Canna-Paciorecznik cz.5
Re: Canna-Paciorecznik cz.5
Ja też za bardzo nie rozumiem
-- Pt 15 mar 2013 23:16 --
Janusz na 39 stronie jest opis Tristaneo- ja już zrozumialam
-- Pt 15 mar 2013 23:16 --
Janusz na 39 stronie jest opis Tristaneo- ja już zrozumialam
Pozdrawiam. Ewa
- Zyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ciekawa jestem ceny. Sprawdzę u nas w ogrodniczym bo też takie bananowe liście mi się marzą a nie wiem czy z nasion takowa wyrośnie.nena08 pisze:Wczoraj w ogrodniczym udało mi się kupić Stuttgart..
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Zytko. Stuttgart nasion nie zawiązuje- przynajmniej u mnie nie było ani jednego. Nie słyszałem też by ktoś takimi nasionami dysponował.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja kupiłam kłącze po 6,50. Nie wiem czy to dużo
Zyta pisze:Ciekawa jestem ceny. Sprawdzę u nas w ogrodniczym bo też takie bananowe liście mi się marzą a nie wiem czy z nasion takowa wyrośnie.nena08 pisze:Wczoraj w ogrodniczym udało mi się kupić Stuttgart..
drozd pisze:Zytko. Stuttgart nasion nie zawiązuje- przynajmniej u mnie nie było ani jednego. Nie słyszałem też by ktoś takimi nasionami dysponował.
Poza tym na anglojęzycznych stronach napisane jest ,ze paskowane kany z nasion wyjdą niestety zielone
Pozdrawiam. Ewa
A ja płaciłam aż 9 zł.
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zytko daj je jak najszybciej na parapet, aby miały więcej światła.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 mar 2013, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
http://imageshack.us/photo/my-images/57 ... 399oj.jpg/
Witam
Miło mi będzie z Wami się poznać,jestem posiadaczką 15szt. kłączy kanny posadzonych do doniczek 8 marca.U góry próbowałam dać zdjęcie nie wiem czy się uda
Nie wiem co to za odmiana zostałam obdarowana ale stawiam na standardową.
17 kanny pojadą na działkę i poczekaja do Zośki i dalej już w grunt.
działka to las ziemia dość próchnicza taka torfowa z piaskiem..będzie im tam dobrze?Czy wzmocnić obornikiem ?
Pozdrawiam aga
Witam
Miło mi będzie z Wami się poznać,jestem posiadaczką 15szt. kłączy kanny posadzonych do doniczek 8 marca.U góry próbowałam dać zdjęcie nie wiem czy się uda
Nie wiem co to za odmiana zostałam obdarowana ale stawiam na standardową.
17 kanny pojadą na działkę i poczekaja do Zośki i dalej już w grunt.
działka to las ziemia dość próchnicza taka torfowa z piaskiem..będzie im tam dobrze?Czy wzmocnić obornikiem ?
Pozdrawiam aga
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Moje nasiona nie chcą ruszyć ;/
-
- 100p
- Od: 30 sie 2012, o 19:05
Dodatek obornika jest wedlug mnie konieczny. Canna to roslina bardzo szybko rosnäca, ma kilka miesiecy zeby osiägnäc swöj duzy przeciez rozmiar, zakwitnäc i wydac nasiona. To malo czasu. Ja mimo ze ziemie mam dobrä, zyznä zawsze w dolek gdzie wsadzam canny daje na döl takä solidnä porcje przekompostowanego obornika i mieszam go z ziemiä. Takä mieszanke przysypuje ok 1 cm. warstwä ziemi i dopiero w tak przygotowany dolek sadze zawartosc doniczki.antka1980 pisze:ziemia dość próchnicza taka torfowa z piaskiem..będzie im tam dobrze?Czy wzmocnić obornikiem ?
Canny odwdzieczajä sie za to doskonalym wzrostem i soczystymi kolorami.
W ubieglym roku mialem okazje obserwowac röznice. Säsiadka obdarowana przeze mnie workiem kläczy tej zwyklej zielonej z czerwonymi kwiatuszkami dochowala sie okazöw o wys max 160 cm a w przewazajäcej ilosci bylo to mniej niz 150 cm, Natomiast z tych samych kläczy sadzone u mnie mialy zdecydowanie lepsze ulistnienie, wiecej kwiatöw no i byly wyzsze, nawet do 200cm. Ta sama odmiana, te same warunki pogodowe, nawet czesto podlewalismy w tym samym czasie .
No i podlewanie, bardzo wazne w upalne dni. Canna jest co prawda roslinä posiadajäcä kläcza w ktörych moze zmagazynowac sporo wody, to jednak wielkosc lisci powoduje ze ilosc wody jaka wyparowuje w ciägu dnia jest wieksza niz roslina moze pobrac z kläczy na biezäco. Wedlug moich obserwacji canna woli podlewanie rzadkie lecz obfite, niz codzienne po troszku. Wazne zeby ta woda doszla wgläb, coby korzenie mogly na biezäco pobierac jä do kläczy. Dobrze jest tez grubo wysciölkowac ziemie woköl canny scietä trawä, wyrwanymi chwastami, moze nawet korä choc tego sposobu nie pröbowalem. Znakomicie zapobiega nadmiernemu wyparowywaniu wody z ziemi i ogranicza rozrost chwastöw.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 15&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- sylwia75
- 100p
- Od: 19 lut 2012, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z tym sciółkowaniem to dobry pomysł z tego co obczytałam się na forum to większość roślin lubi ściółkowanie.
W tamtym roku nie doczekałam się kwiatów,ale ładnie przezimowały.
W tamtym roku nie doczekałam się kwiatów,ale ładnie przezimowały.
Pozdrawiam Sylwia
Pozdrawiam. Ewa