Nasturcja(Tropaeolum) w uprawie
- Silja
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 kwie 2013, o 16:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nasturcja w uprawie
Witajcie
Mam pytanie, bo po raz pierwszy posadziłam nasturcje. Czy nie są one za gęsto posiane?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Mam pytanie, bo po raz pierwszy posadziłam nasturcje. Czy nie są one za gęsto posiane?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Ratując jednego psa nie zmienimy świata. Ale świat zmieni się dla tego jednego psa.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Stanowczo za dużo. Miałam w ubiegłym roku 3 rośliny na donice 12 l. Pięknie rosły, ale i tak dwa razy dziennie podlewałam w upały i co tydzień dokarmiałam. Ale w sierpniu widać było, że im za ciasno.
- Silja
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 kwie 2013, o 16:30
Dziękuje za odpowiedź. W takim razie jutro poprzesadzam:)
Ratując jednego psa nie zmienimy świata. Ale świat zmieni się dla tego jednego psa.
Witam. Mam plan obsadzenia skrzynek balkonowych nasturcjami. Skrzynka ma długość 60cm. Ile roślinek posadzić w jednej skrzynce, aby nie było za gęsto, ale żeby powstała ładna zwarta kaskada? Dodam jeszcze, że wcześniej posadziłam nasiona do doniczek po dwie sztuki, także ile takich podwójnych sadzonek trzeba do jednej "sześćdziesiątki"? 2? 4?
Za mały ogród, za dużo marzeń...
ola_maja piekna ta Twoja nasturcja. Moja ma pełno liści i zero kwiatów jeszcze:(
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie też już pojawiło się kilka kwiatków
Zastanawia mnie natomiast fakt, że pośród liści widzę sporo małych zasuszonych pączków kwiatowych
Ktoś wie, czemu tak się dzieje?
Zastanawia mnie natomiast fakt, że pośród liści widzę sporo małych zasuszonych pączków kwiatowych
Ktoś wie, czemu tak się dzieje?
-
- Od: 14 paź 2014, o 12:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W tym roku nasturcja kompletnie nie udana. Prawie nic nie wzeszło, a to co wzeszło ma po miesiącu dwa listki. Nie zobaczyłem ani jednego kwiatka. kahim...To samo mam w tym roku z fasolą ozdobną- usychają pąki kwiatowe.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Upały nie służą wielu roślinom... U mnie ogród też bardzo marny w tym roku... I dotyczy to nie tylko nasturcji...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI