Moje doniczkowe
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje doniczkowe
Begonie super, a futra słodziutkie
Po bardzo długiej przerwie witam Was serdecznie!
Dziękuję, że podczas mojej nieobecności odwiedzaliście mnie i podziwialiście moje kwiaty
Raflezja dziękuję w imieniu begonii Bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś! Twoje sukulenciki pięknie rosną i niektóre nawet próbują zakwitnąć! Koty to bardzo ciekawskie stworzenia, wszędzie ich pełno
Filigranowa27 faktycznie trochę begonii uzbierałam. Sama dobrze wiesz, ile jest jeszcze ciekawych odmian tych pięknych roślin! Co do medinilli to muszę spróbować
Tesia39 dziękuję bardzo - begonie całkiem dobrze sobie u mnie radzą!
PEPSI Na swoją pasję już mam coraz mniej miejsca, bo roślin ciągle przybywa i przybywa! Ale jak tu się oprzeć jak wszystkie takie piękne
Anetta wielkie dzięki w imieniu futrzaków! Lespedez w chwili obecnej nie mam, ale na wiosnę będę mogła Tobie wysłać
Katiusha kociaki przesyłają buziaki Dla begonii najgorszy okres dopiero się zacznie! Ale warto próbować, bo to naprawdę piękne rośliny!
Oxalis medinilla dziękuje za pochwały! Tak one nie lubią przelania. Nieraz zapominam je podlać - mam trzy potwory! I jakoś dają radę! Nie jeszcze nie wysiewałam medinilli - nie wiem, czy będę miała tyle cierpliwości, żeby czekać na dużą roślin, która nie wiadomo kiedy zakwitnie
Heliofitka dziękuję za dobre słowa! Koralowe, tamaje są bezproblemowe. Gorzej sprawa wygląda z begoniami rex - trzeba uważać, żeby nie przelać i nie przesuszyć! Trochę nazw już uzupełniłam - ale każda uwaga jest na wagę złota
Madosia witaj Oj zwariowałam na punkcie begonii i hoyek, to prawda. Ale kocham wszystkie roślin i każda znajdzie u mnie swoje miejsce!
Dzastin na pochwały czekają wszyscy! Zgadzam się z Tobą, że ciapki kropki i kolorki na liściach dodają uroku każdej roślinie!
Agnessj witaj! Nie poddawaj się - do trzech razy sztuka!
Elcia1974 witaj ekspertko! Bardzo dziękuję w imieniu begonii - część nazw uzupełniłam. Faktycznie najtrudniej jest nazwać begonie rex.
Fraszka_1 dzięki
To już chyba ostatnie zakupy hoyowe w tym roku!
Wibergiae
Carnosa "SuZie"
Jenifer
Dziękuję, że podczas mojej nieobecności odwiedzaliście mnie i podziwialiście moje kwiaty
Raflezja dziękuję w imieniu begonii Bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś! Twoje sukulenciki pięknie rosną i niektóre nawet próbują zakwitnąć! Koty to bardzo ciekawskie stworzenia, wszędzie ich pełno
Filigranowa27 faktycznie trochę begonii uzbierałam. Sama dobrze wiesz, ile jest jeszcze ciekawych odmian tych pięknych roślin! Co do medinilli to muszę spróbować
Tesia39 dziękuję bardzo - begonie całkiem dobrze sobie u mnie radzą!
PEPSI Na swoją pasję już mam coraz mniej miejsca, bo roślin ciągle przybywa i przybywa! Ale jak tu się oprzeć jak wszystkie takie piękne
Anetta wielkie dzięki w imieniu futrzaków! Lespedez w chwili obecnej nie mam, ale na wiosnę będę mogła Tobie wysłać
Katiusha kociaki przesyłają buziaki Dla begonii najgorszy okres dopiero się zacznie! Ale warto próbować, bo to naprawdę piękne rośliny!
Oxalis medinilla dziękuje za pochwały! Tak one nie lubią przelania. Nieraz zapominam je podlać - mam trzy potwory! I jakoś dają radę! Nie jeszcze nie wysiewałam medinilli - nie wiem, czy będę miała tyle cierpliwości, żeby czekać na dużą roślin, która nie wiadomo kiedy zakwitnie
Heliofitka dziękuję za dobre słowa! Koralowe, tamaje są bezproblemowe. Gorzej sprawa wygląda z begoniami rex - trzeba uważać, żeby nie przelać i nie przesuszyć! Trochę nazw już uzupełniłam - ale każda uwaga jest na wagę złota
Madosia witaj Oj zwariowałam na punkcie begonii i hoyek, to prawda. Ale kocham wszystkie roślin i każda znajdzie u mnie swoje miejsce!
Dzastin na pochwały czekają wszyscy! Zgadzam się z Tobą, że ciapki kropki i kolorki na liściach dodają uroku każdej roślinie!
Agnessj witaj! Nie poddawaj się - do trzech razy sztuka!
Elcia1974 witaj ekspertko! Bardzo dziękuję w imieniu begonii - część nazw uzupełniłam. Faktycznie najtrudniej jest nazwać begonie rex.
Fraszka_1 dzięki
To już chyba ostatnie zakupy hoyowe w tym roku!
Wibergiae
Carnosa "SuZie"
Jenifer
Ciekawa ta Suzie, prawie tak samo wygląda tricolor
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Gzie Ty to wszystko mieścisz ? W pałacu jakim mieszkasz czy coooo? A tak serio - super zakupy
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- _LeNa_
- 500p
- Od: 24 maja 2012, o 19:19
Izo, ależ tu u Ciebie się dzieje Fajne zdjęcia, śliczne rośliny, no czegóż chcieć więcej..
Dodam tylko, że na szczególną uwagę i pochwałę zasługują Twoje begonie - piękna kolekcja
Dodam tylko, że na szczególną uwagę i pochwałę zasługują Twoje begonie - piękna kolekcja
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Iza bardzo udane zakupy, ciekawe czy na pewno ostatnie Pytam bo takie zakupy mogą uzależnić, zwłaszcza jak się ma hojozę w ostrej fazie Ja właśnie następne poczyniłam i niecierpliwie czekam
Ta Wibergiae godna uwagi, na świetne listki
Ta Wibergiae godna uwagi, na świetne listki
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Fajne zakupy. Spodobała mi się nowa carnosa "SuZie".
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Prześliczna kolekcja begonii , ja niestety nie mogę sie z nimi dogadać.
Ładny też bohater drugiego planu.
Pozdrawiam
Ładny też bohater drugiego planu.
Pozdrawiam
-
- 500p
- Od: 18 wrz 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochana, piękne są te Twoje begonie! Bardzo ładnie rosną, takie zadbane.
Hoje też puszczają się. Całkiem, całkiem. A napisz mi co to jest za podłoże w którym rosną?
Hoje też puszczają się. Całkiem, całkiem. A napisz mi co to jest za podłoże w którym rosną?
Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe
- gosiiiaczek
- 500p
- Od: 11 sty 2011, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dopisuję Suzie do moich chciejstw, śliczna jest. Pochwal się skąd masz takie dorodne sadzoneczki
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wow i mnie najbardziej wpadła w oko H. wibergiae, rewelacyjna choć i Jenifer niczego sobie
Aneciu masz prześliczne hoje.Zwłaszcza te dwie kolorowe bardzo mi się podobają.
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Gratuluję pieknych begonii i udało Ci się skompletować tyle ich odmian. Ja mam na razie tylko jedną.