śliczne krokusowe kwiatki.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinka leżała w słońcu na hamaku ;:306 i podziwiała piękne kolory. Nie znalazłam żadnych paskud koło swojej miodunki, może coś chowa się w ziemi. ;:218
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witajcie :wit
Coś się zapodziałam między waszymi ogrodami i brakło mi czasu na ogarnięcie własnego wątku. Jakby tego było mało tak musiał iść wczoraj do dentysty z moim 5-latkiem. Miał być zwykły przegląd i kontrola wychodzących nowych zębów, a pani stomatolog znalazła jeden jedyny maleńki ubytek i postanowiła go rozwiercić i napakować plombom :roll: . Nawet nie wiedziałam, że teraz dzieciom proponują kolorowe wypełnienia. Młody dostał wybór kolorowych plomb, popatrzył z powagą i lekkim powątpiewaniem na dentystkę i z kamienną miną odpowiedział, że poprosi białą plombę, bo tylko taka pasuje do zębów (takie duże, a nie wiedzą :lol: ) Mina lekarki i asystentki bezcenna ;:306 :;230
Z prac ogrodniczych znalazłam sobie możliwość pogrzebania w ziemi za sprawą nawożenia. Podsypałam róże i powojniki ;:108 Najgorsze jest to, że wszędzie robi się paskudna susza. Nie sadziłam, że będę tęskniła za deszczem :roll: Szkoda, że mieszkacie tak daleko, bo chętnie bym się zgodziła być pomocnikiem ogrodnika przy waszych ogrodach ;:108
Rozanka, czytałam gdzieś, że pod lilie można normalnie robić piaskowy drenaż (tzn mieszać ziemię z piaskiem, żeby woda nie stała w cebulach)
Agnieszko, sasanki wysiewałam jesienią 2013 roku. Po prostu wrzuciłam do ziemi nasionka z moich już kwitnących sasanek i stwierdziłam, że jak mają być to będą. Wcześniej próbowałam wysiewać z kupionych nasion z marnym efektem ;:222 Jak już wspominałam te sieweczki będą kwitły po raz pierwszy więc sama jestem ciekawa kolorów. Z tych starszych okazów mam fioletowe, czerwone, białe, trafiła się nawet jedna sasanka pełna :tan
BlueAnna, cieszę się, że mogłam pomóc ;:168
Aika, witam cię serdecznie :wit I zapraszam przy wolnej chwili do odwiedzania mojego pseudo ogrodu :lol:Większość roślin jest u mnie dopiero drugi rok, w tym roku więc wychodzą ze żłobka i może nawet zaczynają etap przedszkolny..
Alu, czekam na te sasanki jak głupia. A pomyśleć, że kiedyś za nimi nie przepadałam ;:224 U mnie od dwóch dni temperatura nie spada poniżej 2 stopni, i według prognoz nie powinno być przymrozków w najbliższym czasie.
Soniu, Aneczko, Dorotko, Jolu i oczywiście Alu, chętnie bym wam użyczyła moich podrapanych rąk do ciężkiej, ogrodowej pracy. Gorzej raczej nie powinno być :;230 Powiem wam szczerze, że narzekamy czasem na nadmiar roboty, ale po takim przepracowanym dniu to niby ręce wiszą do kolan, ale człowiek jest mega szczęśliwy i jakiś taki mniej toksyczny dla otoczenia ( ja tak mam ;:224 )
Tulap, nie ma możliwości pstrykać portretów, bo krokusy żyją w stadach ;:306 Większość już przekwita..Teraz liczę na drugą falę..
Camellia, zamawiałam z lilypolu promocyjną paczkę z wiosennymi cebulami. Wsadziłam łącznie ponad 300 cebulek: krokusów, szafirków, szachownic i nawet dwie cesarskie korony, które też przetrwały i zaczynają wychodzić.
Sonia(Zosiu?), ślimaki potrafią się schować głęboko w ziemi.. nawet do 0,5 m :shock: Dlatego nie straszne im najgorsze mrozy. Zaczęłam u siebie dokarmianie tych "uroczych" stworzeń. Wczoraj w strategicznych miejscach podsypałam niebieskie granulki, bo już mi chapsnęły jedną ostróżkę :evil:

Kochani, wieczorkiem obiecuję zdjęcia. Teraz pędzę do królestwa każdej kobiety.. do kuchni :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i się dyplomatycznie wykręciła ;:306
Masz rację, szanuj swoje zdrowie, jeszcze ci się przyda :wink:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

No ja się nie wykręcam ;:224 .. a macie jakieś baraki dla niewolników..yyy... to znaczy dla ogrodników? ;:306 ;:306 Bo nie opłaca mi się przyjeżdżać na jeden dzień, a tak to pojadę na "roboty sezonowe" i wrócę na Święta :;230 :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakby co to ja mam pokój gościnny :wit zapraszam :tan
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Kochana, ja to nawet mam pokój dla gości, jak jesteś tak chętna charytatywnie popracować nad moją rabata i ścieżką :;230
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dzięki za pomysł z miodunkami leśnymi. ;:196 Werbena wschodzi po dwu miesiącach. ;:oj Pokój gościnny z komputerem i siewkami na parapecie czeka. :)
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co masz na myśli z drugą falą krokusów?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Mateuszu drugą falę -czytaj- na krokusy co to Sabinka w styczniu, między śniegami, sadziła. Wylazły z ziemi. Niedługo powinny zakwitnąć. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”