Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
Mariuszu no niestety na działce praca jest cały rok wiem to z własnego doświadczenia, ale masz piękna działkę. jeśli chodzi o korę mam to samo mimo kory i tak chwasty rosną muszę dokupić korę bo mam ubytki to może będzie lepiej. Pozdrawiam 

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- Efkakam
- 200p
- Od: 24 lut 2018, o 21:40
Masz wypieszczone rabatki. Rododendrona zazdroszczę, bo moje się w moim ogrodzie nie odnajdują... 

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piwonie, róże, powojniki- a wszystko w mega wymiarze. Pięknie wszystko kwitnie, jest na czym oko zawiesić. Za to u mnie totalna klapa w tym roku z powojnikami. Nawet botaniczny, jak na razie tylko jeden, chyba łapie uwiąd. Masakra jakaś. A co z pszczołami? Moje już koczą, jeszcze jakieś niedobitki się kręcą, a le chyba za chwilę zamkną już interes. Nie wszystkie rurki zostały zasiedlone
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Panowie i Panie czapki z głów , bo ilość odmian piwonii imponująca .W powojnikach też chyba wiedziesz prym a o irysach to już nawet nie wspomnę .Zrobiłeś niesamowitą robotę 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Bardzo ładna ta twoja działką. tak estetyczna, zadbana wszędzie, wszystko jakby, przemyślane, wymierzone.
Ślicznie mas - jednym slotem.
,
Podziwiam piękne , ba przepiękne piwonie, róże.
I powojnikowa masz dużo bardzo ciekawych i pięknych.
.
Ślicznie mas - jednym slotem.

Podziwiam piękne , ba przepiękne piwonie, róże.
I powojnikowa masz dużo bardzo ciekawych i pięknych.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Mariuszu wpisuję się chociaż bardzo mi żal,bo nie widzę Twoich pięknych roślinek ,a tyle pochwał czytam ,nie wiem dlaczego tak się dzieje ,w wielu wątkach nie wyświetlają mi się zdjęcia ,może jutro będą ,aż sie niecierpliwię ,pozdrawiam 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I ja dołączę do chwalących Twoje pięknie urządzone i utrzymane "włości "
Widać wielką dbałość i pracowitość !

Widać wielką dbałość i pracowitość !

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Mariusz chyba rozmawiasz ze swoimi roślinami,
tak pięknie Ci kwitną. Powojniki szczególnie dorodne.
Fasolkę od dwu lat robię z rozsady w malutkich doniczkach, też marnie mi wschodziła w glebie. Trzymam w domu aż wypuści pierwsze dwa liście i już wędruje na dwór, potem dość szybko wsadzam na miejsce docelowe. Sadzę co dwa tygodnie, niewielką ilość, żeby cieszyć się dłużej świeżą.
Nawet jak w korze wyrosną chwasty, to chyba łatwo się je wyrywa.
U mnie po kilku latach naprawdę tylko pojedyncze się pojawiają.
Miłych chwil na działce.

Fasolkę od dwu lat robię z rozsady w malutkich doniczkach, też marnie mi wschodziła w glebie. Trzymam w domu aż wypuści pierwsze dwa liście i już wędruje na dwór, potem dość szybko wsadzam na miejsce docelowe. Sadzę co dwa tygodnie, niewielką ilość, żeby cieszyć się dłużej świeżą.
Nawet jak w korze wyrosną chwasty, to chyba łatwo się je wyrywa.

Miłych chwil na działce.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Mariuszu taki ogrodowy aerobik dobry dla nas ogrodników jest, wiosną rozruszać się ciężko, ale potem to już leci, ja zawsze latem czuję się dużo zdrowsza
cudowne piwonie, róże, powojniki chwaliłam 

- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Hej Mario ależ nakarmiłam oczy pięknymi kwitnieniami. Piwonie, powojniki
No i zdjęcia poglądowe działeczki super - taka wypielęgnowana, zaopiekowana
U mnie niektóre lilie też już się szykują do kwitnienia. Z powodu tych upałów niestety kwiaty cierpią. Piwonie przekwitły w ekspresowym tempie, pozostałe kwiaty też szybciej kończą kwitnienie. Dziś przed południem przyszło bardzo przyjemne ochłodzenie, które ma potrwać do wtorku. Chociaż tyle oddechu dla nas i roślinek.
Ja swoją fasolkę karłową posiałam pierwszy raz - ciekawe, co z tego będzie.
Także życzę oddechu od tych upałów i pozdrawiam

U mnie niektóre lilie też już się szykują do kwitnienia. Z powodu tych upałów niestety kwiaty cierpią. Piwonie przekwitły w ekspresowym tempie, pozostałe kwiaty też szybciej kończą kwitnienie. Dziś przed południem przyszło bardzo przyjemne ochłodzenie, które ma potrwać do wtorku. Chociaż tyle oddechu dla nas i roślinek.
Ja swoją fasolkę karłową posiałam pierwszy raz - ciekawe, co z tego będzie.
Także życzę oddechu od tych upałów i pozdrawiam

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Jakie masz cudne piwonie
U mnie też pięknie zakwitły, ale słońce je umęczyło i szybko straciły kwiaty 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Masz bardzo ładne odmiany irysów
Czy tylko te niskie, czy też masz te wyższe?
Gdzie zamawiasz
W sumie po co pytam?
\Przecież i tak nie mam miejsca
Czy tylko te niskie, czy też masz te wyższe?
Gdzie zamawiasz
W sumie po co pytam?
\Przecież i tak nie mam miejsca
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Witam moich miłych Gości
Pogoda różnista, od czasu jak mnie nie było, przeszły burze, grad, a teraz upał. Niestety burza i grad, który dotarł do nas narobił mi szkód na działce, a w sumie jedną dużą, bo cały mój daszek nad drewnianą altanką jest teraz jak sitko
Poniżej foto jaki był wielki i mój daszek.

Teraz praktycznie mamy upały, kwiatki kwitną, borówki pięknie owocują, czereśnie już zjedzone, truskawki cały czas jemy
Trzeba podlewać, bo inaczej chyba wszystko by uschło
ale nie jest źle, trawka rośnie jak szlona, chwasty oczywiście też
no ale co zrobić taka nasza rola żeby z nimi walczyć.
Teraz chwila odpoczynku mnie czeka do niedzieli, tzn. plany oczywiście są na działce, ale zobaczymy czy uda się je zrealizować
Zuziu[Zuzia111] wypad nad morze był bardzo udany, taki reset to coś wspaniałego. Dziękuję za miłe słowa odnośnie ogrodu.
Marto[marta64] działki obok są zajęte, niestety u nas na ogrodzie, wszystko pozajmowane i jak trafia się wolna działka to 10 chętnych już czeka.
Marysiu[Maska] chyba masz rację z tymi azaliami, bo powiem Ci szczerze, że moje jakby się rozkrzewiły
moje pomidorki mimo wcześniejszych deszczy, burz, gradu dają radę i rosną, nawet już zawiązują owoce, muszę zrobić zdjęcie i się pochwalić.
Alicjo[Alicja125] właśnie ostatnio stwierdziłem, że kory jest za mało i pewnie dlatego tyle tych chwastów, też będę musiał dokupić.
Ewo[Efkakam] a dziękuję, rodki mimo, że rosną w pełnym słońcu radzą sobie dobrze.
Iwonko[Iwonka1] moje pszczółki jak pisałem gdzieś zginęły, dokupiłem późnej jeszcze 1000 sztuk i te coś tam podziałały ale szału nie ma.
Elu[pela11] dziękuję za miłe słowa.
Aniu[anabuko1] dziękuję za miłe słowa, staram się żeby wszystko rosło i miało dobre warunki hih.
Marto[koziorozec] uu mam nadzieję, że się naprawiło i będziesz mogła oglądać zdjęcia
Maryniu[marpa] dziękuję bardzo.
Soniu[cyma2704] hehe czy rozmawiam, może i czasami coś tam i powiem i do pionu przywołam hehe, nom w korze łatwo się pozbyć chwastów, niestety sąsiedzi nie do końca przykładają do tego uwagę i choćbym ja wszystkie wyrwał to i tak od nich się rozsieją hihi
Iwonko[iwona0042] fakt fajnie tak poskakać ale powiem Ci, że przy tych upałach nie jest łatwo.
Beatko[Bazyla] lilie u mnie już rozpoczęły spektakl, fasolka kolejny raz posiana, zobaczymy jak będzie dalej hihi. Dziękuję za miłe słowa, ale Ty u siebie też masz dużo pięknych kwitnień.
Moniko[Alania] dziękuję, u mnie już tylko wspomnienie po piwoniach zostało.
Małgosiu[Margo2] jak na razie to w większości mam niskie, ale wysokie w tym roku dojdą hihi, ja zamawiałem u naszej forumki i pana Piątka, oj tam zawsze się znajdzie mały skrawek żeby je wsadzić hihi
No a teraz czas na trochę zdjęć z ostatnich 11 dni

Pogoda różnista, od czasu jak mnie nie było, przeszły burze, grad, a teraz upał. Niestety burza i grad, który dotarł do nas narobił mi szkód na działce, a w sumie jedną dużą, bo cały mój daszek nad drewnianą altanką jest teraz jak sitko

Teraz praktycznie mamy upały, kwiatki kwitną, borówki pięknie owocują, czereśnie już zjedzone, truskawki cały czas jemy

Teraz chwila odpoczynku mnie czeka do niedzieli, tzn. plany oczywiście są na działce, ale zobaczymy czy uda się je zrealizować

Zuziu[Zuzia111] wypad nad morze był bardzo udany, taki reset to coś wspaniałego. Dziękuję za miłe słowa odnośnie ogrodu.
Marto[marta64] działki obok są zajęte, niestety u nas na ogrodzie, wszystko pozajmowane i jak trafia się wolna działka to 10 chętnych już czeka.
Marysiu[Maska] chyba masz rację z tymi azaliami, bo powiem Ci szczerze, że moje jakby się rozkrzewiły

Alicjo[Alicja125] właśnie ostatnio stwierdziłem, że kory jest za mało i pewnie dlatego tyle tych chwastów, też będę musiał dokupić.
Ewo[Efkakam] a dziękuję, rodki mimo, że rosną w pełnym słońcu radzą sobie dobrze.
Iwonko[Iwonka1] moje pszczółki jak pisałem gdzieś zginęły, dokupiłem późnej jeszcze 1000 sztuk i te coś tam podziałały ale szału nie ma.
Elu[pela11] dziękuję za miłe słowa.
Aniu[anabuko1] dziękuję za miłe słowa, staram się żeby wszystko rosło i miało dobre warunki hih.
Marto[koziorozec] uu mam nadzieję, że się naprawiło i będziesz mogła oglądać zdjęcia

Maryniu[marpa] dziękuję bardzo.
Soniu[cyma2704] hehe czy rozmawiam, może i czasami coś tam i powiem i do pionu przywołam hehe, nom w korze łatwo się pozbyć chwastów, niestety sąsiedzi nie do końca przykładają do tego uwagę i choćbym ja wszystkie wyrwał to i tak od nich się rozsieją hihi
Iwonko[iwona0042] fakt fajnie tak poskakać ale powiem Ci, że przy tych upałach nie jest łatwo.
Beatko[Bazyla] lilie u mnie już rozpoczęły spektakl, fasolka kolejny raz posiana, zobaczymy jak będzie dalej hihi. Dziękuję za miłe słowa, ale Ty u siebie też masz dużo pięknych kwitnień.
Moniko[Alania] dziękuję, u mnie już tylko wspomnienie po piwoniach zostało.
Małgosiu[Margo2] jak na razie to w większości mam niskie, ale wysokie w tym roku dojdą hihi, ja zamawiałem u naszej forumki i pana Piątka, oj tam zawsze się znajdzie mały skrawek żeby je wsadzić hihi
No a teraz czas na trochę zdjęć z ostatnich 11 dni

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Mariusz dlaczego ty mi to robisz?... Przecież wiesz, że próbuję się wstrzymać z nowymi zakupami dopóki em nie uprawi działki, a ty tak kusisz tymi piwoniami, że siłą powstrzymuję się od wchodzenia do sklepów
Że o powojnikach i różach nie wspomnę
Słyszałam, że taki grad spadł w niektórych miejscach, ale myślałam, że trochę przesadzają w tych relacjach, ale po twoich zdjęciach oniemiałam... Aż dziw, że nie zrównało wszystkiego z ziemią.

Słyszałam, że taki grad spadł w niektórych miejscach, ale myślałam, że trochę przesadzają w tych relacjach, ale po twoich zdjęciach oniemiałam... Aż dziw, że nie zrównało wszystkiego z ziemią.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Róże są zawsze śliczne Mariusz, ale te powojniki mnie urzekły.
Gdybym miał więcej miejsca, to i ja bym w nie inwestował, ale nie ma szans - za ciasno.
Współczuję szkód po gradobiciu
Gdybym miał więcej miejsca, to i ja bym w nie inwestował, ale nie ma szans - za ciasno.
Współczuję szkód po gradobiciu