Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Post »

Mariuszu no niestety na działce praca jest cały rok wiem to z własnego doświadczenia, ale masz piękna działkę. jeśli chodzi o korę mam to samo mimo kory i tak chwasty rosną muszę dokupić korę bo mam ubytki to może będzie lepiej. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Efkakam
200p
200p
Od: 24 lut 2018, o 21:40

Post »

Masz wypieszczone rabatki. Rododendrona zazdroszczę, bo moje się w moim ogrodzie nie odnajdują... :oops:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piwonie, róże, powojniki- a wszystko w mega wymiarze. Pięknie wszystko kwitnie, jest na czym oko zawiesić. Za to u mnie totalna klapa w tym roku z powojnikami. Nawet botaniczny, jak na razie tylko jeden, chyba łapie uwiąd. Masakra jakaś. A co z pszczołami? Moje już koczą, jeszcze jakieś niedobitki się kręcą, a le chyba za chwilę zamkną już interes. Nie wszystkie rurki zostały zasiedlone ;:145
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Panowie i Panie czapki z głów , bo ilość odmian piwonii imponująca .W powojnikach też chyba wiedziesz prym a o irysach to już nawet nie wspomnę .Zrobiłeś niesamowitą robotę ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Bardzo ładna ta twoja działką. tak estetyczna, zadbana wszędzie, wszystko jakby, przemyślane, wymierzone.
Ślicznie mas - jednym slotem. ;:63 ;:63 ,
Podziwiam piękne , ba przepiękne piwonie, róże.
I powojnikowa masz dużo bardzo ciekawych i pięknych. ;:215 .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Mariuszu wpisuję się chociaż bardzo mi żal,bo nie widzę Twoich pięknych roślinek ,a tyle pochwał czytam ,nie wiem dlaczego tak się dzieje ,w wielu wątkach nie wyświetlają mi się zdjęcia ,może jutro będą ,aż sie niecierpliwię ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja dołączę do chwalących Twoje pięknie urządzone i utrzymane "włości " ;:138 ;:138 ;:215
Widać wielką dbałość i pracowitość ! ;:333
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Mariusz chyba rozmawiasz ze swoimi roślinami, :wink: tak pięknie Ci kwitną. Powojniki szczególnie dorodne. ;:oj
Fasolkę od dwu lat robię z rozsady w malutkich doniczkach, też marnie mi wschodziła w glebie. Trzymam w domu aż wypuści pierwsze dwa liście i już wędruje na dwór, potem dość szybko wsadzam na miejsce docelowe. Sadzę co dwa tygodnie, niewielką ilość, żeby cieszyć się dłużej świeżą.
Nawet jak w korze wyrosną chwasty, to chyba łatwo się je wyrywa. ;:131 U mnie po kilku latach naprawdę tylko pojedyncze się pojawiają.
Miłych chwil na działce. ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Mariuszu taki ogrodowy aerobik dobry dla nas ogrodników jest, wiosną rozruszać się ciężko, ale potem to już leci, ja zawsze latem czuję się dużo zdrowsza ;:215 cudowne piwonie, róże, powojniki chwaliłam :wit
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Hej Mario ależ nakarmiłam oczy pięknymi kwitnieniami. Piwonie, powojniki ;:oj No i zdjęcia poglądowe działeczki super - taka wypielęgnowana, zaopiekowana ;:138

U mnie niektóre lilie też już się szykują do kwitnienia. Z powodu tych upałów niestety kwiaty cierpią. Piwonie przekwitły w ekspresowym tempie, pozostałe kwiaty też szybciej kończą kwitnienie. Dziś przed południem przyszło bardzo przyjemne ochłodzenie, które ma potrwać do wtorku. Chociaż tyle oddechu dla nas i roślinek.

Ja swoją fasolkę karłową posiałam pierwszy raz - ciekawe, co z tego będzie.

Także życzę oddechu od tych upałów i pozdrawiam :wit
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jakie masz cudne piwonie ;:215 U mnie też pięknie zakwitły, ale słońce je umęczyło i szybko straciły kwiaty ;:222
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Masz bardzo ładne odmiany irysów
Czy tylko te niskie, czy też masz te wyższe?
Gdzie zamawiasz
W sumie po co pytam?
\Przecież i tak nie mam miejsca
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witam moich miłych Gości :) :wit
Pogoda różnista, od czasu jak mnie nie było, przeszły burze, grad, a teraz upał. Niestety burza i grad, który dotarł do nas narobił mi szkód na działce, a w sumie jedną dużą, bo cały mój daszek nad drewnianą altanką jest teraz jak sitko :( Poniżej foto jaki był wielki i mój daszek.

Obrazek

Obrazek

Teraz praktycznie mamy upały, kwiatki kwitną, borówki pięknie owocują, czereśnie już zjedzone, truskawki cały czas jemy :) Trzeba podlewać, bo inaczej chyba wszystko by uschło ;:108 ale nie jest źle, trawka rośnie jak szlona, chwasty oczywiście też ;:222 no ale co zrobić taka nasza rola żeby z nimi walczyć.
Teraz chwila odpoczynku mnie czeka do niedzieli, tzn. plany oczywiście są na działce, ale zobaczymy czy uda się je zrealizować :)

Zuziu[Zuzia111]
wypad nad morze był bardzo udany, taki reset to coś wspaniałego. Dziękuję za miłe słowa odnośnie ogrodu.

Marto[marta64]
działki obok są zajęte, niestety u nas na ogrodzie, wszystko pozajmowane i jak trafia się wolna działka to 10 chętnych już czeka.

Marysiu[Maska] chyba masz rację z tymi azaliami, bo powiem Ci szczerze, że moje jakby się rozkrzewiły :) moje pomidorki mimo wcześniejszych deszczy, burz, gradu dają radę i rosną, nawet już zawiązują owoce, muszę zrobić zdjęcie i się pochwalić.

Alicjo[Alicja125] właśnie ostatnio stwierdziłem, że kory jest za mało i pewnie dlatego tyle tych chwastów, też będę musiał dokupić.

Ewo[Efkakam] a dziękuję, rodki mimo, że rosną w pełnym słońcu radzą sobie dobrze.

Iwonko[Iwonka1]
moje pszczółki jak pisałem gdzieś zginęły, dokupiłem późnej jeszcze 1000 sztuk i te coś tam podziałały ale szału nie ma.

Elu[pela11]
dziękuję za miłe słowa.

Aniu[anabuko1]
dziękuję za miłe słowa, staram się żeby wszystko rosło i miało dobre warunki hih.

Marto[koziorozec]
uu mam nadzieję, że się naprawiło i będziesz mogła oglądać zdjęcia ;:108

Maryniu[marpa] dziękuję bardzo.

Soniu[cyma2704] hehe czy rozmawiam, może i czasami coś tam i powiem i do pionu przywołam hehe, nom w korze łatwo się pozbyć chwastów, niestety sąsiedzi nie do końca przykładają do tego uwagę i choćbym ja wszystkie wyrwał to i tak od nich się rozsieją hihi

Iwonko[iwona0042] fakt fajnie tak poskakać ale powiem Ci, że przy tych upałach nie jest łatwo.

Beatko[Bazyla] lilie u mnie już rozpoczęły spektakl, fasolka kolejny raz posiana, zobaczymy jak będzie dalej hihi. Dziękuję za miłe słowa, ale Ty u siebie też masz dużo pięknych kwitnień.

Moniko[Alania] dziękuję, u mnie już tylko wspomnienie po piwoniach zostało.

Małgosiu[Margo2] jak na razie to w większości mam niskie, ale wysokie w tym roku dojdą hihi, ja zamawiałem u naszej forumki i pana Piątka, oj tam zawsze się znajdzie mały skrawek żeby je wsadzić hihi

No a teraz czas na trochę zdjęć z ostatnich 11 dni :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Mariusz dlaczego ty mi to robisz?... Przecież wiesz, że próbuję się wstrzymać z nowymi zakupami dopóki em nie uprawi działki, a ty tak kusisz tymi piwoniami, że siłą powstrzymuję się od wchodzenia do sklepów :lol: Że o powojnikach i różach nie wspomnę ;:224
Słyszałam, że taki grad spadł w niektórych miejscach, ale myślałam, że trochę przesadzają w tych relacjach, ale po twoich zdjęciach oniemiałam... Aż dziw, że nie zrównało wszystkiego z ziemią.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Róże są zawsze śliczne Mariusz, ale te powojniki mnie urzekły.
Gdybym miał więcej miejsca, to i ja bym w nie inwestował, ale nie ma szans - za ciasno.
Współczuję szkód po gradobiciu :(
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”