Doniczkowe Barbry13
- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Doniczkowe Barbry13
Ja też przyłączam się do zachwytów nad agapantami wow
Kloniki ciekawie i pięknie kwitnące-pierwszy raz widzę ich kwitnienie
Bella ze swoimi kwiatami zjawiskowa i jedyna w swoim rodzaju
W ogóle wszystkie Twoje kwiaty piękne i pięknie pokazane
Pozdrawiam
Kloniki ciekawie i pięknie kwitnące-pierwszy raz widzę ich kwitnienie
Bella ze swoimi kwiatami zjawiskowa i jedyna w swoim rodzaju
W ogóle wszystkie Twoje kwiaty piękne i pięknie pokazane
Pozdrawiam
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wszystko cudne a jakie dorodne begonie
Basiu mają śliczną opiekę,
Basiu mają śliczną opiekę,
Bardzo Wam wszystkim dziękuję .
Fuksje wzięły się za kwitnienie. Bardzo je lubię i nawet miałam w planach zakup większej ilości ciekawych odmian, na szczęście w porę się opamiętałam, bo i tak już nie wyrabiam z podlewaniem
Bella Rosella
Panienki biegnące po trawie (a trawnik już skosiłam )
Pączki też są dosyć duże
Trochę jak zakonnice w kornecie z reklam
Marinka, w realu dużo ładniejsza
Thalia
Fuksje wzięły się za kwitnienie. Bardzo je lubię i nawet miałam w planach zakup większej ilości ciekawych odmian, na szczęście w porę się opamiętałam, bo i tak już nie wyrabiam z podlewaniem
Bella Rosella
Panienki biegnące po trawie (a trawnik już skosiłam )
Pączki też są dosyć duże
Trochę jak zakonnice w kornecie z reklam
Marinka, w realu dużo ładniejsza
Thalia
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne fuksje!
Również je bardzo lubię, miałem w swoim czasie kilkanaście rarytasów u siebie na balkonie ale na moim południowo-zachodnim balkonie niestety nie dawały rady... Za bardzo je przypiekało słoneczko, oczywiście.
Mimo to sentyment pozostał a te które pokazujesz potrafię docenić.
Również je bardzo lubię, miałem w swoim czasie kilkanaście rarytasów u siebie na balkonie ale na moim południowo-zachodnim balkonie niestety nie dawały rady... Za bardzo je przypiekało słoneczko, oczywiście.
Mimo to sentyment pozostał a te które pokazujesz potrafię docenić.
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Moja fuksja stałana balkonie południowym za kaktusami - nawet fajnie rosła dopóki robale się na nią nie rzuciły
Ale Twoje tancerki to miód na oczy Piękne, takich całkiem białych, jak na ostatnim zdjęciu, często nie oglądam
Jeśli możesz, zrobiłabyś zbioróweczkę miejsca z fuksjami? Bo widzę że część roślin bliżej trawy, część chyba wisi... Jestem ciekawa jaki masz widoczek na wszystkie
Ale Twoje tancerki to miód na oczy Piękne, takich całkiem białych, jak na ostatnim zdjęciu, często nie oglądam
Jeśli możesz, zrobiłabyś zbioróweczkę miejsca z fuksjami? Bo widzę że część roślin bliżej trawy, część chyba wisi... Jestem ciekawa jaki masz widoczek na wszystkie
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Albo, jak Marylin Monroe w kultowej sceniebarbra13 pisze:Trochę jak zakonnice w kornecie z reklam
Też miałam chętkę na fuksje tego roku, są tak różnorodne i tak śliczne, że jest się czym zachwycić
Dziękuję Wam
Heniu, na moim balkonie , też nie miałyby szans. Wielokrotnie próbowałam i nie dawały rady. One jednak najlepiej czują sie w ogródku.
Moniko, czytałam o tych robalach, ale nie umiałam zaradzić, lałabym jakąś chemią. Te niby białe fuksje, to są takie różowawe i one podobają mi się najbardziej. Zbioróweczkę obiecuję w innym terminie, bo na razie jestem daleko. Mam nadzieję, że przeżyją do kolejnego zdjęcia, bo M się nimi zajmuje .
Lucy, ja bardziej zwracam uwagę na górę, a widzę, że Ty o dole myślisz . Jak masz chętkę , to nie żałuj sobie.
Heniu, na moim balkonie , też nie miałyby szans. Wielokrotnie próbowałam i nie dawały rady. One jednak najlepiej czują sie w ogródku.
Moniko, czytałam o tych robalach, ale nie umiałam zaradzić, lałabym jakąś chemią. Te niby białe fuksje, to są takie różowawe i one podobają mi się najbardziej. Zbioróweczkę obiecuję w innym terminie, bo na razie jestem daleko. Mam nadzieję, że przeżyją do kolejnego zdjęcia, bo M się nimi zajmuje .
Lucy, ja bardziej zwracam uwagę na górę, a widzę, że Ty o dole myślisz . Jak masz chętkę , to nie żałuj sobie.
- Paulinaaa
- 1000p
- Od: 9 sty 2013, o 15:35
Niesamowite kolory pięknych fuksji
Paulinko, dziękuję , lubię je za kolory, kształty, a właściwie za całokształt .
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Basiu - nadrabiam zaległości, ale jakie piękne zaległości !!
Te Twoje rozpędzone, i biegnące po trawie to normalnie hit sesji !!
Marinka ma śliczny kolor !!
Słyszałam, że fuksje przyciągają robale
Miałaś z nimi jakieś problemy ?
Bo wyglądają pięknie, i to w takiej ilości
Te Twoje rozpędzone, i biegnące po trawie to normalnie hit sesji !!
Marinka ma śliczny kolor !!
Słyszałam, że fuksje przyciągają robale
Miałaś z nimi jakieś problemy ?
Bo wyglądają pięknie, i to w takiej ilości
Pozdrawiam i zapraszam
Ewa, kłopoty były tylko na początku, kiedy to mrówki założyły hodowlę mszyc. Pozawijały wierzchołkowe liście, na szczęście zauważyłam w porę dziwne wędrówki tychże mrówek góra- dół i odkryłam ich niecne zamiary. Mszyce nie zdążyły narobić większych szkód. Natomiast nie wiem, jak fuksje zniosą moją nieobecność, ale to uczucie wielkiej niepewności zna każdy z nas .
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
A jeszcze pytanko mi się nasunęło: czy Ty fuksje zimujesz i prowadzisz jako wieloletnie? Jeśli tak, to mogłabyś coś o warunkach zimowania (temperatura pomieszczenia, częstotliwość i obfitość podlewania)?
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zimuję fuksje w piwnicy, temp. ok.10°, prawie ciemno, podlewam, jak sobie przypomnę, mają wtedy już bardzo sucho. Podlewam trochę, ale woda i tak wypływa do podstawek, nie wylewam jej. Nie wszystkie przeżywają, chciałam im dogodzić i kilka postawiłam przy oknie, ale w cieplejszej części piwnicy i chyba za rzadko podlewałam, bo niektóre uschły. Problem jest wiosną, bo nie mam miejsca na parapetach i w związku z tym bardzo późno wynoszę je z piwnicy, dlatego długo muszę czekać na kwiaty. Ale zawsze można kupić już kwitnące na wiosnę , mimo że ma się identyczne .