Pomidory uprawiane pod folią, w tunelu cz. 9
Re: Pomidory uprawiane pod folią, w tunelu cz. 9
Robert, dziękuję w imieniu Ijuńskich
Coś mi się zdaje, że u Ciebie w garażu będą same okna i regały, a co zrobisz z samochodem? Nie pogniewa się na Ciebie ?
Ijuńskie to u mnie będą w tunelu, ale w donicy, poczekają na ocieplenie i zostaną wystawione na słoneczko. Zauważyłam, że przy pełnej ekspozycji na słońce ten pomidorowy aromat robi się mocniejszy i lepszy smak .
A w tunelu zostaną odmiany wysokie, jeszcze nie do końca wiadomo, które . Pewnie Red Pear, bo jest taki sympatyczny i smaczny. Do listy odmiany dopisuję, wykreślam, na szczęście trochę czasu do wysiewów zostało.
Coś mi się zdaje, że u Ciebie w garażu będą same okna i regały, a co zrobisz z samochodem? Nie pogniewa się na Ciebie ?
Ijuńskie to u mnie będą w tunelu, ale w donicy, poczekają na ocieplenie i zostaną wystawione na słoneczko. Zauważyłam, że przy pełnej ekspozycji na słońce ten pomidorowy aromat robi się mocniejszy i lepszy smak .
A w tunelu zostaną odmiany wysokie, jeszcze nie do końca wiadomo, które . Pewnie Red Pear, bo jest taki sympatyczny i smaczny. Do listy odmiany dopisuję, wykreślam, na szczęście trochę czasu do wysiewów zostało.
Anna
- Robertkicia25 +
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2023, o 06:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu Red Pear mam w planie , a półki będą dobre na Ijuńskie w przyszłym sezonie
Pozdrawiam Robert :-)
-
- 200p
- Od: 18 lis 2022, o 11:10
Ja dałam Ijuńskie(5szt) do kiełkowania 15 stycznia i nadal nic nie widzę. Chyba muszę wyłożyć kolejne nasionka i wspomóc je wodą utlenioną. Planuję dla siebie 3 sztuki wsadzić do donic i gdy się ociepli wynosic na dzień do tunelu. Jak wielkie donice będą im potrzebne?
- bioy
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
10 litrów będzie w sam raz.
Ijuńskie dałem do kiełkowania równo tydzień temu, nasiona dwuletnie, kiełkowanie zajęło im od 2 do 4 dni. Aktualnie prostują kolanka.
Ijuńskie dałem do kiełkowania równo tydzień temu, nasiona dwuletnie, kiełkowanie zajęło im od 2 do 4 dni. Aktualnie prostują kolanka.
Pozdrawiam, Jacek
-
- 200p
- Od: 18 lis 2022, o 11:10
Też mi sie właśnie wydawało że te moje coś długo się ociągają a nasionka zeszłoroczne. Dołożyłam kolejne, polałam delikatnie wacik wodą utlenioną i wszystkie włożyłam do przeźroczystego zamkniętego pudełka. Może za bardzo odparowywała z nich woda bo nie były te pierwsze w pudełku. Jeszcze chyba będzie szansa na zbiory z końcem maja
- Robertkicia25 +
Aniu w tym roku spróbuję Ijuńskiego w gruncie , szkoda ,że nie mam żółtego z chęcią bym spróbował.
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Nie ma czego żałować .
- Robertkicia25 +
Dzięki Aniu , że dałaś znać , bo jak ktoś o nim pisał , to natrętnie stał mi ciągle z tyłu głowy , nie będę o nim już tak rozmyślał .
Czerwony Ijuński jest wyjątkowym małym
krzaczkiem i do tego pleny , dziękuję ras jeszcze za nasienie
Czerwony Ijuński jest wyjątkowym małym
krzaczkiem i do tego pleny , dziękuję ras jeszcze za nasienie
-
Ciągle poszukuję lepszych odmian i z żalem wracam do starych sprawdzonych .
Ja mi się w tym sezonie trafi dobra odmiana to napiszę .
Ja mi się w tym sezonie trafi dobra odmiana to napiszę .
-
To powód do ubolewania . Większości ogrodników wystaczy jedna dwie odmiany i są zadowoleni .
Taki ogrodnik idzie do sklepu , kupuje co mu polecą . Nie czyta opinii i opisów , czeka co urośnie itd .
Taki ogrodnik idzie do sklepu , kupuje co mu polecą . Nie czyta opinii i opisów , czeka co urośnie itd .
- Robertkicia25 +
Aniu nie chodzi mi tylko o różnorodność odmian i jak tam u siebie gospodarzysz , a też o wiedzę i porady które przekazujesz innym . Rób tak dalej
-
- 500p
- Od: 12 lut 2023, o 18:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu dlaczego z żalem? Ja jestem na etapie odkrywania tych starych i jestem zachwycona.
Nie ma to jak porozmawiać z kimś o pomidorach;) Pozdrawiam Ewa
-
Czyli z radością .
Mam pytanie , w tym sezonie testuję na wczesny zbiór odmianę półdeterminowaną i nie wiem czego się spodziewać .
Wiem co to są odmiany determinowane i niedeterminowane , ale co oznacza to pół , że będzie i taki i taki ?
Mam pytanie , w tym sezonie testuję na wczesny zbiór odmianę półdeterminowaną i nie wiem czego się spodziewać .
Wiem co to są odmiany determinowane i niedeterminowane , ale co oznacza to pół , że będzie i taki i taki ?