W.o... Psach 6cz. (2008.11 - 2009.03)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję wszystkim bardzo za te wspaniałe życzenia,Anabelka wyściskana.
Danusiu wiem,jak to jest,gdy członek rodziny choruje...cieszę się,że Małej dupka ożyła....czyli wszystko wraca do normy,super!

Rodusiku świetne te zdjęcia z labkiem Teściowej...obłędne to ostatnie :lol: ,fajne takie rozbrykane piesie....

Cioteczko Soniu życzenia przekazane.A ja poproszę o zdjęcia Kefira....on jest bombowy!A tak na marginesie-jak się dba o takiego pięknego"dredziatego"stwora?Tzn...wiesz,o fryzurę mi chodzi.... :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

uwielbiam patrzeć na zdjęcia, na których bawią się pieski ;:333
Antoosiu Kefirek nowych zdjęć nie ma, bo jego pańcia jest ostatnio zabiegana, a jak ma chwilę wolnego to ma lenia, ale postaram się to zmienić ;:225
jego sierść ogólnie to jest tylko rozrywana i potem w rękach ją wałkuję, by sierść się zbiła, nie ma żadnego szczotkowania ani kąpania, jedynie myję części intymne i pychol, który i tak ma wiecznie brudny, bo wciąż nosem obwąchuje teren i zbiera wszelki brud, staram się po tym jak pije lub je wytrzeć mu dredy, ale to na wiele nie pomaga, na zewnątrz wciąż wilgotno, a ten wciąż wkłada pysk w nie swoje sprawy i odwieczny problem brudnego pyska ;:155 troszkę przycinam dredy wokół pyska, by nie wchodziły mu do środka pyska i żeby tak nie wisiały pod brodą, ale to w sumie nic nie zmienia ;:218 mimo wszystko pielęgnacja dredów jest mniej kłopotliwa od wyczesywania bernardyna długowłosego, a przy okazji komondor nie gubi sierści, a rozdzielanie dredzików robię prawie codziennie przy oglądaniu tv, on sobie leży obok, a ja poszukuję miejsc, które należy rozdzielić i dopóki nie zbliżam się do okolic uszu to wszystko jest ok, a przy uszach on chce zwiać, a ja wtedy muszę pokazać kto w naszym związku rządzi ;:183
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Od: 18 paź 2008, o 07:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No to i ja pozwolę sobie na parę fotek. Zdjęcia trochę niewyraźne,bo Molly ciężko uchwycić...Ten drugi pies to też mój. Miałam już dawno Wam go pokazać,ale jakoś natchnienia nie było... Wabi się Killi,a naprawdę Killer tylko to tak groźnie brzmi ,że wołam go zdrobniale. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Kinguś mam nadzieję,że wyściskałaś Anabelle... Wszystkie foty powalające,ale te dwie ostatnie autorstwa Rodusika są boskie. Zdrówka dla Loly...
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Soniu no to faktycznie Kefir zaprząta jednak troszkę czasu...ale te cudowne dredziska wszystko wynagradzają :D .Czekam niecierpliwie na foty.
Gosiu no pewnie,że A.wyściskana,wycałowana i wyprzytulana.
A Twoja Molly piękniusia jest,kucolek już sporawy...chyba się już do niego przyzwyczaiła....prawda?
Ale z Ciebie Pani...w takiej chwili piesi zdjęcie pstrykać?No ładnie.... :roll:(A.też ma kilka z tej właśnie serii).

A mojej piesi coś odbiło....podczas sikania...podnosi nogę :shock:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Dorotko te dwa psiaki to tylko tak gościnnie do nas wpadają pobawić się. Ale rzeczywiście trzeba ich strasznie pilnować jak są w domu. Ostatnio udało im się przewrócić szklany stolik, który do najlżejszych nie należy. Dlatego wolę jak szaleją na podwórku. Na zabawy w domu pozwalam, gdy na dworzu jest błotko, bo po takich zabawach, jedynie po wzroście poznaje, który pies jest mój :evil:

Tosiu najlepsze życzenia dla Anabell :) Proszę ją bardzo, bardzo wymiziać :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Od: 18 paź 2008, o 07:13
Kontakt:

Post »

Kinguś Molly do każdego stworzenia lgnie niezależnie od tego czy małe czy duże. A,że Killer to chłopak to dopiero ją ciągnie :wink: I odwrotnie-Killer też się za Molly trzęsie. Jak była jeszcze Klara to pilnował jej jak oka w głowie,zawsze się z nią witał,a broń Boże jakby inny kot zbliżył się do jej miski...

A powiedz mi kochana czy Anabelle przypadkiem nie widziała jak siusiają pieski? Może biedna chce pokazać,że i ona tak potrafi :roll:

Do kucyka niezbyt się przyzwyczaiła i ciągle go ściąga,szczególnie jak jej na coś nie pozwolę-wtedy robi mi na złość...
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
anika
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 31 sty 2009, o 16:49

Post »

proanimals to rewelacyjna fundacja, wiem bo wspirałam kiedys ich akcję uwalniania psiaków ze "schroniska" zadzwoń i powiedź w czym problem a oni zajma się resztą.

Chciałam przedstawić moje łaciate stworki
Fibi i Bazyla
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

bardzo się cieszę, że znalazłam to forum :)
... popatrz jeszcze raz, psia dusza większa jest od psa, i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie ...
Awatar użytkownika
PUMKA
500p
500p
Od: 16 sty 2009, o 10:25
Kontakt:

Post »

Aniu
Boskie te biglaki Twoje :-)
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

Anabelko, już cie wszyscy wymiziali, wycałowiali, to już powtarzać się będę ;-)
Ode mnie dostaniesz wirtualne
Obrazek
Fajniejsze byłby by prawdziwe :roll:

anika pisze:
bardzo się cieszę, że znalazłam to forum :)
Słuchaj... To zupełnie tak samo jak ja :lol:
Bo... podkochuję się w tych urodziwcach, których zaprezentowałaś na fotkach! Proszę o więcej fotek!
Jakiś czas temu mieliśmy ochotę na takie Beaglątko :lol: Ale gdy zaczęliśmy się dowiadywać co i jak to niestety... Musieliśmy się obejść smakiem :( Sąsiad ma pracującego Beaglaka i(Pan i pies należą do kółka łowieckiego) i tam czasem zaglądam by się napatrzyć na tą uśmiechniętą, niewinną mordkę.

Soniu, gdybyś chciała to ja chętnie piszę się na kręcenie dredów :lol: Mam trzy lata doświadczenia!! Co prawda z ludzkimi (znaczy własnymi) ale chyba wielkiej różnicy nie ma ;-)
Pamiętaj by wyczochrać mojego ulubieńca!!! Proszę...

Niestety nie było nam dane tym razem uczestniczyć w spacerze Amberosków (znaczy spotkaniu rodzinnym mojego psa :lol: ) "M" mi się pochorował i popsuł plany :evil: Ale myślę, że za jakieś dwa/ trzy tygodnie to nadrobimy :wink:
Awatar użytkownika
anika
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

cieszę się bardzo, ze moje łobuziaki sie podobają, szczerze, to mam fioła na ich punkcie i proszenie o więcej fotek może grozić lawiną więc lepiej uważajcie :D
Beagle są cudowne, mądre, inteligentne ale i uparte, nieposłuszne gdy np podejmą trop, przekupne ( za ciasteczko zrobia wszystko)
Więcej w nich dobrego niż złego więc bilans i tak wychodzi dodatni :D
no to jeszcze kilka zimowych fotek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
... popatrz jeszcze raz, psia dusza większa jest od psa, i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie ...
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Super fotki i śliczne pieski :wink:
Dużo głasków dla nich :!:
Czy to rodzeństwo czy "parka" :?: :lol: planujesz ich wspólne dzieci (oczywiście jeśli to opcja nr 2 :lol: )
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

Pieski wyglądają super.
Pozwolę sobie przedstawić moich przyjaciół, -pies Reksio i kotek Whiskas.
pozdrawiam Marzena.

Obrazek
Awatar użytkownika
anika
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

To opcja nr 2 :) ale dzieci nie będzie bo Fibi jest nierodowodowa i dlatego wysterylizowana.
Uważam, że za dużo jest psich bied na świecie i rozmnażaniem powinni zajmować się wyłącznie prawdziwi hodowcy.
Bazyl jest z nami od szczeniaka a Fibsę adoptowaliśmy rok temu.

edit.
magnolia ależ oni do siebie pasują :) mają te same kolorki ) śliczne
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Anika, zgadzam się z Tobą w 100% :wink: a i sunia będzie zdrowsza dzięki temu zabiegowi, a piesek spokojniejszy bo mu nic nie "pachnie" :lol: i dzięki temu z opcji nr 2 zrobiła się prawie opcja nr 1 :wink:
Marzeno, śliczne zwierzaczki, prosimy więcej fotek i jakieś opowieści o nich :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

gdybyś chciała to ja chętnie piszę się na kręcenie dredów
Dorka zapraszam :D ale Twoje doświadczenie niestety chyba się nie przyda, bo z tego jak mi
tłumaczyła fryzjerka to jak próbowałam robić tak u Kefira to się nie dało :roll: więc zostałam tylko przy rozdzielaniu i "wałkowaniu" ręcznym :wink:
Antooosia szczerze to mam mniej pracy niż z bernardynem, bo tu robię dredy kiedy chcę, jedynie potem mam brudne ręce, a wyczesywanie psa jest o wiele gorsze, a fotki muszę porobić, bo coś zimą się ociągam w robieniu zdjęć :oops:
anika Fibi i Bazylia super psiaki, fajnie się bawią, a fotek to nigdy za wiele :wink:
magnolia15 Twój kocio - psi duecik rewelacja, a kolorystycznie jak dopasowane :D

a jak tam reszta naszych piesków :D
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”