Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu już kwitną różyczki ;:oj , śliczne ;:215, a i piwonie też pięknie pokazały kwiatuszki, a Agatka to tak jak nasz Stasiu i klatkowe kociaki też, ja na starą działkę jak idę to sznureczek za mną ;:306 śliczna Lewizja ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Śniedka baldaszkowatego tępię już od lat i niestety muszę przyznać, że z marnym skutkiem ;:222 Jest go zdecydowanie mniej, ale ciągle wyrasta.

Podgrzewanie, sterydy- co Ty jeszcze wymyślisz, żeby nas zadziwić :;230 Chyba też muszę w coś zainwestować, bo inaczej wielu roślin mogę nie zobaczyć ;:223 Tylko jakie to będą koszty, czy podołam ;:306 ?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Och , jak się ciesze ,że taką cudną roślinkę będę miała. Od razu się domyśliłam , patrz jaka bystra jestem :;230 ja też nie przepadam za tymi rózami które nie powtarzają kwitnienia. Ale tak sie ucieszyłam jak zobaczyłam ten kolor w Auchan ,że wziełam dwa krzaczki bo b. delikatne, wiotkie :)
No to Twój kotek super grzeczny, skoro taki jak mój Bąbel :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

JAKUCH pisze:wiosną mocno przytnę RU, bo wygląda nieładnie co 2 kroki liście na długiej łodydze
:) Ja dzisiaj pomyślałem tak samo (w połowie) - wiosną mocno przytnę bo ... strasznie gęsta, ściana zieleni, jedne pędy przy drugich.
Taka gęsta nigdy nie była.
Dziękuję Jadziu, za miłe chwile i za ogrodowe dobra ;:180
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANDRZEJU mnie również miło ,że znów się spotkaliśmy Ty i Twoja przemiła Mirka .Mam nadzieję ,ze wszystko dobrze podpisałeś :wink: Dla kogo są jeszcze te Kulniki, bo jednego już sobie posadziłam w to miejsce gdzie miał rosnąć mój ;:224 . Jeden dla Tośki , a drugi ?????Czy one mają jakieś specjalne wymagania????? No to miałeś wczoraj sporo pracy :wink:
KAROLA rzeczywiście masz bystre oko ;:215 Koty to indywidualiści i trudno chodzą swoimi ścieżkami .Jednak teraz już smacznie śpi :;230
IWONKO 1 nie powiem ten baldaszkowaty ma ładne kwiaty i w kępce jest ładny lecz co za dużo to niezdrowo :;230 Muszę tego zwisłego posadzić blisko siebie bo spotykam w różnych miejscach pojedyncze sztuki.No cóż jak szaleć to na całego :;230
IWONKO 0042 ta różyczka miała już pąki jak ją kupiłam , więc sobie kwitnie ,a ogrodowe Maigold też zaczynają tylko muszę jutro iść z drugiej strony siatki ,żeby zrobić fotkę pierwszemu tegorocznemu różanemu kwiatkowi.Możliwe ,ze te w ogródku też juz jutro zakwitną ,bo miały mocno odsłonięte pąki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Woowww, ale krzaczory już urosły z twoich róż.
Moje też zapączkowane czekają na lepszą pogodę.
A co to ta łanocha wróg czy przyjaciel ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Właśnie ,wróg czy przyjaciel :?:
Jadziu, gratulacje ;:333 różany sezon u Ciebie otwarty ;:303
teraz to już z górki ,no u mnie jeszcze trzeba trochę poczekać .
A co, to jest takie niebieskie- zdjęcie pod rozkwitniętą różą .
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jadziu ;:196
Piękne duże krzaki róż i już kwitną ;:138 ;:138 ;:138 cudne , a na dole pod różami to co tak ładnie kwitnie ?? jakieś dzwonki ??
Piwonia i lewizja też przepiękne ;:215
Miłego i ciepłego tygodnia życzę ;:168
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

JAKUCH pisze:Mam nadzieję ,ze wszystko dobrze podpisałeś
Nie tylko podpisałem, ale i poczytałem w necie, co i jak - teraz już mam pełną (prawie) wiedzę :wink:
JAKUCH pisze:Dla kogo są jeszcze te Kulniki, bo jednego już sobie posadziłam w to miejsce gdzie miał rosnąć mój . Jeden dla Tośki , a drugi ?Czy one mają jakieś specjalne wymagania?
Tośki nie było - wszystkie zostawiłem dla Ciebie, ale jak już się wsypałaś ... musisz się podzielić :;230
U nas rośnie na skalniaku, wciśnięty między betonowe płytki (ponoć lubi wapień) no i na słońcu (sprawdziłem - musi być na słońcu by ładnie zakwitł) nie lubi też nadmiaru wody - u nas mu nie grozi, bo na skarpie rośnie, między płytkami.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANDRZEJU nie mogę wszystkiego zagarnąć to nie wypada .No to muszę zaś takie miejsce poszukać gdzie nie grozi mu zalanie ;:224 ;:180
TERENIU to veronica Mrs. Holt i floksik tylko zapomniałam podpisać .Blue Mirror dopiero zaczyna kwitnienie a mam jeszcze dwa inne przetaczniki które dopiero zakwitną
MARYSIU to też przetacznik Blue Mirror niestety zbiera sie już chyba z tydzień i nie umie porządnie wystartować.ma śliczne niebieskie kwiatki. Nie wiem czy można go zaliczyć do wroga .Mnie on nie przeszkadza,a jak tam sobie uskubnie trochę kwiatka to mi nie ubędzie :wink:
GRAŻYNKO czy ja wiem czy to szkodnik .Jeden nie robi specjalnie szkody chyba ,ze wpadłaby cała banda tak jak Ogrodnice ;:224 https://swiatmakrodotcom.wordpress.com/ ... nad-wisly/.No cóż jak mam róże na sterydach to szaleją :;230 Muszę je mocno podciąć po kwitnieniu

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Orliki śliczne ;:108
Tylko patrzeć, jak róże rozkwitną i oczarują twój ogród i nasze oczy ;:173
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu, ale pięknie Ci kwitnie lewizja... ;:167 A u mnie chyba w tym roku nici z jej kwitnienia. Walczę z nimi już od kilku lat, bo są takie cudowne, ale chyba jednak nie mam do nich szczęścia.

I zauważyłam, że masz krzak Fresji, jaki duża ona u ciebie jest? Bo mam ją w planie... i mając w głowie, że ona małym - kompaktowym krzaczkiem będzie, a patrząc na Twoich zdjęciach, to raczej duże krzaczysko... ;:oj
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Jadziu, piękny ten orlik pełny ;:108
Mój pierwszy w podobnym kolorze wykiełkował. Ciekawe czy zakwitnie w tym roku ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”