Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc

Post »

Dorotko-blond aniołeczek najpiękniejszy z tego towarzystwa :) Mój Kuba już stracił długie włosy na rzecz chłopięcego wyglądu. Ale białe nadal zostały. Pięknie by się nasze aniołki diabełkowate razem prezentowały ;:306 Baaaaardzo mi się podobają te różowe złocienie. Są cudowne. Pytałam o podobne na ryneczku, ale okazały się niezimujacymi w gruncie. A Twoje zimują?
Stacja we wsi to była podstawa przy kupnie działki, a teraz jak będzie tak blisko i gdy oddadzą tory do użytkowania +metro bezpośrednio przy Wileńskim to może nie będzie tak źle mam nadzieję :lol:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę że się nie zraziliście mimo przerwy w fotach miło że ktoś zagląda.
Tadziu- dzwonki są cudne, muszę zebrać nasiona, bo znając mnie to w przyszłym roku tam wpierw skoszę trawę a potem pomyślę ;:306
Małgosiu- nie czaję się tylko nie miałam czasu robić , pokazuję sesję z 4 ostatnich dni, mimo niesprzyjającej pogody pieliłam, robiłam zdjęcia i leczyłam przenoszoną anginę a także początki anginy u małej ;:131
Ta ostróżka od Ciebie czy Danio? nie pamiętam może rozpoznasz- jest piękna
Obrazek

Małgosiu żeby nie było że jakieś ściemy z tym że cała działka mi zarosła ;:224 poszukaj na górze pod dachem- tam jest okno ;:202
jeszcze chwila i tego dolnego nie będzie widać
Obrazek
wiciokrzewy sadziłam wiosną dwa kwitną, trzeci chyba nie zakwitnie w tym roku, albo później? na razie pąków nie widzę,

Aniu - diabełkowate aniołki ;:306 dobre określenie
Nie wiem czy te złocienie zimują będzie ich pierwsza zima, zobaczymy, z tymi torami to pomyślałaś , ja niby też o tym myślałam ale nie do końca widocznie , bo to odludzie bardziej mi się podobało, teraz żałuję, ale kolei tam nie dociągną ;:14

to jeszcze pokażę bzy dzikie kwitnące i nie męczę Was dziś bo coś znowu się źle czuję a rano do roboty

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Dorotko, Ty masz taki czarny bez z ciemnymi liśćmi dziko rosnący? On jest odmiany Eva bodajże :) Powiedz, że masz siewki, powiedz i że są Ci zbędne :D ;:224 Oj Oj Oj jak mi się to podoba :)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jeszcze tylko pochwalę się trawą kwitnącą, jedno źdźbło po poprzednikach było , przesadzone, uratowane i jak kwitnie
Obrazek

tu powstaje nowa rabata, jest już wsadzona róża multiflora od Dany a w oddali trawa tańcząca na wietrze
Obrazek

-- 16 cze 2014, o 21:17 --
Andzia84 pisze:Dorotko, Ty masz taki czarny bez z ciemnymi liśćmi dziko rosnący? On jest odmiany Eva bodajże :) Powiedz, że masz siewki, powiedz i że są Ci zbędne :D ;:224 Oj Oj Oj jak mi się to podoba :)
Nie ten jest odmiany Eva ale kupiony jesienią, drugi jest siewką, jak się dochowam siewek z tego ciemnego to będziesz miała, ale czy on się rozsiewa? ,może z korzenia puszcza? Na razie piękne ma przyrosty i kwitnie :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko dziękuję za wiciokrzew - śliczny jest :D
A dzieciaczek naprawdę przesłodki i śliczny ;:167
Różanecznik po przekwitnięciu należy ogłowić, to znaczy wyłamać przekwitnięty kwiatostan . Wtedy po bokach wyrosną młode gałązki, krzew się fajnie zagęści :D
Cudne masz złocienie. U mnie białe zginęły, mam tylko te fuksjowe, a takich jaśniutko różowych nawet nie widziałam :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś może i u mnie zginą? na targu Andzi mówili że to nie zimuje? przynajmniej te czerwone , choć wydaje mi się że to bylina
Wracając do RH tzn. mam całą tą główkę odciąć, czy wyskubać pojedyncze kwiatki ;:131 nie chcę czegoś popsuć to mój pierwszy raz ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko po prostu wyłam cały kwiatostan u podstawy. Będzie widać gdzie, tak jak kończą się przekwitnięte kwiatuszki, a nad pąkami liściowymi, które będą widoczne na gałązce ...
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:333 tak zrobię
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

A gdzie go kupiłaś? Może gdzieś w Łochowie?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu nie w Łochowie to z wysyłkowego sklepu
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Eeee tak czułam, że byłoby to zbyt piękne :)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ale ja w Łochowie jakieś dwa tygodnie temu widziałam na targu ładną sadzonkę, nie wiem w jakiej cenie ale doliczając koszty wysyłki pewnie byłoby taniej niż moja, jak jest parking na końcu, przy ogrodzeniu stoi samochód z bylinami tam mają ładne, trzy soboty pod rząd tam stali.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Tak? A ja byłam 2 tygodnie temu :D Na końcu to tam stał facet z kwiatkami tarasowymi-begoniami i innymi, a na tym wale po którym idzie się na rynek, też tam przy końcu stoi zawsze taki facet z mocno umalowaną kobitką i oni mają zazwyczaj takie ciekawe byliny. Ja zawsze u nic coś kupuję, tak krążę żeby Piotrek nie widział i zawsze co ;:145 ustrzelę. Pewnie o nich Ci chodzi Nie widziałam tego bzu, może już nie mieli. Teraz to na pewno nie pojadę, pewnie w połowie lipca najwcześniej, ale podpytam ich może sprowadzą :) Tam w Łochowie to w ogóle nie są zbyt drogie te kwiaty :) Ja ostatnio wydałam swój limit przeznaczony na japonki na trzykrotkę, chryzantemę, lilie i coś tam jeszcze. Japonek nadal nie mam ;:306

-- 17 cze 2014, o 07:39 --

eeee ale mi głupawe stylistycznie zdania wyszły, ale to chyba od oparów maści chłodzącej :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”