Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
Iwonko nic nie szkodzi Wzajemnie dobrego tygodnia
Witaj Aluniu u mnie pada a jak u Ciebie
Witaj Aluniu u mnie pada a jak u Ciebie
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miało się na potężną burzę trochę pokropiło zerwał się duży wiatr i sie uspokoiło burzy na razie nie ma
Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Kontakt:
U mnie 2 godziny deszczu z różnym natężeniem, ale wygoniło mnie do domu, ale dzięki temu zrobiłam porządek w nasionach
- alicjad31
To przydał się deszcz Marysiu miłego wieczoru
Pozdrawiam Alicja
- calka
- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Marysiu
Nadrobiłam zaległości i z czystym sumieniem mogę się przywitać.
W ubiegłym roku zachwyciły mnie krwawniki. Kupiłam nasiona ale siewki jeszcze nie zakwitły. Ciekawa jestem jak będą się zachowywały w przyszłości .
Kurnik . Mogłaś wstrzymać się z przeprowadzką pierzastych i w wakacje wynająć miłośnikom agroturystyki .
Pozdrawiam
Nadrobiłam zaległości i z czystym sumieniem mogę się przywitać.
W ubiegłym roku zachwyciły mnie krwawniki. Kupiłam nasiona ale siewki jeszcze nie zakwitły. Ciekawa jestem jak będą się zachowywały w przyszłości .
Kurnik . Mogłaś wstrzymać się z przeprowadzką pierzastych i w wakacje wynająć miłośnikom agroturystyki .
Pozdrawiam
Ewa
- Maska
- Kontakt:
Alu
Ewuniu to byłaby taka prymitywna agroturystyka, bo bez prądu i wody zresztą połowa czyli garaż jeszcze wolny i nawet słoma jest jakby co
Bardzo mi miło że jesteś, a że nadrobiłaś zaległości to Cię szczerze podziwiam
Krwawniki siane na wiosnę też mi nie kwitną, a te stare wyjaśniło się że mszyce je obgryzły i część wygląda nieciekawie, na przyszły rok będę je zwalczać. Ciekawa jestem jakie będziesz miała kolory Pozdrawiam
Ewuniu to byłaby taka prymitywna agroturystyka, bo bez prądu i wody zresztą połowa czyli garaż jeszcze wolny i nawet słoma jest jakby co
Bardzo mi miło że jesteś, a że nadrobiłaś zaległości to Cię szczerze podziwiam
Krwawniki siane na wiosnę też mi nie kwitną, a te stare wyjaśniło się że mszyce je obgryzły i część wygląda nieciekawie, na przyszły rok będę je zwalczać. Ciekawa jestem jakie będziesz miała kolory Pozdrawiam
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Cóż ja tu oglądam. Roślinki w mgle, w pajęczynach otoczone, roślinki zroszone...ech a ja mam patelnię. Susza niesamowita, i zaczyna to być groźne.Do lasu zakaz wstępu, grożą pożarami.
- Maska
- Kontakt:
Oj Małgosiu Droga nie mam nic suchego na zdjęciu, tak mi żal rośli, lasu U mnie wszystko leży na ziemi nasączone wodą do granic możliwości
Zakwitła ponownie Sally Holmes , ale kwiaty są połowę mniejsze niż przy pierwszym kwitnieniu
i kwitnie kolejna chryzantema
A poza tym ogród jest smutny a może pijany
Zakwitła ponownie Sally Holmes , ale kwiaty są połowę mniejsze niż przy pierwszym kwitnieniu
i kwitnie kolejna chryzantema
A poza tym ogród jest smutny a może pijany
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,u mnie też pada całe popołudnie, wcześniej obierałam aronię i maliny na kompociki ,jak dalej tak będzie to malin będzie mało bo trochę zjadły mi sarny (przeskakują ogrodzenie )a dzisiaj widzę jak szara pleśń je zaczyna atakować,zrobiłam trochę zdjęć dalii i innych dobrze ,że ich wcześniej przywiązałam do palików bo nic by nie było a tak są piękne ,nie kwitną jeszcze wszystkie,ale ich uwielbiam ,drugie kwitnienie ostróżek trochę połamało,bo nie wszystkie powiązałam ,niższe rośliny jakoś się trzymają ,a najlepiej radzą sobie rudbekie i jeżówki i liatry,ale helenium zaczyna kwitnąć i też go kładzie ,jutro mam nową robotę,no i moje cleome wielkie ,po prostu krzewy urosły ,też stoi ,bo przywiązane ,a chwaściorów to u mnie na kopy,przez moją nieobecność i nic nie mogę zrobić tak mokro,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:
- Maska
- Kontakt:
Martuniu u mnie jeszcze malin nie ma (pojedyncze) bo szykuję się na kompoty z malin, oczywiście dużo mniej ale muszę zrobić. Czyli ogrodzenie nie jest przeszkodą dla saren?
Miałam rok temu cleome to musiałam wyrywać bo zarosły mi wszystkie kwiaty. Uporasz się z chwastami tylko pogoda się zmieni...będą wchodzić jak z masła Życzę dobrej nocy i miłych snów
Miałam rok temu cleome to musiałam wyrywać bo zarosły mi wszystkie kwiaty. Uporasz się z chwastami tylko pogoda się zmieni...będą wchodzić jak z masła Życzę dobrej nocy i miłych snów
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Marysiu,ogrodziłam siatką na 180cm ,bo powiedzieli mi ,że 150 cm to sarna przeskoczy ,ale i 180 mało,przeskakują kiedy chcą ,już nie mam na nie rady ,a na cleome to rzeczywiście trzeba dużo miejsca ale jest piękne,buziaczki
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Marysiu, podobno już jutro zmiana pogody, szybko obeschnie ale czy się podniesie? jak się załamało to chyba nie.
Ja kupuję 2,5 m pręty stalowe o grubości 4mm, mąż wygina na wzór sklepowych podpór do róż, malujemy farbą do metalu i staram się podpierać wyższe byliny. Gotowa wysokość takiej podpory to 90cm, część 20-30 cm wbijam do ziemi. Jestem z tego zadowolona, a tańsze od sklepowych o 70% i jeszcze jedna zaleta, możesz wysokość i szerokość dostosować do własnych potrzeb.
Ja kupuję 2,5 m pręty stalowe o grubości 4mm, mąż wygina na wzór sklepowych podpór do róż, malujemy farbą do metalu i staram się podpierać wyższe byliny. Gotowa wysokość takiej podpory to 90cm, część 20-30 cm wbijam do ziemi. Jestem z tego zadowolona, a tańsze od sklepowych o 70% i jeszcze jedna zaleta, możesz wysokość i szerokość dostosować do własnych potrzeb.
- Maska
- Kontakt:
Martuś pamiętam jak z nadzieją opowiadałaś, że teraz już nie będą przechodzić, ale widać nie ma przeszkód dla złodziejaszków, tych na 4 nogach też
Dobrego dnia
Zosiu w czasie ostatnich remontów drapnęłam takie pręty ale tylko dwa, które były wywożone na złom. Są rzeczywiście najlepsze do podwiązywania nawet najcięższych roślin. Muszę sobie to zorganizować, ale już w przyszłym roku tzn. kupić i pomalować. A na razie podejrzę jak Twoje wyglądają
U mnie już dzisiaj zdecydowanie chłodniej, ale pochmurno i jakby deszcz wisiał na włosku.
Dobrego dnia
Zosiu w czasie ostatnich remontów drapnęłam takie pręty ale tylko dwa, które były wywożone na złom. Są rzeczywiście najlepsze do podwiązywania nawet najcięższych roślin. Muszę sobie to zorganizować, ale już w przyszłym roku tzn. kupić i pomalować. A na razie podejrzę jak Twoje wyglądają
U mnie już dzisiaj zdecydowanie chłodniej, ale pochmurno i jakby deszcz wisiał na włosku.
- alicjad31
Dziewczyny ja też takie pręty mam zamiar zastosować
Marysiu burzy jednak nie było ,ale padał deszcz .Na szczęście znowu tylko postraszyło
Miłego dnia
Marysiu burzy jednak nie było ,ale padał deszcz .Na szczęście znowu tylko postraszyło
Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu, może pomogę Marcie, jak sprzedam pomysł z mydełkami na sarny. Znajomi wieszają mydełka toaletowe na drzewkach w swoim sadzie sąsiadującym z lasem. Te złodziejaszki na czterech nóżkach załatwiły im niejedno drzewko, zanim znaleźli sposób babciny, czyli ten z mydełkami.