Tulipany cz.4
- Rennni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tulipany cz.4
corazonbianco, "Purple Prince, Carola i Pittsburg w towarzystwie niezapominajek"...romantyczne . Przypomina mi ogrod mojej babci, kiedy byłam dzieckiem....
tu.ja, fioletowy pełny jest bardzo ładny
Eliza52 , co to za grupa? Wysokośc i termin kwitnienia....
Prawdziwe tulipany Rembrandta .
Mimo że jest to wirus, są piękne, nic dziwnego że dawno temu jedna cebula kosztowała... 24 samochody ziarna, 8 świnie, 4 krowy, 4 beczki piwa
Te są zdrowe, nadal zamknięte...
tu.ja, fioletowy pełny jest bardzo ładny
Eliza52 , co to za grupa? Wysokośc i termin kwitnienia....
Prawdziwe tulipany Rembrandta .
Mimo że jest to wirus, są piękne, nic dziwnego że dawno temu jedna cebula kosztowała... 24 samochody ziarna, 8 świnie, 4 krowy, 4 beczki piwa
Te są zdrowe, nadal zamknięte...
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gavota pomalowany przez wirus pstrości tulipana (cebulę usunęłam, zostawiłam sobie w wazonie kwiat) płatki ma zniekształcone i kwiat mniejszy niż zdrowe tulipany, ale kolory
Rozkwita tulipan który kupiłam pod nazwą Dream Touch. Niepodobny do zdjęcia u producenta Obrzeże płatków ma znacznie szersze, inny kształt płatka, i jeszcze liść variegata... Może ktoś potwierdzi, czy to ten?
I kolejny co do którego mam wątpliwości- ponoć Peach Blossom, a kwiaty są niemal jednolicie różowe .
Moja Slawa też już na 100% nie jest Slawą, to chyba też Jackpot.
I ostatnia pomyłka "Elegant Lady" A to chyba Ballerina i zupełnie mi nie pasuje na rabacie w chłodniejszych odcieniach
20 takich pomyłek na froncie psuje mi cały efekt
NNki
Claudia:
Pretty Princess:
Rozkwita tulipan który kupiłam pod nazwą Dream Touch. Niepodobny do zdjęcia u producenta Obrzeże płatków ma znacznie szersze, inny kształt płatka, i jeszcze liść variegata... Może ktoś potwierdzi, czy to ten?
I kolejny co do którego mam wątpliwości- ponoć Peach Blossom, a kwiaty są niemal jednolicie różowe .
Moja Slawa też już na 100% nie jest Slawą, to chyba też Jackpot.
I ostatnia pomyłka "Elegant Lady" A to chyba Ballerina i zupełnie mi nie pasuje na rabacie w chłodniejszych odcieniach
20 takich pomyłek na froncie psuje mi cały efekt
NNki
Claudia:
Pretty Princess:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
-
- 500p
- Od: 20 mar 2014, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguss85, przepiękne tulipany a Dreams Touch po prostu bajka.
Pozdrawiam
Joanna Anastazja
Joanna Anastazja
- Aguss85
Renni o Twój malowany wirusem tulipan jeszcze piękniejszy Szkoda, że wiadomo, że to tulipany prędzej czy później zabija
Reszta odmian
Pink Star
Jackpot Za nimi biały Pays Bas
Pays Bas:
Hot Pants:
Flaming Flag:
Purple Prince i dalej Claudia
NN pomarańczowy:
Gavota:
NN żółtopomarańczowy, zaczynał prawie całkiem żółty:
Spring Green:
Rajka:
Tu za Claudią, trochę ciemniejsze:
Green Star:
Purple Pion:
Angelique:
I Mirandy, już w wazonie, bo po każdym deszczu leżą na ściółce Jest taki pełny, że nie potrafi się domknąć i deszcz mu się leje do środka
Reszta odmian
Pink Star
Jackpot Za nimi biały Pays Bas
Pays Bas:
Hot Pants:
Flaming Flag:
Purple Prince i dalej Claudia
NN pomarańczowy:
Gavota:
NN żółtopomarańczowy, zaczynał prawie całkiem żółty:
Spring Green:
Rajka:
Tu za Claudią, trochę ciemniejsze:
Green Star:
Purple Pion:
Angelique:
I Mirandy, już w wazonie, bo po każdym deszczu leżą na ściółce Jest taki pełny, że nie potrafi się domknąć i deszcz mu się leje do środka
Agnieszka
Agnieszka
- aga_zgaga
- Od: 18 cze 2016, o 12:04
- Aguss85
Na pewno nie każdy, są różne odmiany w paski, np Happy Generation.
Agnieszka
Agnieszka
- Rennni
Aguss85, nic się martwić , ja też nie mogę złapać Dream Touch....Twój nowy tulipan ma nazwę Top Lips
Elegant Lady ale bardzo opalony , ale to nie jest Ballerina, przypomina mi trochę Royal Gift (nie jestem pewiena )
Ballerina
Royal Gift
Miranda również u mnie leżąc, kwiaty są zbyt duże i ciężkie
Ale nawet z tych pomyłek odmian masz piękny ogród Ja nigdy niedam do siebie żółte i fioletowe tulipany ale u ciebie to wygląda pięknie...
Mój malowany wirusem jest piękny...być może dlatego, że to naprawdę stara odmiana
Elegant Lady ale bardzo opalony , ale to nie jest Ballerina, przypomina mi trochę Royal Gift (nie jestem pewiena )
Ballerina
Royal Gift
Miranda również u mnie leżąc, kwiaty są zbyt duże i ciężkie
Ale nawet z tych pomyłek odmian masz piękny ogród Ja nigdy niedam do siebie żółte i fioletowe tulipany ale u ciebie to wygląda pięknie...
Mój malowany wirusem jest piękny...być może dlatego, że to naprawdę stara odmiana
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- grzes993
- 200p
- Od: 24 wrz 2015, o 20:36
- Kontakt:
Rennni, w czasach tulipanomanii ludzie kamienice w centrum Amsterdamu sprzedawali, byle kupić cebule takich tulipanów
U mnie wirusy najbardziej widoczne w odmianach Carola oraz Queen of the night
przy ciemnych odmianach warto zwracać uwagę na wirusy, gdy kwiaty są jeszcze w zamkniętym pąku, są łatwiejsze do zauważenia
U mnie wirusy najbardziej widoczne w odmianach Carola oraz Queen of the night
przy ciemnych odmianach warto zwracać uwagę na wirusy, gdy kwiaty są jeszcze w zamkniętym pąku, są łatwiejsze do zauważenia
- Aguss85
Renni dziękuję za nazwę mojego niedoszłego Drema Touch Top Lips, też piękny
Czerwonopomarańczowy liliokształtny też bardziej podobny do Twojego Royal Gift, porównam w jakiś ciepły dzień jak się mocniej rozwinie.
Żółte i fioletowe wcale nie miały być razem Żółte miały być w jednym pasie z czarnym i fioletowe w drugim pasie też z czarnymi, ale się pomyliłam przy miksowaniu, wsypałam do wiadra nie te co miałam wsypać
Czerwonopomarańczowy liliokształtny też bardziej podobny do Twojego Royal Gift, porównam w jakiś ciepły dzień jak się mocniej rozwinie.
Żółte i fioletowe wcale nie miały być razem Żółte miały być w jednym pasie z czarnym i fioletowe w drugim pasie też z czarnymi, ale się pomyliłam przy miksowaniu, wsypałam do wiadra nie te co miałam wsypać
Agnieszka
Agnieszka
Aguss85 też mam Claudię, ale chyba nią do końca nie jest, bo kwiat ma jednobarwny bez tego białego obrzeża (cebulki kupowałam w Biedr.) - inne tam kupowane są zgodne.
- Obik
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 lut 2013, o 09:38
To jeszcze ja na koniec sezonu pokażę swoje tulipany, jeżeli ktoś mógłby mi pomóc w identyfikacji będę ogromnie wdzięczna.
Triumph (jakiś)
Angelique
Żółte NN:
Wysokie różowo-czerwone to Triumph Van Eijk, liliowe z obwódką to Claudia (jestem pewna, że ich nie zamawiałam)
Triumph Candy Prince?
Różne NN
Widziałam gdzieś na forum zestawienie fioletowych tulipanów z niebieskimi szafirkami, must have przyszłego sezonu ;)
Na przyszły rok muszę też lepiej podpisać zamawiane odmiany, bo jestem pewna, że części cebul nie zamawiałam, jako osoba uznająca głownie różowe kwiaty z własnej woli nie zamówiłabym żółtych
Triumph (jakiś)
Angelique
Żółte NN:
Wysokie różowo-czerwone to Triumph Van Eijk, liliowe z obwódką to Claudia (jestem pewna, że ich nie zamawiałam)
Triumph Candy Prince?
Różne NN
Widziałam gdzieś na forum zestawienie fioletowych tulipanów z niebieskimi szafirkami, must have przyszłego sezonu ;)
Na przyszły rok muszę też lepiej podpisać zamawiane odmiany, bo jestem pewna, że części cebul nie zamawiałam, jako osoba uznająca głownie różowe kwiaty z własnej woli nie zamówiłabym żółtych
Pozdrawiam Natalia
- Rennni
grzes993, Carola ale jest bardzo ładnie pomalowana
Obik, może New Design? Ma białą obwódkę na liście?
Obik, może New Design? Ma białą obwódkę na liście?