W niralowym ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Re: W niralowym ogródku.

Post »

Kasia ;:3 chyba nie śpisz że tak wyczyszczone wszędzie...nawet jednego badylka nie widać ;:215

Kamyki chętnie bym Ci skubnęła ;:108 ;:306
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, dziękuję wam za dzisiejszą wizytę ;:196 Zrobiliście nam miłą niespodziankę. Prosiłaś o przepis na zupę, znalazlam go u Agness, tylko zrobiłam w wersji uproszczonej
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p2696094
cieszę się, że mimo to wam smakowała. Jak zwykle czujemy, że było za szybko i za krótko, ale dziękujemy i za ten czas.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu a gdzieś Ty znowu tylke kamyczków nazbierała? Ja myślałam że też uda mi się trochę nazbierać bo koło mnie kopali gaz ale niestety panowie wszystkie kamienie zabierali ze sobą :(
W ogródku masz jak zawsze ślicznie i czyściutko, zero chwastów, nie to co u mnie. Muszę się chyba do Ciebie wybrać bo zawsze oglądam Twój ogród w jesiennej szacie.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu nic nie wymyślę nowego ale cudownie u Ciebie jest ;:167 Podziwiam...
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Pięknie :) - nawet widzę różnicę :wink:
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Agnieszko-Agness,Ewo,Agnieszko,Aniu,Aniu11,Grażynko dziękuję za tyle pochwał :oops: naprawdę myślę że one na wyrost bo staram się nie fotografować tych ''straszących'' miejsc ale chyba następnym razem kilka będę musiała pstryknąć.... ;:oj na dodatek kret znowu szaleje i robi wspaniałe kopce.
Jolu do Twoich stron nie dojechaliśmy choć byliśmy blisko ale złej instrukcji udzieliłam i od Ani trafiliśmy na Lublin.
Gdyby jeszcze nie deszczowa pogoda to pewnie bym dzwoniła po jakieś drogowskazy.Byliśmy z młodszą pociechą a ta akurat to ma naszego ogrodu wystarczająco a co tu namawiać do spacerów po innych! Choć gdybym szepnęła że macie laptopa to chętny by był :roll:
Chłopcy wiedzą że należę do uparciuchów i jak jednego dnia się wywiną od dźwigania to i tak ich nie minie - poza tym niech dbają o muskuły :roll:
Aniuz serca dziękujemy za gościnę ;:168 W takim towarzystwie każda godzina to jak minuta....
....o otoczeniu już nie wspomnę ;:180 dobrze że miałam aparat to dziś na spokojnie mogę jeszcze raz przenieść się w te cudowne miejsce! Kamyczek symboliczny i do tych największych nie należy ale to dlatego że nie jechaliśmy bezpośrednio z domu.
Zupka pychota dlatego dziś do obiadu zrobiłam na jej bazie sosik...smakował wszystkim.
Co niektórym tak miło się rozmawiało z Adamem że już oczekują kolejnego spotkania ;:224
Iwonko kamyki dostałam w prezencie /na dzień mamy :D / bo domownicy już wiedza co mnie najbardziej ucieszy.
Z chwastami to wcale tak fajnie nie jest bo właśnie z nimi walczę ale jak na razie one wygrywają. Ledwo wyskubię na jednej rabacie to już na poprzedniej są, nie mam wszystkich rabat wyłożonych włókniną a jeszcze mam sporo warzyw do opanowania...maliny,truskawki...Myślę że z odwiedzinami to świetny pomysł szczególnie że coś wspominałaś o sadzoneczkach że na nie czas ;:131 Myślę że już się wypadało i będziemy mogły się umówić-choć do czwartku mam znowu zajęty każdy dzień.
Myślałam że miesiąc odpoczynku będzie po założeniu aparatu ale kolejny raz nie udało. Jak się spotkamy to opowiem więcej.
Beatko dziękuję ale jakoś ja sama nie widzę jeszcze zbyt wielkiego postępu.Na wszystko patrzę krytycznym okiem.
Cieszę się że Ci się podoba bo Ty faktycznie widziałaś poprzedni stan mojego ogrodu.

Zaległe zdjęcia....

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu, dawno u ciebie nie byłam :roll:
Jak tam kulki ci przezimowały ?
Kolorki pokazujesz śliczne, pięknie u ciebie ;:108
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Ślicznie , czyściutko, równiutko, kolorowo. bardzo podobaja mi się kamienie, tylko ten kret... u mnie też usiłują buszować.
Na moim wątku Ania polecała jakieś zatrute larwy na niego, ale nie mogę tego zdobyć. Nie jestem fanką trucia kreta, ale nie daję sobie z nim rady. Nakupiłam i powtykałam wiatraczki. Jak jest wiatr, to działa, jak bezwietrznie łobuz usiłuje wiatraczek wykopać.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu witaj, brakuje chyba każdemu czasu bo ja też nie daję rady do każdego na bieżąco zaglądać.
Kulki przezimowały bez problemu i planuję jeszcze kilka dokupić bo potrzebują naprawdę mało miejsca a są pocieszne dla oka.
Beatko ''takie larwy'' już stosowałam na jesieni i miałam z pewnością trzykrotnie więcej kopców niż przed zastosowaniem preparatu...a to podobno dlatego że krety z nerwów, wściekłości przegryzały więcej ziemi-tak w sklepie powiedzieli ;:131
Na wiosnę może ciut mniej już ich było ale teraz się panoszą.
Myślę że przyciągają je pędrale które niestety są na naszej działce.
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja również mam pędraki.
Skoro tak mówisz o tych larwach... pozostaje co chwile chodzić i tupać :)
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko ja myślę kupić oprysk od tych pędrali coby choć trochę zmniejszyć menu tym draniom. Myślę że jak pozbędę je pożywienia to sobie pójdą gdzie indziej buszować. Jeśli to nie pomoże to będę już bardziej ''mile ;:185 '' się z nimi obchodziła.
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Kasiu, żartujesz? przecież to niebo a ziemia....różnice kolosalne... ale tak to jest jak się siedzi w swoim ogrodzie i małymi kroczkami wszystko postępuje...
Ja też nie zauważyłam,ze mój syn z dziecka stał się mężczyzną, gdyby nie to że spodnie się zrobiły raptem do pół łydki.... a sąsiadki córka do swojej koleżanki nie powiedziała: "zobacz jakie ciacho" ;:oj a dla mnie on nadal mały Tomaszek :;230
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nirali Kasiu, ja przed zakładaniem nowego trawnika i rabat cały teren podlewałam tym środkiem. Teraz gdy wsadzam roślinki pędraków nie znajduję, ale kret i tak robotę robi. Ponoć tych młodych pędraków które siedzą bardzo głęboko trudno struć tymi środkami.
Jagusiu a ile lat ma Tomaszek ? :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”