Ło ludzie, tyle wolnego miejsca na balkonie !!! Folię przeciągnąć od jednego końca do drugiego i cały balkon kaktusami obstawić, a nie tak skromnie, tylko 3 mini szklarenki
Zawartość szklarenek całkiem, całkiem
A po co w kółeczko ... nielepiej postawić w rzędach i zostawić tylko wąskie ścieżynki do obsługi i doglądania roślin więcej kaktusów się zmieści i nie będzie marnotrawstwa miejsca
A czy te szklarenki są postawione odpowiednio względem słońca Nie lepiej by było ustawić je odwrotnie pod ścianą bo gdybyś teraz je odwróciła to był by problem z majstrowaniem przy kaktusach
Te duże echino to poganiaj dzieciarnie. Ta tam czyszczę 2-3 razy na rok..... bo inaczej to by kwiatów niemal nie było. Tegoroczne odrosty już osiągają niemal 3 cm średnicy. Mają skubańce siłę tylko niech kierują to w kwiaty.
Znów na trochę znikłam ..... na urlopie też byłam....
Niektórzy to wyjeżdzają w daleki ciepłe kraje, które wydają się być kaktusowym rajem.... Ja "swój" kaktusowy raj znalazłam koło Bydgoszczy...
To był absolutnie genialny wyjazd! Mam nadzieję, że choć trochę wiedzy przekazanej przez super-mega-och-ach Pana Licznerskiego zostanie w mojej łepetynie. Jestem pod wielkim wrażeniem jego wiedzy, umiejetności; no i oczywiście jestem również pod wielkim wrażeniem przesympatycznej Marysi ;)
fotek będzie dużo więc podzielę to na kilka postów
Ludzie odwiedzajta Jarużyn !!!!!! To był bardzooooo dobrze kaktusowo spędzony czas
cdn
Na moim parapecie CZ ICZ II aktualna
AAA-Astrophytum, Ariocarpus, Aztekium
Pozdrawiam Magda