ogród Agaty (sure)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ogród Agaty (sure)
Witaj Agatko! Jak dziś wyglada Twój oczar ? Ja też mam Diane, wyglada teraz podobnie.
Czytałam,że posiałaś szarotkę - dostałam w prezencie nasiona, zamierzałam posiać do gruntu, ale nic nie wiem o jej prawidłowym wysiewie. Czy radzisz zrobić rozsadę?
Ja też jestem zwolenniczką przewagi zieleni w ogrodzie!
Czytałam,że posiałaś szarotkę - dostałam w prezencie nasiona, zamierzałam posiać do gruntu, ale nic nie wiem o jej prawidłowym wysiewie. Czy radzisz zrobić rozsadę?
Ja też jestem zwolenniczką przewagi zieleni w ogrodzie!
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izo, mam informację z opakowania nasion szarotki: "wysiew w II - III, przemrożenie nasion przyspiesza kiełkowanie (kiełkują w 10 - 15 dni od wysiewu). Siewki wymagają pikowania, podczas tej czynności selekcjonujemy rośliny słabiej pokryte kutnerem. Rozsadę na miejsce stałe sadzimy w maju, w rozstawie 10x20 cm. Gatunek ten wymaga ubogich, ale przewiewnych i zasobnych w wapń gleb".. No i jeszcze, ze lepiej kwitnie i ma bardziej srebrny kolor w warunkach głodowych, lubi słońce... no, to tak, jak ja! ;)
...a oczar? Nie miałam czasu go obejrzeć, może dzisiaj się uda?
Ale za to zrobiłam oprysk p. grzybkom wczoraj, a dzień był ciepły - może zdąży podziałać? A jak nie, to i tak powtórka za 3 tygodnie!
...a oczar? Nie miałam czasu go obejrzeć, może dzisiaj się uda?
Ale za to zrobiłam oprysk p. grzybkom wczoraj, a dzień był ciepły - może zdąży podziałać? A jak nie, to i tak powtórka za 3 tygodnie!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Sure
Jest i oczar. Prawdę mówiąc od razu pobiegłam go skontrolować! ;)
myślę, że teraz kwiaty są bardziej rozwinięte i trochę zrudziały?
Aż żal, że jeszcze taki malutki, widok byłby piękny!
myślę, że teraz kwiaty są bardziej rozwinięte i trochę zrudziały?
Aż żal, że jeszcze taki malutki, widok byłby piękny!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Hej Aga
Oczar wygląda ślicznie
Żurawka sie nie martw - zważone liście spokojnie poobcinaj, i na pewno odbije i tak jak pisały dziewczyny - za miesiąc czy dwa będzie wyglądała super
W sprawie igiełek niestety sie nie wypowiem
Oczar wygląda ślicznie
Żurawka sie nie martw - zważone liście spokojnie poobcinaj, i na pewno odbije i tak jak pisały dziewczyny - za miesiąc czy dwa będzie wyglądała super
W sprawie igiełek niestety sie nie wypowiem
Suchą gałązkę sosny wytnij i spal, a jeśli chodzi o świerka to zobacz, czy nie żarły go przędziorki. Takie brązowienie igieł na wiosnę to może być też oznaka przemrożenia.
witaj Agato,
kwiat na oczarze intrygujący; w ogóle, to niezwykle ciekawa roślina i warto byłoby się za nią rozejrzeć
kwiat na oczarze intrygujący; w ogóle, to niezwykle ciekawa roślina i warto byłoby się za nią rozejrzeć
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agatko, on zrudzieje całkowicie. Ale jak chcesz oczara z czerwonymi kwiatkami to polecam "Firezauber"
Ten to dopiero jest czerwony. Jak mój zakwitnie to to wkleję zdjęcia. Na razie dopiero zaczynają pękać pąki.
Za to żółty zastrajkował, nie zakwitnie w tym roku wcale .
Ten to dopiero jest czerwony. Jak mój zakwitnie to to wkleję zdjęcia. Na razie dopiero zaczynają pękać pąki.
Za to żółty zastrajkował, nie zakwitnie w tym roku wcale .
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też żaden jeszcze nie kwitnie
- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
Agatko właśnie takie cudo chciałam w swoim ogrodzie. Pan w ogrodniczym mnie pocieszał,że może w następnym roku zakwitnie w lutym bo teraz to był jego pierwszy sezon i się pomylił
Czy u Ciebie już pada Zapowiadali niestety front z deszczem.A mało to ja mam błocka bez deszczu
Czy u Ciebie już pada Zapowiadali niestety front z deszczem.A mało to ja mam błocka bez deszczu
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
u mnie też kwitnie Diane - coś późno w tym roku
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Sure
Witajcie moi mili. U nas też (oczywiście) pada, no i po co było myć wczoraj samochód??
Za to przeszedł on dziś "chrzest bojowy", to znaczy Młody prowadził go całkiem samodzielnie - i wszyscy cali, co jest miłe! ;)
A poza tym wróciłam z przesympatycznego spotkania z grupą okolicznych forumowiczów (jak miło było Was poznać! ). To moje pierwsze "forumowe" i na pewno nie ostatnie!
Aga - dzięki!
A chciałam własnie jutro zrobić kosmetykę żurawce, a tu padać zaczęło. No nic to, wiosna się chyba nie spieszy...
Pawle, dzięki za poradę, muszę poczytać o przędziorkach i jak je rozpoznać.
Marcinie, Kasiu - oczara polecam. Mój jest malutki, posadzony latem, a teraz już zakwitł, czyli praktycznie w pierwszym sezonie!
Jolu, a co Twoim się stało? Masz tez Diane, czy może jakieś późniejsze odmiany?
Asiu, właśnie na takim czerwono kwitnacym mi zależało, mój podobno miał taki być. Często zauważam, że zdjecia z netu są przekłamane i podkolorowane, dlatego wolę oglądać w waszych ogródkach...
Grażynko, a kiedy zaczął? Bo ten mój zakwitł już dość dawno, pierwszy raz o nim pisałam chyba parę tygodni temu, jak zaczynał...
Za to przeszedł on dziś "chrzest bojowy", to znaczy Młody prowadził go całkiem samodzielnie - i wszyscy cali, co jest miłe! ;)
A poza tym wróciłam z przesympatycznego spotkania z grupą okolicznych forumowiczów (jak miło było Was poznać! ). To moje pierwsze "forumowe" i na pewno nie ostatnie!
Aga - dzięki!
A chciałam własnie jutro zrobić kosmetykę żurawce, a tu padać zaczęło. No nic to, wiosna się chyba nie spieszy...
Pawle, dzięki za poradę, muszę poczytać o przędziorkach i jak je rozpoznać.
Marcinie, Kasiu - oczara polecam. Mój jest malutki, posadzony latem, a teraz już zakwitł, czyli praktycznie w pierwszym sezonie!
Jolu, a co Twoim się stało? Masz tez Diane, czy może jakieś późniejsze odmiany?
Asiu, właśnie na takim czerwono kwitnacym mi zależało, mój podobno miał taki być. Często zauważam, że zdjecia z netu są przekłamane i podkolorowane, dlatego wolę oglądać w waszych ogródkach...
Grażynko, a kiedy zaczął? Bo ten mój zakwitł już dość dawno, pierwszy raz o nim pisałam chyba parę tygodni temu, jak zaczynał...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
teraz dopiero zaczyna, zobacz w moim wątku jest fotka
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Agatko taki oczar jak u Ciebie to moje marzenie mam u siebie w ogrodzie oczar ale kwitnie jesienią , kwiaty są niepozorne, żółte ale pachnące.Pewnie w tym roku zakupię jeszcze jeden ale kwitnący wiosną.