Familokowego ciąg dalszy
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu już kwitną różyczki , śliczne , a i piwonie też pięknie pokazały kwiatuszki, a Agatka to tak jak nasz Stasiu i klatkowe kociaki też, ja na starą działkę jak idę to sznureczek za mną śliczna Lewizja
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Śniedka baldaszkowatego tępię już od lat i niestety muszę przyznać, że z marnym skutkiem Jest go zdecydowanie mniej, ale ciągle wyrasta.
Podgrzewanie, sterydy- co Ty jeszcze wymyślisz, żeby nas zadziwić Chyba też muszę w coś zainwestować, bo inaczej wielu roślin mogę nie zobaczyć Tylko jakie to będą koszty, czy podołam ?
Podgrzewanie, sterydy- co Ty jeszcze wymyślisz, żeby nas zadziwić Chyba też muszę w coś zainwestować, bo inaczej wielu roślin mogę nie zobaczyć Tylko jakie to będą koszty, czy podołam ?
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Och , jak się ciesze ,że taką cudną roślinkę będę miała. Od razu się domyśliłam , patrz jaka bystra jestem ja też nie przepadam za tymi rózami które nie powtarzają kwitnienia. Ale tak sie ucieszyłam jak zobaczyłam ten kolor w Auchan ,że wziełam dwa krzaczki bo b. delikatne, wiotkie
No to Twój kotek super grzeczny, skoro taki jak mój Bąbel
No to Twój kotek super grzeczny, skoro taki jak mój Bąbel
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Ja dzisiaj pomyślałem tak samo (w połowie) - wiosną mocno przytnę bo ... strasznie gęsta, ściana zieleni, jedne pędy przy drugich.JAKUCH pisze:wiosną mocno przytnę RU, bo wygląda nieładnie co 2 kroki liście na długiej łodydze
Taka gęsta nigdy nie była.
Dziękuję Jadziu, za miłe chwile i za ogrodowe dobra
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANDRZEJU mnie również miło ,że znów się spotkaliśmy Ty i Twoja przemiła Mirka .Mam nadzieję ,ze wszystko dobrze podpisałeś Dla kogo są jeszcze te Kulniki, bo jednego już sobie posadziłam w to miejsce gdzie miał rosnąć mój . Jeden dla Tośki , a drugi ?????Czy one mają jakieś specjalne wymagania????? No to miałeś wczoraj sporo pracy
KAROLA rzeczywiście masz bystre oko Koty to indywidualiści i trudno chodzą swoimi ścieżkami .Jednak teraz już smacznie śpi
IWONKO 1 nie powiem ten baldaszkowaty ma ładne kwiaty i w kępce jest ładny lecz co za dużo to niezdrowo Muszę tego zwisłego posadzić blisko siebie bo spotykam w różnych miejscach pojedyncze sztuki.No cóż jak szaleć to na całego
IWONKO 0042 ta różyczka miała już pąki jak ją kupiłam , więc sobie kwitnie ,a ogrodowe Maigold też zaczynają tylko muszę jutro iść z drugiej strony siatki ,żeby zrobić fotkę pierwszemu tegorocznemu różanemu kwiatkowi.Możliwe ,ze te w ogródku też juz jutro zakwitną ,bo miały mocno odsłonięte pąki
KAROLA rzeczywiście masz bystre oko Koty to indywidualiści i trudno chodzą swoimi ścieżkami .Jednak teraz już smacznie śpi
IWONKO 1 nie powiem ten baldaszkowaty ma ładne kwiaty i w kępce jest ładny lecz co za dużo to niezdrowo Muszę tego zwisłego posadzić blisko siebie bo spotykam w różnych miejscach pojedyncze sztuki.No cóż jak szaleć to na całego
IWONKO 0042 ta różyczka miała już pąki jak ją kupiłam , więc sobie kwitnie ,a ogrodowe Maigold też zaczynają tylko muszę jutro iść z drugiej strony siatki ,żeby zrobić fotkę pierwszemu tegorocznemu różanemu kwiatkowi.Możliwe ,ze te w ogródku też juz jutro zakwitną ,bo miały mocno odsłonięte pąki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Woowww, ale krzaczory już urosły z twoich róż.
Moje też zapączkowane czekają na lepszą pogodę.
A co to ta łanocha wróg czy przyjaciel ?
Moje też zapączkowane czekają na lepszą pogodę.
A co to ta łanocha wróg czy przyjaciel ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Właśnie ,wróg czy przyjaciel
Jadziu, gratulacje różany sezon u Ciebie otwarty
teraz to już z górki ,no u mnie jeszcze trzeba trochę poczekać .
A co, to jest takie niebieskie- zdjęcie pod rozkwitniętą różą .
Jadziu, gratulacje różany sezon u Ciebie otwarty
teraz to już z górki ,no u mnie jeszcze trzeba trochę poczekać .
A co, to jest takie niebieskie- zdjęcie pod rozkwitniętą różą .
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jadziu
Piękne duże krzaki róż i już kwitną cudne , a na dole pod różami to co tak ładnie kwitnie ?? jakieś dzwonki ??
Piwonia i lewizja też przepiękne
Miłego i ciepłego tygodnia życzę
Piękne duże krzaki róż i już kwitną cudne , a na dole pod różami to co tak ładnie kwitnie ?? jakieś dzwonki ??
Piwonia i lewizja też przepiękne
Miłego i ciepłego tygodnia życzę
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Nie tylko podpisałem, ale i poczytałem w necie, co i jak - teraz już mam pełną (prawie) wiedzęJAKUCH pisze:Mam nadzieję ,ze wszystko dobrze podpisałeś
Tośki nie było - wszystkie zostawiłem dla Ciebie, ale jak już się wsypałaś ... musisz się podzielićJAKUCH pisze:Dla kogo są jeszcze te Kulniki, bo jednego już sobie posadziłam w to miejsce gdzie miał rosnąć mój . Jeden dla Tośki , a drugi ?Czy one mają jakieś specjalne wymagania?
U nas rośnie na skalniaku, wciśnięty między betonowe płytki (ponoć lubi wapień) no i na słońcu (sprawdziłem - musi być na słońcu by ładnie zakwitł) nie lubi też nadmiaru wody - u nas mu nie grozi, bo na skarpie rośnie, między płytkami.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANDRZEJU nie mogę wszystkiego zagarnąć to nie wypada .No to muszę zaś takie miejsce poszukać gdzie nie grozi mu zalanie
TERENIU to veronica Mrs. Holt i floksik tylko zapomniałam podpisać .Blue Mirror dopiero zaczyna kwitnienie a mam jeszcze dwa inne przetaczniki które dopiero zakwitną
MARYSIU to też przetacznik Blue Mirror niestety zbiera sie już chyba z tydzień i nie umie porządnie wystartować.ma śliczne niebieskie kwiatki. Nie wiem czy można go zaliczyć do wroga .Mnie on nie przeszkadza,a jak tam sobie uskubnie trochę kwiatka to mi nie ubędzie
GRAŻYNKO czy ja wiem czy to szkodnik .Jeden nie robi specjalnie szkody chyba ,ze wpadłaby cała banda tak jak Ogrodnice https://swiatmakrodotcom.wordpress.com/ ... nad-wisly/.No cóż jak mam róże na sterydach to szaleją Muszę je mocno podciąć po kwitnieniu
TERENIU to veronica Mrs. Holt i floksik tylko zapomniałam podpisać .Blue Mirror dopiero zaczyna kwitnienie a mam jeszcze dwa inne przetaczniki które dopiero zakwitną
MARYSIU to też przetacznik Blue Mirror niestety zbiera sie już chyba z tydzień i nie umie porządnie wystartować.ma śliczne niebieskie kwiatki. Nie wiem czy można go zaliczyć do wroga .Mnie on nie przeszkadza,a jak tam sobie uskubnie trochę kwiatka to mi nie ubędzie
GRAŻYNKO czy ja wiem czy to szkodnik .Jeden nie robi specjalnie szkody chyba ,ze wpadłaby cała banda tak jak Ogrodnice https://swiatmakrodotcom.wordpress.com/ ... nad-wisly/.No cóż jak mam róże na sterydach to szaleją Muszę je mocno podciąć po kwitnieniu
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Orliki śliczne
Tylko patrzeć, jak róże rozkwitną i oczarują twój ogród i nasze oczy
Tylko patrzeć, jak róże rozkwitną i oczarują twój ogród i nasze oczy
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Jadziu, ale pięknie Ci kwitnie lewizja... A u mnie chyba w tym roku nici z jej kwitnienia. Walczę z nimi już od kilku lat, bo są takie cudowne, ale chyba jednak nie mam do nich szczęścia.
I zauważyłam, że masz krzak Fresji, jaki duża ona u ciebie jest? Bo mam ją w planie... i mając w głowie, że ona małym - kompaktowym krzaczkiem będzie, a patrząc na Twoich zdjęciach, to raczej duże krzaczysko...
I zauważyłam, że masz krzak Fresji, jaki duża ona u ciebie jest? Bo mam ją w planie... i mając w głowie, że ona małym - kompaktowym krzaczkiem będzie, a patrząc na Twoich zdjęciach, to raczej duże krzaczysko...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Jadziu, piękny ten orlik pełny
Mój pierwszy w podobnym kolorze wykiełkował. Ciekawe czy zakwitnie w tym roku
Mój pierwszy w podobnym kolorze wykiełkował. Ciekawe czy zakwitnie w tym roku