Ogródek Gosi cz.11
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz.11
Piękne, jesienne kolory królują u Ciebie w ogrodzie
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
..a u Ciebie lato w pełni. Po nocy na kompoście wylądowały dalie, niecierpki ,datury ,begonie ,fuksje..nawet szałwie...koniec sezonu..ale ja już do tego przywykłem...
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Nie, no fajnie masz, Margo .
Wcale nie wydaje się, że za gęsto... .
Poza tym chyba wszyscy się kolebiemy od ściany do ściany: za rzadko - dosadzać, za gęsto - wydawać. Ja jestem na tym drugim etapie.
Jagoda
PS. Trawniczek Ci się pięknie zazielenił.
Wcale nie wydaje się, że za gęsto... .
Poza tym chyba wszyscy się kolebiemy od ściany do ściany: za rzadko - dosadzać, za gęsto - wydawać. Ja jestem na tym drugim etapie.
Jagoda
PS. Trawniczek Ci się pięknie zazielenił.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Hej Gosiu
Muszę pochwalić twój ogród i powiedzieć, że ja jesieni u Ciebie nie widzę. Kwiaty jeszcze pięknie kwitną, kolorowo i słonecznie. Oj chciałoby się ten czas zatrzymać na dłużej
Muszę pochwalić twój ogród i powiedzieć, że ja jesieni u Ciebie nie widzę. Kwiaty jeszcze pięknie kwitną, kolorowo i słonecznie. Oj chciałoby się ten czas zatrzymać na dłużej
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Fajne zdjęcia.Zdecydowanie fajne
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widać Gosiu, że twoje rośliny jakieś mniej kapryśnie. Ja wszystkie wrzosowate posadziłam razem, bo jakoś nieszczególnie u mnie rosły. Mam obojętną ziemię i liczyłam na to, że wspólnie wytworzą mini - ekosystem. I jakoś sobie radzą, choć zapominam o właściwym zakwaszaniu podłoża (mam obojętną ziemię).
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Isia
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu wiesz że ja Twój ogród zdecydowanie wolę na żywca zdjęcia prześwietlone nie oddają prawdziwych pięknych kolorów roślinek i kompozycji a przecież takich u Ciebie nie brakuje oby pogoda dopisała i mozna bedzie popracować w ogrodzie dużo różyczek przybedzie tej jesieni ?
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu znowu mnie dawno nie było a tu takie śliczne jesienne kompozycje z wrzosami w roli głównej
Ponieważ ja ich nie mam a bardzo lubię to wiem gdzie przychodzić na oglądanie
Słoneczko było ale dość chłodno już bywa
Ponieważ ja ich nie mam a bardzo lubię to wiem gdzie przychodzić na oglądanie
Słoneczko było ale dość chłodno już bywa
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, wiem, że wiele osób nie lubi jesieni, ja ja bardzo lubię. Ale nie taką jak w tym roku. Jest zbyt zimno, tzn za wcześnie to zimno przyszło
Józiu, czytałam u Ani Mamy Frania, że u niej też przymroziło. Jestem w szoku, że tak blisko mnie
Jagódko, pocieszaj mnie, pocieszaj
Ja też jestem na etapie wydawania, chociaż bardziej na etapie skubania trawnika.
Na wiosnę znowu trochę uskubię. A może nawet znacznie więcej?
I w ten sposób chciałbym zakończyć etap skubania.
A trawnik chyba się przestraszył, że idzie do wymiany.
Postanowione na 100%.
Czekam tylko do wiosny, bo mam nadzieję przez zimę przekabacić m. na murek przy palenisku.
Aniu, jesień widać, ale ja uwielbiam kolory jesieni. U dla jest to chyba najbardziej kolorowa pora roku w ogrodzie
Aniu Franiowa
Edytko, ja mam piaski. Zakwaszam swoje kwasoluby. Ale roslinom obok rosnącym to nie przeszkadza jak na razie. Lubię eksperymenty. Jeśli jakaś roślina nie chce tam rosnąc zostaje przesadzana.
Isiek, jesteś kochana
Niestety aparat jak aparat i tak dobrze, że w ogóle jest.
Zamówiła 3
Claire Marshall
Great North Eastern
Tradescant
Tradescant bedzie posadzony zamiast Gerbruder Grimm, ale jeszcze się waham
A Great North zamiast białej nn, która jest całkowicie łysa.
Może tę białą posadzę z doniczce. Zobaczymy jak bedzie sobie radziła.
Maju, ja bardzo żałowałam, że mam mało wrzosów, więc postanowiłam zrobić nową rabatę z ich udziałem.
Zobaczymy czy przetrwają na tym wywiejewie.
U mnie słoneczka było bardzo mało, ale najważniejsze, że nie było wiatru.
Można było popracować
Józiu, czytałam u Ani Mamy Frania, że u niej też przymroziło. Jestem w szoku, że tak blisko mnie
Jagódko, pocieszaj mnie, pocieszaj
Ja też jestem na etapie wydawania, chociaż bardziej na etapie skubania trawnika.
Na wiosnę znowu trochę uskubię. A może nawet znacznie więcej?
I w ten sposób chciałbym zakończyć etap skubania.
A trawnik chyba się przestraszył, że idzie do wymiany.
Postanowione na 100%.
Czekam tylko do wiosny, bo mam nadzieję przez zimę przekabacić m. na murek przy palenisku.
Aniu, jesień widać, ale ja uwielbiam kolory jesieni. U dla jest to chyba najbardziej kolorowa pora roku w ogrodzie
Aniu Franiowa
Edytko, ja mam piaski. Zakwaszam swoje kwasoluby. Ale roslinom obok rosnącym to nie przeszkadza jak na razie. Lubię eksperymenty. Jeśli jakaś roślina nie chce tam rosnąc zostaje przesadzana.
Isiek, jesteś kochana
Niestety aparat jak aparat i tak dobrze, że w ogóle jest.
Zamówiła 3
Claire Marshall
Great North Eastern
Tradescant
Tradescant bedzie posadzony zamiast Gerbruder Grimm, ale jeszcze się waham
A Great North zamiast białej nn, która jest całkowicie łysa.
Może tę białą posadzę z doniczce. Zobaczymy jak bedzie sobie radziła.
Maju, ja bardzo żałowałam, że mam mało wrzosów, więc postanowiłam zrobić nową rabatę z ich udziałem.
Zobaczymy czy przetrwają na tym wywiejewie.
U mnie słoneczka było bardzo mało, ale najważniejsze, że nie było wiatru.
Można było popracować
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Gosia, ostatnia fota mnie urzekła, piękne kolory
Dojrzałam też pięknego zawilca, jesienne byliny dodają tyle optymizmu na rabatach
Czytam o różanych zakupach, szaleństwo powoli się zaczyna...ale ja w tym roku wrzucam na luz Jak myślę ile kopców muszę zrobić to mi się odechciewa zakupów
Buziaki
Dojrzałam też pięknego zawilca, jesienne byliny dodają tyle optymizmu na rabatach
Czytam o różanych zakupach, szaleństwo powoli się zaczyna...ale ja w tym roku wrzucam na luz Jak myślę ile kopców muszę zrobić to mi się odechciewa zakupów
Buziaki
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Biedny Gebruder Grimm, daj mu szansę gdzieś w kącie ogrodu. Piękne róże zamówiłaś. Ja tej jesieni odpuszczam, może coś na wiosnę.
Wydaje mi się, że nie sadzisz gęsto. Ja właśnie jestem w trakcie usuwania skutków sadzenia "nie za gęsto". Dwie rabaty praktycznie poszły pod topór.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Przepiękny szmaragdowy trawnik i jak zwykle niesamowite i różnorodne rabaty. Ja też dostrzegłam pięknego zawilca, tyle że w pierwszej chwili myślałam że to narcyz, i że wiosenną fotkę wstawiłaś.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kasiu, ja też już nie robię zakupów. Szczególnie różanych. Mój ogród jest ogordem mieszanym. Musi być w nim równowaga wszelkich roślin, bo nie umiem wybrać które lubię najbardziej. Nie to co Twoje zdecydowanie różane rabaty. Inne rośliny to tylko dodatki.
Ja skończę na swoich 60 różach. I tak wydaje mi się, że to zbyt dużo kopcowania.
Tej pory roku to Ci nie zazdroszczę
Helenko, U mnie przewaga bylin, więc zawsze można podzielić. Ale coraz bardziej podobają mi się takie rozrośnięte rośliny, dlatego trzeba zrobić im miejsca. Mam nadzieję, że to juz ostatni raz będę poszerzać rabaty
Grimm zostaje
Straszliwie podobają mi się jego kolory, chociaż kwiaty jak na razie ma nietrwałe. Ale dam mu jeszcze szansę, bo w tym roku został przesadzony
Iza, trawnik jest malowany
Faktycznie woda znacznie poprawiła to chwastowisko.
I co robi regularne koszenie. Wiosną trawnik do zmiany'
Scarlet Moss kwitnie nieprarwanie
Ja skończę na swoich 60 różach. I tak wydaje mi się, że to zbyt dużo kopcowania.
Tej pory roku to Ci nie zazdroszczę
Helenko, U mnie przewaga bylin, więc zawsze można podzielić. Ale coraz bardziej podobają mi się takie rozrośnięte rośliny, dlatego trzeba zrobić im miejsca. Mam nadzieję, że to juz ostatni raz będę poszerzać rabaty
Grimm zostaje
Straszliwie podobają mi się jego kolory, chociaż kwiaty jak na razie ma nietrwałe. Ale dam mu jeszcze szansę, bo w tym roku został przesadzony
Iza, trawnik jest malowany
Faktycznie woda znacznie poprawiła to chwastowisko.
I co robi regularne koszenie. Wiosną trawnik do zmiany'
Scarlet Moss kwitnie nieprarwanie