Południowy balkon.
- stasia109
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Południowy balkon.
Witam
Sprawdziłam w kompie Lofos i muszę przyznać, pięknie kwitnie. Może uda mi się kupić sadzonkę, to wówczas się skuszę. Kobea, z całej paczuszki wzeszła jedna i chucham na nią jak na dziecko, bo jest b słaba.
O wysyłce pamiętam.
Sprawdziłam w kompie Lofos i muszę przyznać, pięknie kwitnie. Może uda mi się kupić sadzonkę, to wówczas się skuszę. Kobea, z całej paczuszki wzeszła jedna i chucham na nią jak na dziecko, bo jest b słaba.
O wysyłce pamiętam.
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Stasieńko dziękuje za informacje.
Lofosa jeszcze nie przesadzałam do większej doniczki, dałam mu czas na aklimatyzacje, zresztą nadal jest chłodno i zimny wiatr więc jest w domu.
Podgladam, czy już się zbiera do kwitnienia.
Lofosa jeszcze nie przesadzałam do większej doniczki, dałam mu czas na aklimatyzacje, zresztą nadal jest chłodno i zimny wiatr więc jest w domu.
Podgladam, czy już się zbiera do kwitnienia.
- maryjan13
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
Patrzę tak na te wszystkie rośliny na Twoim balkonie Grażyno i się zastanawiam jaki to może być wielki ten Twój balkon ?
Ze zdjęć wnioskuję że nie jest on jakiś bardzo duży,a na nim taki ogrom roślin,istny busz.
Piękny musi to być widok gdy wszystko zakwita kwiatami w różnych kolorach tęczy.
Ze zdjęć wnioskuję że nie jest on jakiś bardzo duży,a na nim taki ogrom roślin,istny busz.
Piękny musi to być widok gdy wszystko zakwita kwiatami w różnych kolorach tęczy.
Pierwszy raz widze lofos- lecę wygooglowac czy on kwitnie;) i jak;)
Moja wiosna też nieoczywista Na Twoim balkonie zachwyciła mnie Tunbergia błękitna i bieluń fioletowy. Piątka za własne wysiewy. Pozdrawiam miło.
-
Joasiu w tym roku wysiewy coś nie trafione.
Padły kobea i rosną słabo wilce, wszystko jeszcze raz posiane bym nie miała wyrzutów sumienia.
Dziękuje za odwiedziny.
Marian13 thunbergia niebieska zarosła mi połowę ściany w pokoju, z powodu zimna nie może być wyniesiona na balkon. Na pewno muszę ją podciąć i już teraz zastanawiam się jak!
Balkon mam typowo blokowy, rozlokowanie roślin mam opanowane, przed kilku laty rozrysowałam to na papierze A4, przydatne do dzisiaj.
Sufit balkonu też jest wykorzystany, zmieści się tam 7 dużych donic ( najczęściej fuksje).
Filigranowa mam nadzieje, że lofos mnie nie rozczaruje.
Padły kobea i rosną słabo wilce, wszystko jeszcze raz posiane bym nie miała wyrzutów sumienia.
Dziękuje za odwiedziny.
Marian13 thunbergia niebieska zarosła mi połowę ściany w pokoju, z powodu zimna nie może być wyniesiona na balkon. Na pewno muszę ją podciąć i już teraz zastanawiam się jak!
Balkon mam typowo blokowy, rozlokowanie roślin mam opanowane, przed kilku laty rozrysowałam to na papierze A4, przydatne do dzisiaj.
Sufit balkonu też jest wykorzystany, zmieści się tam 7 dużych donic ( najczęściej fuksje).
Filigranowa mam nadzieje, że lofos mnie nie rozczaruje.
-
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj! Lofos to dla mnie nowość z ciekawością będę obserwować go u Ciebie. Ja w tym roku też zaliczyłam niepowodzenie. Co prawda wzeszło mi dużo nasionek chyba 7 z 9 czy jakoś tak. Rosły ładnie do pewnego momentu a później marniały w oczach. Mam chyba jeszcze kilka nasion, ale nie wiem czy nie jest już za późno.
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko a jak tam Tunbergia niebieska,ma już kwiatki?
-
Janku właśnie dzisiaj wysadzona na swoje stałe miejsce na balkonie.
Dzień był pochmurny i bezwietrzny, wydawał mi się właściwy na sadzenie.
Towarzyszą jej 3 szt. kobea i 3 szt. wilca niebieskiego.
Mam zamiar dosiać jeszcze groszek z przodu donicy.
A na parapecie zakwitła hoja elliptica.
Dzień był pochmurny i bezwietrzny, wydawał mi się właściwy na sadzenie.
Towarzyszą jej 3 szt. kobea i 3 szt. wilca niebieskiego.
Mam zamiar dosiać jeszcze groszek z przodu donicy.
A na parapecie zakwitła hoja elliptica.
-
Mustysiu teraz stałą w pokoju i zajęła całą scianę, kilka górnych pędów jest obciętych bo podczas wynoszenia się złamały. Ona ma bardzo kruche pędy.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Grażynko duże rośliny to teraz jak będzie ciepło pójdą jak burza A co jest w doniczce na ścianie po lewej? nie spadnie Ci ta doniczka jak zawieje mocniejszy wiatr?
-
Marysiu tam kwitnie mi jaśmin.
Zaledwie nieduża gałązka, muszę znależć inne miejsce na doniczkę, chwilowo była tylko tam wstawiona.
Zaledwie nieduża gałązka, muszę znależć inne miejsce na doniczkę, chwilowo była tylko tam wstawiona.