Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc
Dorotko-blond aniołeczek najpiękniejszy z tego towarzystwa Mój Kuba już stracił długie włosy na rzecz chłopięcego wyglądu. Ale białe nadal zostały. Pięknie by się nasze aniołki diabełkowate razem prezentowały Baaaaardzo mi się podobają te różowe złocienie. Są cudowne. Pytałam o podobne na ryneczku, ale okazały się niezimujacymi w gruncie. A Twoje zimują?
Stacja we wsi to była podstawa przy kupnie działki, a teraz jak będzie tak blisko i gdy oddadzą tory do użytkowania +metro bezpośrednio przy Wileńskim to może nie będzie tak źle mam nadzieję
Stacja we wsi to była podstawa przy kupnie działki, a teraz jak będzie tak blisko i gdy oddadzą tory do użytkowania +metro bezpośrednio przy Wileńskim to może nie będzie tak źle mam nadzieję
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę że się nie zraziliście mimo przerwy w fotach miło że ktoś zagląda.
Tadziu- dzwonki są cudne, muszę zebrać nasiona, bo znając mnie to w przyszłym roku tam wpierw skoszę trawę a potem pomyślę
Małgosiu- nie czaję się tylko nie miałam czasu robić , pokazuję sesję z 4 ostatnich dni, mimo niesprzyjającej pogody pieliłam, robiłam zdjęcia i leczyłam przenoszoną anginę a także początki anginy u małej
Ta ostróżka od Ciebie czy Danio? nie pamiętam może rozpoznasz- jest piękna
Małgosiu żeby nie było że jakieś ściemy z tym że cała działka mi zarosła poszukaj na górze pod dachem- tam jest okno
jeszcze chwila i tego dolnego nie będzie widać
wiciokrzewy sadziłam wiosną dwa kwitną, trzeci chyba nie zakwitnie w tym roku, albo później? na razie pąków nie widzę,
Aniu - diabełkowate aniołki dobre określenie
Nie wiem czy te złocienie zimują będzie ich pierwsza zima, zobaczymy, z tymi torami to pomyślałaś , ja niby też o tym myślałam ale nie do końca widocznie , bo to odludzie bardziej mi się podobało, teraz żałuję, ale kolei tam nie dociągną
to jeszcze pokażę bzy dzikie kwitnące i nie męczę Was dziś bo coś znowu się źle czuję a rano do roboty
Tadziu- dzwonki są cudne, muszę zebrać nasiona, bo znając mnie to w przyszłym roku tam wpierw skoszę trawę a potem pomyślę
Małgosiu- nie czaję się tylko nie miałam czasu robić , pokazuję sesję z 4 ostatnich dni, mimo niesprzyjającej pogody pieliłam, robiłam zdjęcia i leczyłam przenoszoną anginę a także początki anginy u małej
Ta ostróżka od Ciebie czy Danio? nie pamiętam może rozpoznasz- jest piękna
Małgosiu żeby nie było że jakieś ściemy z tym że cała działka mi zarosła poszukaj na górze pod dachem- tam jest okno
jeszcze chwila i tego dolnego nie będzie widać
wiciokrzewy sadziłam wiosną dwa kwitną, trzeci chyba nie zakwitnie w tym roku, albo później? na razie pąków nie widzę,
Aniu - diabełkowate aniołki dobre określenie
Nie wiem czy te złocienie zimują będzie ich pierwsza zima, zobaczymy, z tymi torami to pomyślałaś , ja niby też o tym myślałam ale nie do końca widocznie , bo to odludzie bardziej mi się podobało, teraz żałuję, ale kolei tam nie dociągną
to jeszcze pokażę bzy dzikie kwitnące i nie męczę Was dziś bo coś znowu się źle czuję a rano do roboty
- Andzia84
- 1000p
Dorotko, Ty masz taki czarny bez z ciemnymi liśćmi dziko rosnący? On jest odmiany Eva bodajże Powiedz, że masz siewki, powiedz i że są Ci zbędne Oj Oj Oj jak mi się to podoba
-
jeszcze tylko pochwalę się trawą kwitnącą, jedno źdźbło po poprzednikach było , przesadzone, uratowane i jak kwitnie
tu powstaje nowa rabata, jest już wsadzona róża multiflora od Dany a w oddali trawa tańcząca na wietrze
-- 16 cze 2014, o 21:17 --
tu powstaje nowa rabata, jest już wsadzona róża multiflora od Dany a w oddali trawa tańcząca na wietrze
-- 16 cze 2014, o 21:17 --
Nie ten jest odmiany Eva ale kupiony jesienią, drugi jest siewką, jak się dochowam siewek z tego ciemnego to będziesz miała, ale czy on się rozsiewa? ,może z korzenia puszcza? Na razie piękne ma przyrosty i kwitnieAndzia84 pisze:Dorotko, Ty masz taki czarny bez z ciemnymi liśćmi dziko rosnący? On jest odmiany Eva bodajże Powiedz, że masz siewki, powiedz i że są Ci zbędne Oj Oj Oj jak mi się to podoba
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko dziękuję za wiciokrzew - śliczny jest
A dzieciaczek naprawdę przesłodki i śliczny
Różanecznik po przekwitnięciu należy ogłowić, to znaczy wyłamać przekwitnięty kwiatostan . Wtedy po bokach wyrosną młode gałązki, krzew się fajnie zagęści
Cudne masz złocienie. U mnie białe zginęły, mam tylko te fuksjowe, a takich jaśniutko różowych nawet nie widziałam
A dzieciaczek naprawdę przesłodki i śliczny
Różanecznik po przekwitnięciu należy ogłowić, to znaczy wyłamać przekwitnięty kwiatostan . Wtedy po bokach wyrosną młode gałązki, krzew się fajnie zagęści
Cudne masz złocienie. U mnie białe zginęły, mam tylko te fuksjowe, a takich jaśniutko różowych nawet nie widziałam
-
Aguś może i u mnie zginą? na targu Andzi mówili że to nie zimuje? przynajmniej te czerwone , choć wydaje mi się że to bylina
Wracając do RH tzn. mam całą tą główkę odciąć, czy wyskubać pojedyncze kwiatki nie chcę czegoś popsuć to mój pierwszy raz
Wracając do RH tzn. mam całą tą główkę odciąć, czy wyskubać pojedyncze kwiatki nie chcę czegoś popsuć to mój pierwszy raz
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko po prostu wyłam cały kwiatostan u podstawy. Będzie widać gdzie, tak jak kończą się przekwitnięte kwiatuszki, a nad pąkami liściowymi, które będą widoczne na gałązce ...
- Andzia84
- 1000p
A gdzie go kupiłaś? Może gdzieś w Łochowie?
-
Aniu nie w Łochowie to z wysyłkowego sklepu
- Andzia84
- 1000p
Eeee tak czułam, że byłoby to zbyt piękne
-
Aniu ale ja w Łochowie jakieś dwa tygodnie temu widziałam na targu ładną sadzonkę, nie wiem w jakiej cenie ale doliczając koszty wysyłki pewnie byłoby taniej niż moja, jak jest parking na końcu, przy ogrodzeniu stoi samochód z bylinami tam mają ładne, trzy soboty pod rząd tam stali.
- Andzia84
- 1000p
Tak? A ja byłam 2 tygodnie temu Na końcu to tam stał facet z kwiatkami tarasowymi-begoniami i innymi, a na tym wale po którym idzie się na rynek, też tam przy końcu stoi zawsze taki facet z mocno umalowaną kobitką i oni mają zazwyczaj takie ciekawe byliny. Ja zawsze u nic coś kupuję, tak krążę żeby Piotrek nie widział i zawsze co ustrzelę. Pewnie o nich Ci chodzi Nie widziałam tego bzu, może już nie mieli. Teraz to na pewno nie pojadę, pewnie w połowie lipca najwcześniej, ale podpytam ich może sprowadzą Tam w Łochowie to w ogóle nie są zbyt drogie te kwiaty Ja ostatnio wydałam swój limit przeznaczony na japonki na trzykrotkę, chryzantemę, lilie i coś tam jeszcze. Japonek nadal nie mam
-- 17 cze 2014, o 07:39 --
eeee ale mi głupawe stylistycznie zdania wyszły, ale to chyba od oparów maści chłodzącej
-- 17 cze 2014, o 07:39 --
eeee ale mi głupawe stylistycznie zdania wyszły, ale to chyba od oparów maści chłodzącej