Czy można już wysadzić do gruntu lobelie - kupione w pojemniczkach po 10 sztuk, kwitnące? Trzymam je już ponad 2 tygodnie w pomieszczeniu i chciałabym, żeby już mogły się rozrastać...
Megi pisze:Czy można już wysadzić do gruntu lobelie - kupione w pojemniczkach po 10 sztuk, kwitnące? Trzymam je już ponad 2 tygodnie w pomieszczeniu i chciałabym, żeby już mogły się rozrastać...
ja bym nie radziła bo mogą być jeszcze przymrozki ...ale po 15 maja można śmiało sadzić
mnie też już korci by wszystko wysadzać do ogródeczka ale poczekam jeszcze bo to nigdy nie wiadomo z tą pogodą
Megi wstaw jakąś foteczke- moje jeszcze nie rozkwitły ale mają już pączusie
Siałam 3 i 20 stycznia...ta posiana 3 stycznia to mizerota straszna...mam ją jeszcze w paletach, wysadzę do gruntu po 15 maja...Nie warto siać wcześnie bo na nic to się zda...zimą dzień jest krótki, roślinki nie rosną....wielu forumowiczów siało pod koniec lutego i też mają już ładne sadzonki
zresztą..... sama jesteś tego przykładem...siałaś 1 marca i masz już piękną sadzonkę z pączusiami...gratuluję
tak nawożę - co tydzień, nieraz co dwa tygodnie...wrzucam po kilka pałeczek nawozu do roślin kwitnących... myślę że śmiało możesz nawozić swoim...byle nie za dużo