Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

Witaj Marysiu. :wit
Cudna ta różana panna młoda. ;:138
Dzisiaj chyba wszystkim skwar dał się we znaki. Ja dopiero niedawno skończyłam podlewanie.
To maleństwo, które Cię zauroczyło to z patyczka? Przypomina mi trochę moją Sweet Haze.

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie i życzę pięknego, choć nieco chłodniejszego
dzionka. ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Niestety zostalam pozbawiona intetnetu a z telefonu nie lubie pisac :D. Pozdrawiam i napisze mam nadzieje wkrótce :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,w ogrodzie cudownie kwitną Ci róże,co jedna to piękniejsza Alexander Mc Kenzie piękny ma kolor ,uwielbiam tą różę,też mam ,ale te wielkoludy ją stłamsiły coś muszę z nimi zrobić ,chyba wytnę połowę,to Gipsy Boy i Mme Plantier tak oszalały,dzisiaj miałam podlewać ,ale sporo dolało o 5 rano ,szkoda ,że wczoraj nie zdążyłam wszystkiego zasilić ,za to dużo mam już wysprzątane z chwastów,pozdrawiam i miłego dnia ,padł Ci internet?,to wróci ,może burze coś zepsuły ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu woda w morzu jaka nie wiem, ale w zalewie jest cudna, ciepła, aż nie chciało się wracać do domu, dziś do południa upał straszny, ale już pada pięknie, spokojnie pada, a ja robię czereśnie w słoiki, spokoju i trochę chłodu życzę ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Szczere wyrazy współczucia, Marysiu ;:168 ;:167 ;:196
Ja już sobie nie wyobrażam życia bez kompa i co dzień się nad moim laptkiem trzęsę, co by mi się nie zepsuł. ;:306 ;:306
Niech Ci ten ból szybko minie i wracaj na Forum. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No i jestem przywrócona światu i życiu ;:306
Dwa dni to trochę za dużo na szczęście przez telefon mogłam czytać i coś skrobnąć ale nie lubię ;:185
Dzisiaj po południu jakby lżej i mimo że było ok 30 st, to odczuwalna chyba niższa. A zatem skosiłam trawę i jest porządnie. Poza tym czas upału wykorzystałam na łuskanie orzechów, bo na drzewie dużo mniej niż rok temu więc ubiegłoroczne zmielę i do zamrażarki ;:215

Dario temperatura mierzona przy gorącej ścianie też jest zafałszowana :) Twój reaktor się nagrzewał, ale funkcjonował. A urządzenia wariowały ;:224 nie mogłam sobie ustawić nagrywarki bo fałszowała ustawienie, no i internet był i znikał ;:oj

Olgo a może trzeba odmłodzić różę, chociaż jak wymarza i odbija to może sama się odmładza ;:306
Ja mam w opisie że powinna wytrzymać temperaturę do -30 st i ja ja nie okrywam ;:131

Alu zaobserwuje pędy, bo w gatunku wszystko się liczy :D Maków nakupowałam w tym roku dużo a i dostałam z akcji więc jeszcze będą różne ;:219 Sprawdziły się życzenia! jest lżej ;:196

cdn....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!

Ewelinko ani się obejrzysz, a puste miejsce będzie marzeniem ;:306 Upał rzeczywiście męczy nas i rośliny, ale raniutko wyglądają zdrowo i rześko :D Podobno idzie deszcz i ochłodzenie zatem tego życzę ;:168

Basiu będą jeszcze inne! zapraszam ;:180

Bea udaje duńską flagę, takiego cudaka wyhodowali :D

Lucynko wczoraj jak zniknął internet poszłam spać ze strasznym bólem głowy, nastąpiło przegrzanie organizmu. Całą noc spałam przy otwartym oknie i włączonym wiatraku ;:oj Dzisiaj wieczór przyjemny i nawet udało się skosić trawę...a było tego ;:224
Lucynko nie jest tak źle, bo mam internet w komórce więc czytałam, zdjęć nie widziałam i pisać nie lubię. Już dawno takiej awarii nie było. Laptopy już mam dwa, ale co z tego jak antena sygnału nie odbierała ;:306

Beatko to przyjemny wieczór mieliście, a takie wieczory nadają się szczególnie na posiady towarzyskie ;:162
Miałam też rano bogaty plan, ale nie byłam w stanie nic zrobić, bo szła burza i jakieś ciężkie powietrze było ;:222 no i dobrze! wieczorem zrobiłam z mniejszym wysiłkiem :D
Miłej niedzieli Ci życzęObrazek

Ewuniu nie pamiętasz czy mi ją przywiozłaś, bo pierwsze kwiatki mogą być inne (mają mniej płatków). Bardzo chciałabym, żeby to była ona Obrazek Odpoczywaj w niedzielę~!

Martusiu Tobie podlało, a mnie tylko pogrzmiało. I rano mi po meczu burza krążyła i nic z tego ;:222 A mój AMK jest wysoką różą i daje sobie radę, ale pewnie przy takich fontannowych już byłoby gorzej. Już się uporałaś z chwastami, Ty jednak jestem tytan pracy, ale w takim ogrodzie musisz nim być. Miłego wypoczynku jutro Obrazek

Iwonko aż mi się zrobiło chłodniej jak czytam co piszesz :D Podobno jutro u nas ma padać tylko niech się ochłodzi, bo przy takiej temperaturze deszcz? to oddychać nie byłoby czym ;:oj Miłej niedzieli Kochana ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to teraz zasypię Was zdjęciami! Robiłam raniutko i wieczorem z różnym światłem i różnym sprzętem. Zwyciężyły te poranne :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wystarczy! bo mam ich tyle, że ktoś mógłby zasnąć oglądając ;:19

Dziękuję za uwagę :wit
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Piękne zdjęcia o świcie.
Powojniki i martagony wyszły bardzo ładnie, ale zresztą - wszytko pięknie wygląda o tej porze! Tak jeszcze świeżo.
Lewizja bardzo dobrze Ci rośnie.

My mamy termometr na północnym oknie - właśnie po to, żeby się nie nagrzewał za bardzo. I temp. staram się sprawdzać rano i przed południem, bo później to już wolę sobie nie psuć bardziej samopoczucia. Ale w mieście to chyba spaliny głównie podnoszą temperaturę, bo nawet wieczorem nie zrobiło się tak przyjemnie, jak u Ciebie. ;:185
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Złapane na gorącym uczynku jaką misterną koronkę wycięły ;:306 Może Ci się nie podobać, ale mogłabyś docenić pracowitość;:108
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładny powojnik bordowy, ale chyba go ślimory podżerają :).
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj przywrócona światu Marysiu. :D Ja cały czas działam z fona i zdjęcia też telefonem robię i wklejam u siebie. Staroć komp się zbiesił i trzeba jakoś sobie dawać radę. :wink:
Eeee tam....kto by zasnął przy takich fotkach . Czasem oczami wyobraźni widzę Cię Marysiu na porannym spacerze po kolorowej tęczy w jaką o tej porze roku zmienia się szaliczek. Każdej wiosny na nowo tkasz swój misterny kwiatowy wzór i o ile Cię znam, za każdym razem jest nieco inny. Marzy mi się, by kiedyś i u mnie był taki cudny busz, ale to niewykonalne.
Różyczka bardzo podobna do mojej i patyczki na pewno z niej miałaś.
Dobrej nocy i udanej niedzieli. ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Nagromadziłaś tego dobra, Marysiu, co nie miara. ;:138 ;:138
Patrząc na moje rozrastające się rośliny, wyobrażam sobie Twój ogród wypełniony ogromną ilością rozmaitych roślinek. ;:204
No ale coś za coś. Może u Ciebie chwasty nie mają siły przebicia i nie musisz tak co dzień plewić. :?:

Dobrej niedzieli Ci życzę a przedtem spokojnej i zdrowej nocy. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pada deszcz ,będzie więcej czasu na FO. Fajnie rano wstać i w rosie spacerować po Twoim ogrodzie ;:333
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w niedzielę ciepłą, słoneczną, ogród skąpany w porannym słońcu! To co konieczne podlane i rośnie :D

Dario zobaczymy jak lewizja przetrwa jesień i zimę, na razie dbam żeby mrówki nie opanowały skalniaka ;:14 W czasie kiedy słońce mogę fotografować to nie oświetla jeszcze w pełni roślin, teraz jest już wysoko jak wychodzę to rośliny mają podświetlenie :D Może będzie już chłodniej ;:224

Iwonko i dlatego zrobiłam im zdjęcie, bo na ogół fotografuje podświetloną koronkę ;:306

Asiu ten jeden kwiat podgryziony, a komu smakował nie wiem :D

Ewuniu to zaraz pójdę dać róży znacznik z nazwą, bo ja bardzo lubię takie półpełny i puste różyce
Jak to pięknie ujęłaś, poetko Ty moja, do tej pory doceniałam Twoja prozę ;:196
Ewuniu nie grzesz Ty masz dziesiątki takich buszów, co rabatka to rośliny szaleją ;:168
Ja jednak doceniam aparat fotograficzny, szczególnie jak robię zdjęcia kompaktem, telefonem i aparatem ;:224 a i na szczęście laptop kupiony po zakończeniu pracy zawodowej jakoś trwa to jeszcze synek zorganizował mamie (zamiast nowej miotły ;:306 ) porządnego laptopa ;:167
Dziękuję i Tobie spokojnej niedzieli ;:196

Lucynko to ja już nie wiem jak mam pokazywać moje grządki żeby zobaczyć gąszcz ;:306 u mnie nie widać gleby i ostatnio wyrywam co nieco żeby wydobyć rośliny kwitnące. Na pewno chwasty są mniejsze i nie górują nad roślinami ale wierz mi są ;:215 ;:306 Najwięcej jednak teraz jest siewek czarnuszki, firletki, werbeny i oooorrrlików ;:224
Dobrej niedzieli Lucynko ;:196 dziękuję ;:180

Irenko deszczyk się pomylił ma padać na ogrody, a nie na wakacyjne miejscowości :D Widać że masz więcej czasu, bo odpoczywasz drepcząc po naszych ogródkach...wspaniały taki czas ;:168

Na dzień dobry parę zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przyjemnej niedzieli odwiedzającym!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”