U Violi " Za oknem " cz.2
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: U Violi " Za oknem " cz.2
Violu ogród wspaniały a dzięki dodatkom... typu donica, koło, obrzeża z cegieł ... ma swój niepowtarzalny charakter Życzę
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Dobry wieczór, witam wszystkich i pozdrawiam Zacznę od róż, pięknie rosną i mają duża pączków. Nie spodziewałam się,że aż tak porosną w pierwszym roku
Papi cieszę się,że lubisz takie klimaty w ogrodzie Tworzę na swojej działce rabaty o różnych nazwach i mam zamiar mieć rośliny jakie tylko możliwe
Dla Ciebie obrazek z orlikami o zachodzie słońca
Rabata leśna
Borówek całe krzaki ,aż się uginają
Storczyki stoplamek
Martusiu , dziękuję , jak widać róże pięknie rosną i nie mogę się doczekać jak się otworzą pączki.
Czosnki
Warzywka rosną
Moniczko a jak Twoje róże posadzone jesienią ?
Brokuły ,kapusty
Dynie
sałaty mix
buraczki
Sałata musztardowiec
seler, może mi się uda w tym roku i będzie korzeniowy a nie naciowy
pomidory
kalafiory, czy słyszeliście może o związywaniu liści ?
bób
cykoria sałatowa
Szpinak
Aniu powojniki jakie posadziłam to :
Clematis Daniel Deronda (wielkokwiatowy) PEŁNY
Clematis Alionushka
Clematis Paul Farges (botaniczny) PACHNĄCY
Clematis Montana Marjorie (górski)
Clematis Cassandra (bylinowy) PACHNĄCY
Clematis Mrs N.Thompson (wielkokwiatowy)
Clematis Błękitny Anioł
Ewuniu , dziękuję za słoneczko teraz go coraz więcej...aż za dużo jak dla mnie. Ja lubię tak maksymalnie 20 stopni nie więcej.
Mieczyki
Agniesiu ja jestem ciekawa co tam już zajadasz u siebie ? pewnie pomidory już masz na krzakach ? Nawet nie mam czasu,żeby zajrzeć na forum do Waszych ogrodów. Ale nadrobię
Dobrej nocy życzę
Huba, Tymek, Szkiełko
Papi cieszę się,że lubisz takie klimaty w ogrodzie Tworzę na swojej działce rabaty o różnych nazwach i mam zamiar mieć rośliny jakie tylko możliwe
Dla Ciebie obrazek z orlikami o zachodzie słońca
Rabata leśna
Borówek całe krzaki ,aż się uginają
Storczyki stoplamek
Martusiu , dziękuję , jak widać róże pięknie rosną i nie mogę się doczekać jak się otworzą pączki.
Czosnki
Warzywka rosną
Moniczko a jak Twoje róże posadzone jesienią ?
Brokuły ,kapusty
Dynie
sałaty mix
buraczki
Sałata musztardowiec
seler, może mi się uda w tym roku i będzie korzeniowy a nie naciowy
pomidory
kalafiory, czy słyszeliście może o związywaniu liści ?
bób
cykoria sałatowa
Szpinak
Aniu powojniki jakie posadziłam to :
Clematis Daniel Deronda (wielkokwiatowy) PEŁNY
Clematis Alionushka
Clematis Paul Farges (botaniczny) PACHNĄCY
Clematis Montana Marjorie (górski)
Clematis Cassandra (bylinowy) PACHNĄCY
Clematis Mrs N.Thompson (wielkokwiatowy)
Clematis Błękitny Anioł
Ewuniu , dziękuję za słoneczko teraz go coraz więcej...aż za dużo jak dla mnie. Ja lubię tak maksymalnie 20 stopni nie więcej.
Mieczyki
Agniesiu ja jestem ciekawa co tam już zajadasz u siebie ? pewnie pomidory już masz na krzakach ? Nawet nie mam czasu,żeby zajrzeć na forum do Waszych ogrodów. Ale nadrobię
Dobrej nocy życzę
Huba, Tymek, Szkiełko
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Violu, czekałam na ten post i w końcu się doczekałam
Twój warzywnik jest mistrzowski. Jeśli mi się kiedyś uda uciec z miasta to będę mieć taki sam!!! Masz niczym moi rodzice, jesteś moim niedościgłym ideałem. Mam tu kilka pytań: buraczki siałaś do gruntu? Są ogromne. Moje siane z 3 tygodnie temu jeszcze malusie. Szpinak... co zrobić, żeby od razu po wsianiu nie usychał i nie wybijał w pędy do kwitnięcia? Mam ten problem już 2 rok z rzędu. Ostatnio udał mi się tylko 3 lata temu. Co może być powodem? Gorąco? Sianie w tym samym lub zbliżonym miejscu?
Do selera mam radę od mojej mamy. W miarę wzrostu odrywaj delikatnie dolne listki i palcem wzruszaj ziemię wokół selerowego jabłka, to powinno pobudzić je do nabierania masy. Mama tak robi i selery wielkie rosną, nie tylko w nać.
Różanka zachwycająca, sałaty ach Psiaczki Jak ja mam kiedyś wejść w Twoje progi jak ich będzie strzegła taka ekipa?
Powojnik Daniel Deronda też mi polecano, kupię sobie w przyszłym roku.
Jesteś moim guru.
Twój warzywnik jest mistrzowski. Jeśli mi się kiedyś uda uciec z miasta to będę mieć taki sam!!! Masz niczym moi rodzice, jesteś moim niedościgłym ideałem. Mam tu kilka pytań: buraczki siałaś do gruntu? Są ogromne. Moje siane z 3 tygodnie temu jeszcze malusie. Szpinak... co zrobić, żeby od razu po wsianiu nie usychał i nie wybijał w pędy do kwitnięcia? Mam ten problem już 2 rok z rzędu. Ostatnio udał mi się tylko 3 lata temu. Co może być powodem? Gorąco? Sianie w tym samym lub zbliżonym miejscu?
Do selera mam radę od mojej mamy. W miarę wzrostu odrywaj delikatnie dolne listki i palcem wzruszaj ziemię wokół selerowego jabłka, to powinno pobudzić je do nabierania masy. Mama tak robi i selery wielkie rosną, nie tylko w nać.
Różanka zachwycająca, sałaty ach Psiaczki Jak ja mam kiedyś wejść w Twoje progi jak ich będzie strzegła taka ekipa?
Powojnik Daniel Deronda też mi polecano, kupię sobie w przyszłym roku.
Jesteś moim guru.
- Viola K
- ewarost
- Kontakt:
Violu nie wiadomo co piękniejsze psiaki czy iryski jedne i drugie bardzo lubię .. Piesków już nie kupię (bo mam 2 , ale iryski i owszem bo mam tylko 2-3 kolorki ... Piękny ten twój ogród prawie jak botaniczny
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Violu , różyczki kalafiorów należy przykrywać , na plantacjach robi się to załamując górny liść właśnie na różyczkę , ale próbuj je wiązać bo chodzi o brak dostępu słońca , może też będzie dobrze .Pozdrawiam Iryski śliczne .
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Selery lubią podjeść, ja podsypuję kompostem i w trakcie ich wzrostu obrywam dolne liście. Wtedy mężnieje korzeń.
Kalafiorom też nakładałam liście ( zakrywałam ) na główkę.
Wszystko u Ciebie piękne, ale te psiaki to są najcudniejsze kfiatuszki
Kalafiorom też nakładałam liście ( zakrywałam ) na główkę.
Wszystko u Ciebie piękne, ale te psiaki to są najcudniejsze kfiatuszki
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Cudne pąki,coraz więcej i więcej czekam na pełnię kwitnienia
- ewarost
- Kontakt:
Violu no to za chwilkę będzie burza kwiatów
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Wiolu, wszystko uwielbiam w Twoim ogrodzie i kwiatuszki i warzywka, ale widoku Kokosików nic nie przebije
- Viola K
Dzień dobry Kochani, pozdrawiam Was z mojego cudnego warzywnika Tak bardzo się z niego cieszę,że całym dniami chodzę po ścieżkach i doglądam, i sprawdzam co już wyrosło, wącham krzaczki pomidorów i groszki pachnące. W tym roku się przyłożyłam i pięknie wszystko rośnie. Ciekawe czy pomidory mi się udadzą póki co zieloniutkie i czyste bez żadnych plamek ..
Zapraszam na spacer
kalafiory rewelacja, związałam liście i faktycznie rosną w oczach i mają ładny kolorek. Jesienią będę pisała kolejny artykuł właśnie o kalafiorach.
kapusty i bób
fasolki szparagowe dwie odmiany, zielona i żółta
zielony groszek... a w koło sałaty kolorowe
piękny kolor groszku ozdobnego
arbuzy
dynie - są ogromne
koperek
ogórki
kukurydze
pomidorki
cykoria sałatowa
szpinak
sałaty
Zapraszam na spacer
kalafiory rewelacja, związałam liście i faktycznie rosną w oczach i mają ładny kolorek. Jesienią będę pisała kolejny artykuł właśnie o kalafiorach.
kapusty i bób
fasolki szparagowe dwie odmiany, zielona i żółta
zielony groszek... a w koło sałaty kolorowe
piękny kolor groszku ozdobnego
arbuzy
dynie - są ogromne
koperek
ogórki
kukurydze
pomidorki
cykoria sałatowa
szpinak
sałaty
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Violu masz wzorowy warzywnik Normalnie nadajesz się do programu "Maja w Ogrodzie"
W równiutkich rządkach dopieszczone,pyszne warzywka.Chętnie razem z Tobą bym cały dzień pochodziła po Twoim królestwie.
Jak tam musi pachnieć Kalafiora jeszcze nie próbowałyśmy z mamcią uprawiać,ale mam po raz pierwszy jedną dosłownie sadzonkę papryki czerwonej...no wiesz tak na próbę Ja to koper rozrzucam gdzie popadnie,a u Ciebie równiutko posiane.
Widać,że kochasz te swoje warzywka Groszek pachnący tez posiałam,już jest na powierzchni,niech tylko podrośnie...
Fasolka szparagowa ....hmm posiałam sama po raz pierwszy,ale fioletową,a moja mamcia żółtą
Buziaki
W równiutkich rządkach dopieszczone,pyszne warzywka.Chętnie razem z Tobą bym cały dzień pochodziła po Twoim królestwie.
Jak tam musi pachnieć Kalafiora jeszcze nie próbowałyśmy z mamcią uprawiać,ale mam po raz pierwszy jedną dosłownie sadzonkę papryki czerwonej...no wiesz tak na próbę Ja to koper rozrzucam gdzie popadnie,a u Ciebie równiutko posiane.
Widać,że kochasz te swoje warzywka Groszek pachnący tez posiałam,już jest na powierzchni,niech tylko podrośnie...
Fasolka szparagowa ....hmm posiałam sama po raz pierwszy,ale fioletową,a moja mamcia żółtą
Buziaki