Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28

Post »

Witam o poranku, ogród przysypany lekko białym ale temperatura na granicy zera :wit

Agusiu ogrody są ogrodowych więc zapraszam ;:180

Martusiu myślę, że z czasem się uspokoi :wink: Dzisiaj już bez deszczu, boje się tych huśtawek ale zobaczymy wiosną czy był czego się bać :D Dobrego dnia i pozdrawiam ;:196

Iwonko kurki wypuszczone, ogród przyjmuje ;:180

Kasiu tu też można się czegoś nowego dowiedzieć, zresztą Ty tu bywasz ;:168

Dario tak to trzykrotka. Oj ile ja załatwiłam z niewiedzy kiełkujących roślin, szczególnie sianych do ziemi, dlatego teraz wolę robić rozsady to bezpieczniejsze ;:306
Dario nie mam żadnych sekretów siania łubinu. Oczyszczam ziemię z chwastów wsiewam łubin i zaznaczam gdzie to zrobiłam, a czasem wyrasta rozetka i albo zostaje tam gdzie wyrosła albo ją przenoszę na miejsce stałe, a w następnym sezonie kwitnie ;:333
Raczej to nie kury, ale sarna albo zające to mogą objadać pierwiosnki, czasem tak robią ptaki; bażanty, szpaki ;:224

Julciu witam! ;:4

Iwonko o tak kawa w ogrodzie to tylko w ogrzewanej altanie ;:306 Do posiania rzeżuchy nie musisz mieć ziemi ;:306

Beatko jak piszę Darii nie mam problemów z łubinami a glinę mam niezaprzeczalnie ;:306 przyjął się nawet przyniesiony od koleżanki parę domów dalej ;:333

Horyzont się różowi! dobrego dnia ;:138
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień dobry Marysiu :wit
Entuzjazm z jakim zabrałyście się do pierwszych wysiewów udzielił się i mnie. Do ziemi poszły nasionka czosnku niedźwiedziego, te wymagają stratyfikacji więc doniczkę wyniosłam na dwór. Pozostałe poczekają jeszcze jakiś czas.
Pozdrawiam

Ps. Bardzo mi przykro z powodu zaistniałej sytuacji ;:145 .
Ewa
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Dzień dobry :wit

Marysiu cuudne zdjęcia :D . Czy na zdjęciu pod kępą liliowych (?) kosaćców jest szarłat ? Roślina pięknie się prezentuje.
Iwonkonapisałaś że kapustę pac choi siejesz na okrągło ?! Możesz mi to łopatplpgicznie wyjaśnić ;:14 :D
Agata
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

MARYNIU :wit Ja również tu przychodzę
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Dzien dobry .
Marysiu wpadlam z kawą , poogladalam , poczytalam co u Ciebie .Niestety chyba bedziesz przyjmowac mnie w ogrodzie :D Zima , wiosna latem i jesienią .
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry!

Ewuniu czosnek niedźwiedzi koniecznie powinien znaleźć się w ogrodzie tym bardziej jeżeli jest na niego trochę miejsca, bo rozrasta się dość intensywnie i to nie przez rozłogi tylko nasiona się rozsiewają. Do konsumpcji nadają się nie tylko liście ale i cebulki to tym sposobem można ograniczać rozrost. Ewuniu nie płacz będzie dobrze ;:196

Agatko o widzisz komuś już zapomniałam wyjaśnić, że to jest zdjęcie szkarłatki amerykańskiej, tylko nie wiem kto pytał :cry: Miło mi że zdjęcia się podobają ;:168 Zapraszam!

Ewuniu zapraszam ;:168

Grażynko mój ogród był zawsze otwarty dla wszystkich wirtualnie i w dosłownym sensie też ;:333 więc zapraszam i cieszę się ;:304 Jestem tu cały rok!

Właśnie słyszę w prognozie, że temperatura nad ranem może spaść do -18 st ;:202 no to znowu okrycia roślin pójdą w ruch!
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Marysiu i ja witam Cię w twoim pięknym ogrodzie ;:196
Mało go znam muszę trochę go pozwiedzać aby nie zabłądzić ;:306 chociaż wcale mi nie do śmiechu ;:145
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Dzień dobry :wit.Marysiu bywam,ale tu nie o wszystkim można gadać. A co np. z kciukami-dziś wieczorem będą mi potrzebne :(
U mnie teraz 3 stopnie na plusie,śniegu prawie nie ma wiec lepiej żeby mróz nie przyszedł.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu witam się dziś w ogrodzie :).
Siałam w tym roku mizunę i bardzo ładnie rosła. A do tego nam smakowała. Ma pikantny posmak, ale właśnie do mieszanki sałat bardzo pasuje.
Moje nasionka też już w ziemi od poniedziałku. Znów zaczęło się podglądanie, zaglądanie:).
W ogrodniczym byłam dziś rano. Nic na razie więcej nie dowieźli.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Agatko, "na okrągło" to nie znaczy że sieję ją w kółku :wink: , po prostu przez cały sezon wysiewam ją po trochę co jakiś czas. Natomiast ostatni siew zostawiam na zimę, ile wytrzyma to wytrzyma, jak zmarznie i padnie - trudno, na wiosnę zaczynam od początku.
To są dwie kapustki zerwane przed chwilą, w celu demonstracji, i mimo że u nas było -20st, to dały radę, oderwałam tylko kilka liści zewnętrznych bo były sfatygowane.
Swojska, zdrowa, bez nawozów i "pędzenia" zieleninka zimową porą jest na wagę złota, mam jeszcze jarmuż czerwony na grządkach, ale ten to się mrozu nie boi :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Krysiu ;:196 nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, wiesz jaki się zaczął ruch w wątkach? wszystkie ożyły :;230

Dzień dobry Kasiu, trzymam i na pewno wszyscy co tu zaglądają będą trzymać więc masz zagwarantowane ;:215
Mrozu nie ma białe topnieje, wiatr delikatny ale ogólnie brzydko ;:222

Asiu może wrócę do mizuny :D bo mam trochę różnych sałat do wysiania, a taka sałatka z mieszanych sałat u nas jest przy każdej okazji ;:333 Codziennie rano podglądam czy jakiś łebek nie wystaje ;:306 Nasion już nie mogę kupować, a czekam na jeszcze jedną dostawę i KONIEC! W szybszym tempie przychodzą niż zdążę rozdawać ;:306

No dobra kupię jeszcze nasiona Pak...no jak jej tam Iwonko powinnaś pracować w telezakupach ;:196
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, wiesz że ja zielona agitatorka jestem, ale sama przyznaj że lepsza swoja zielenina bez nawozów niż zimową porą, kupiona w sklepie, chemiczna na maxa :)
Mróz mi trochę poturbował sałatę, ale nie całą, muszę później pójść obrać podmarznięte listki i przyrzucę ją zimową włókniną, szkoda mi było jej zrywać bo jeszcze małe listki miała, a teraz połowę wyrzucę, no cóż, całe życie się człowiek uczy ;:223
Ha, kupiłam ziemię do siewów, a przy okazji nasiona kleome i malwy jednorocznej ostatnie opakowanie, nawet nie wiedziałam że są malwy jednoroczne ;:oj
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Iwonko ,a mogłabyś coś więcej o tej kapuście ;co jak gdzie czy w czym tak dokładniej jak się ją uprawia ;:oj
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”