Liliowce - ( Hemerocallis ) FOTO relacje cz.12
-
- 500p
- Od: 5 sty 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Liliowce - ( Hemerocallis ) FOTO relacje cz.12
[quote="Yollanda"]Początek lipca to czas dla liliowców.
Ładne te Twoje liliowce, u mnie jest straszna susza, liliowe bardzo marne, tylko sobota była trochę zachmurzona i noc ciepła , liliowce wyglądały jak kwiaty a nie jak już przekwitłe biedaki. Ten rok jest dla liliowców beznadziejny, nie ma co oglądać. Nawóz wysypany w kwietniu jeszcze się nie rozłożył. Udało mi się zrobić zdjęcie mojego pięknego liliowca Masuria Wonder- Cud Mazur tylko w tym dniu były ładny, a pozostałe dni nie otwierał się całkiem, tylko w połowie. Czekamy cierpliwie na ciepłe noce i trochę wilgoci. Nie martwcie się tym ,że wasze liliowce nie odpowiadają tym co kupowaliście, one są nietakie jak będą w ciepłe dni i noce.
Pozdrawiam
Ismena
Ładne te Twoje liliowce, u mnie jest straszna susza, liliowe bardzo marne, tylko sobota była trochę zachmurzona i noc ciepła , liliowce wyglądały jak kwiaty a nie jak już przekwitłe biedaki. Ten rok jest dla liliowców beznadziejny, nie ma co oglądać. Nawóz wysypany w kwietniu jeszcze się nie rozłożył. Udało mi się zrobić zdjęcie mojego pięknego liliowca Masuria Wonder- Cud Mazur tylko w tym dniu były ładny, a pozostałe dni nie otwierał się całkiem, tylko w połowie. Czekamy cierpliwie na ciepłe noce i trochę wilgoci. Nie martwcie się tym ,że wasze liliowce nie odpowiadają tym co kupowaliście, one są nietakie jak będą w ciepłe dni i noce.
Pozdrawiam
Ismena
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ismeno piękny ci on, w delikatnym kolorze i piękną falbanką.
Rozrosły się trochę:
Rozrosły się trochę:
- niesobia 1
- 500p
- Od: 21 kwie 2016, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- adawi
- 200p
- Od: 19 kwie 2012, o 22:23
Pokażę trochę swoich...
Black Angel
PENCIL THIN MOUSTACHE
Violet Stainet Glass
a to sklepowy zakup, miał być Wild Horse- jak widać nie jest, ale ma swoje zalety- okazały,żywotny i całkiem niebrzydki ( jak dla mnie)
nabytek z forum ....
Lavender Curl
Outstanding ...upss , przewrócił się
Mystic Image
Double pompon- zawsze się ładnie ustawia do zdjęć
Black Angel
PENCIL THIN MOUSTACHE
Violet Stainet Glass
a to sklepowy zakup, miał być Wild Horse- jak widać nie jest, ale ma swoje zalety- okazały,żywotny i całkiem niebrzydki ( jak dla mnie)
nabytek z forum ....
Lavender Curl
Outstanding ...upss , przewrócił się
Mystic Image
Double pompon- zawsze się ładnie ustawia do zdjęć
Pozdrawiam
Wiesia
Wiesia
- LadyK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Piękne.
A wczoraj w telewizji pokazywali liliowce w Wojsławicach- cudny widok, taka ilość w jednym miejscu.
A to moje nieliczne:
Nie wiem co to za odmiana, może ktoś rozpozna.
A wczoraj w telewizji pokazywali liliowce w Wojsławicach- cudny widok, taka ilość w jednym miejscu.
A to moje nieliczne:
Nie wiem co to za odmiana, może ktoś rozpozna.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- Kleksik
- 200p
- Od: 24 mar 2012, o 19:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu
To może być All Fired Up. Sprawdź parametry wg AHS wysokość ok. 50 cm średnica 15 cm. U mnie zdecydowanie wyższy.
w godzinach popołudniowych bez słońca
po deszczu i w słońcu zupełnie inaczej wygląda, widać go z daleka...
To może być All Fired Up. Sprawdź parametry wg AHS wysokość ok. 50 cm średnica 15 cm. U mnie zdecydowanie wyższy.
w godzinach popołudniowych bez słońca
po deszczu i w słońcu zupełnie inaczej wygląda, widać go z daleka...
Pozdrawiam
Katarzyna
Katarzyna
- LadyK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Dzięki Kasiu.
Zmierzę jak zakwitnie kolejny kwiat. Ten już przekwitł jakiś czas temu. Dostałam tego liliowca od koleżanki, która nie miała go zidentyfikowanego. W tym roku zakwitł po raz pierwszy. Rośnie w miejscu gdzie mam ziemię bardziej suchą i kamienistą od wapieni więc może być niższy niż powinien. U mnie w ogrodzie w różnych miejscach są inne warunki glebowe ale sam kwiat był duży, pewnie tak jak piszesz ok 15 cm.
Zmierzę jak zakwitnie kolejny kwiat. Ten już przekwitł jakiś czas temu. Dostałam tego liliowca od koleżanki, która nie miała go zidentyfikowanego. W tym roku zakwitł po raz pierwszy. Rośnie w miejscu gdzie mam ziemię bardziej suchą i kamienistą od wapieni więc może być niższy niż powinien. U mnie w ogrodzie w różnych miejscach są inne warunki glebowe ale sam kwiat był duży, pewnie tak jak piszesz ok 15 cm.
Pozdrawiam Katarzyna
- Yollanda
- 500p
- Od: 23 maja 2014, o 14:34
Ismeno,
W tym roku liliowce rzeczywiście trochę słabiej kwitną niż w latach poprzednich. Jest za sucho.
Mam kilka liliowców z Twojego ogrodu. Kupione w 2012 roku, jako siewki bez nazw.
Zobacz co z nich wyrosło. Oto niektóre z nich.
Rabatka liliowcowa, na pierwszm planie 'Black Magic' -uroczy, subtelny
Moje ulubione to : Maleny Mardi Gras
'Cobalt Dawn'
'Bed of Nails' typu UFO
Ładnie zakwitł 'Strowbery Candy'
i 'Sommer Wine'
Glacier Bay
Highland Lord
Nowości u mnie to: Unlock the Stars
Longsfields Twins
Ładnie kwitną Piano Man
i John Johnski
Always Afternoon po przesadzeniu zbladł.
Barbara Dittmer urocza jak zawsze - buduje wyjątkowo dużo kwiatów na jednym pędzie
W tym roku zachwyca też 'Chocolate Cherry Dreams'
oraz inne NN
W tym roku liliowce rzeczywiście trochę słabiej kwitną niż w latach poprzednich. Jest za sucho.
Mam kilka liliowców z Twojego ogrodu. Kupione w 2012 roku, jako siewki bez nazw.
Zobacz co z nich wyrosło. Oto niektóre z nich.
Rabatka liliowcowa, na pierwszm planie 'Black Magic' -uroczy, subtelny
Moje ulubione to : Maleny Mardi Gras
'Cobalt Dawn'
'Bed of Nails' typu UFO
Ładnie zakwitł 'Strowbery Candy'
i 'Sommer Wine'
Glacier Bay
Highland Lord
Nowości u mnie to: Unlock the Stars
Longsfields Twins
Ładnie kwitną Piano Man
i John Johnski
Always Afternoon po przesadzeniu zbladł.
Barbara Dittmer urocza jak zawsze - buduje wyjątkowo dużo kwiatów na jednym pędzie
W tym roku zachwyca też 'Chocolate Cherry Dreams'
oraz inne NN