W. o...zwierzętach gospodarczych cz.4
-
- 200p
- Od: 20 maja 2009, o 11:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.4
Ginka, ja nie o pół roku proszę, wystarczy miesiąc. No ale rzeczywiście, fizyczne trzymanie przez 4 tygodnie kciuków, mogło by się okazać nieco problematyczne
ania
- Aquaforta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2012, o 16:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Co sie stało z wcześniejszymi perliczkami, w jakim wieku były?
Pozdrawiam
-
- 200p
Gosiu, wcześniejsze były młodziutkie. 1 zdechła nie wiem czemu, a 2 zaginęły w niewyjaśnionych okolicznościach...Chociaż, młodziutkie to mało powiedziane, one były takie 2-3 tyg.
ania
- Aquaforta
- Kontakt:
Zagineły, czyli stały się łupem dla jakiegoś zwierza .
Pozdrawiam
-
- 200p
Mogło tak być, ale mogło też być tak, że weszły gdzieś w krzaki których na wybiegu jest trochę, zostały na noc i zdechły, albo coś je zjadło. Mogły też wpaść do stawiku, co jest mniej prawdopodobne, bo kurczaków już tyle odchowałam, a nigdy żaden się nie utopił...
12 perliczek i 11 kurczaków już jest pod jedną z kwok Przyjęła bez problemu Pod kolejną kwoką klują się młode, które wyjęłam z inku i podłożyłam pod nią. Zobaczę co się wykluje. Jak by co, w domu jeszcze mam 8 kurczaków. Zobaczę ile się wykluje małych pod kwoką nr.2 i wtedy będę myślała, gdzie je ulokować, czy sama je wychowam :P
12 perliczek i 11 kurczaków już jest pod jedną z kwok Przyjęła bez problemu Pod kolejną kwoką klują się młode, które wyjęłam z inku i podłożyłam pod nią. Zobaczę co się wykluje. Jak by co, w domu jeszcze mam 8 kurczaków. Zobaczę ile się wykluje małych pod kwoką nr.2 i wtedy będę myślała, gdzie je ulokować, czy sama je wychowam :P
ania
- Aquaforta
- Kontakt:
Najbezpieczniej dla kurcząt jest pod kwoką, dopilnuje i obroni w razie czego. Przynajmniej tak mi się wydaje...
Z calą pewnością wymaga mniej pracy od człowieka
Z calą pewnością wymaga mniej pracy od człowieka
Pozdrawiam
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Myślę, że te małe perliczki coś porwało. To są ptaki od małego stadne.
Oj ale kwoka będzie miała zawrót głowy z taką ,,cielotką" a perliczki chcą więcej uczuć od mamuśki W każdym bądź razie dobrze , że je odchowa kwoka, będą mniej ,,szalone" .
Mi się raz zdarzyło , że perliczki odchował kogut. Miały białą kwokę i jak lis ją porwał to przykleiły się do białego koguta bo inne kury je odganiały. Fajnie to wyglądało jak z nim chodziły i bardzo się go pilnowały. Jak na tatuśka przystało zachowywał się jak kurka, wołał do jedzonka Udało mi się znaleźć zdjęcie
annorl1 życzę Ci aby się wszystkie piknie odchowały
Oj ale kwoka będzie miała zawrót głowy z taką ,,cielotką" a perliczki chcą więcej uczuć od mamuśki W każdym bądź razie dobrze , że je odchowa kwoka, będą mniej ,,szalone" .
Mi się raz zdarzyło , że perliczki odchował kogut. Miały białą kwokę i jak lis ją porwał to przykleiły się do białego koguta bo inne kury je odganiały. Fajnie to wyglądało jak z nim chodziły i bardzo się go pilnowały. Jak na tatuśka przystało zachowywał się jak kurka, wołał do jedzonka Udało mi się znaleźć zdjęcie
annorl1 życzę Ci aby się wszystkie piknie odchowały
-
- 200p
Tak małe rozdzielę, ze wszystkie będą docelowo pod kwokami :P Kwoki są w osobnej stajence, stajenka będzie i jest dogrzewana.
No niestety, po nocy jedna martwa perliczka Ale wydaje mi się, że ona wyziębiła się, bo była poza gniazdem i chyba nie mogła wrócić pod kwokę. Mimo, że czerwona lampa grzewcza świeciła się całą noc
Jolek, fajne te perliki Twoje A to białe to ten kogut? Bo wygląda jak kura
No niestety, po nocy jedna martwa perliczka Ale wydaje mi się, że ona wyziębiła się, bo była poza gniazdem i chyba nie mogła wrócić pod kwokę. Mimo, że czerwona lampa grzewcza świeciła się całą noc
Jolek, fajne te perliki Twoje A to białe to ten kogut? Bo wygląda jak kura
ania
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
Tak to był biały kogut; mix kochina z sułtanką widać nawet po piórach pomiędzy ogonem a skrzydłami
Ja już nie rozmnażam perliczek. Chodzą 2 na jajka i to mi wystarczy. Mieszkam przy samej drodze to wprawiały mnie do zawału jak robiły sobie wyścigi z samochodami a niektóre utożsamiły się z asfaltem Jak przeszły na drugą stronę ulicy to wtedy je słyszała cała wieś bo to już był obcy teren
Szkoda tego malucha, one są bardziej wrażliwe od kurcząt. Czyli ,,frycowe zapłaciłaś" to niech już się chowają zdrowo bez strat
Ja już nie rozmnażam perliczek. Chodzą 2 na jajka i to mi wystarczy. Mieszkam przy samej drodze to wprawiały mnie do zawału jak robiły sobie wyścigi z samochodami a niektóre utożsamiły się z asfaltem Jak przeszły na drugą stronę ulicy to wtedy je słyszała cała wieś bo to już był obcy teren
Szkoda tego malucha, one są bardziej wrażliwe od kurcząt. Czyli ,,frycowe zapłaciłaś" to niech już się chowają zdrowo bez strat
- cinas
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 23 cze 2015, o 12:36
- Kontakt:
Perliczki ;) Co ja bym dał, aby mieć je u siebie. Niestety warunki to utrudniają..
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy, łagodzi gniew, namiętności i daje przyjemność, która jest przedsmakiem raju" urządzenia chłodnicze
-
- 10p - Początkujący
- Od: 20 mar 2013, o 12:01
Witajcie, jestem młodym "hodowcą" zwierząt , mam 16 lat. Hoduje 5 kur "fermowych", 1 silkę, 2 kaczki staropolskie, 1 królik. Od lipca, będę posiadał kozę, kaczkę z młodymi. Pozdrawiam wszystkich hodowców na tym forum.
"Pragnę oddać hołd miłości rolnika do ziemi, bo ta miłość zawsze stanowiła mocny filar, na którym opierała się narodowa tożsamość"Jan Paweł 2
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Cześć Bartku !
Życzę powodzenia w hodowli. Twoje miejsce zamieszkania jest mi bliskie z dzieciństwa, bo moja babcia pochodziła z tych stron i jeździłam w okolice na wakacje Może masz jakieś zdjęcia swoich kurek?
Życzę powodzenia w hodowli. Twoje miejsce zamieszkania jest mi bliskie z dzieciństwa, bo moja babcia pochodziła z tych stron i jeździłam w okolice na wakacje Może masz jakieś zdjęcia swoich kurek?
- Ginka
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
Już zazdroszczę kozy , pochwal się zdjęciami podopiecznych .
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"