Moje cudeńka - miaaa
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam nowonarodzoną sukulenciarę. Fajne aloesiki. Zyczę owocnego powiększenia kolekcji. Ja niestety aloesów mam niewiele, więc i niewiele pomogę w rozroście kolekcji
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beciu, Kasiu dziękuję Ja też uwielbiam oglądać Wasze sesje "kaktusowe"
Gosiu ten kolczak, jak napisała Karolcia, to Mammillaria gracilis to mój najstarszy kaktus ( który przeżył braki mojej wiedzy ) W tamtym roku nawet zakwitła Ostatnio ją odświeżyłam i troszkę się przerzedziła Jej szczepki bardzo łatwo się ukorzeniają
Grażynko super, że udało Ci się zarejestrować i że jesteś już z nami Ja też uwielbiam aloesiki jak tylko podrośnie mi szczepka Aloe squarrosa - jest Twoja :P
Nie martw się, szybciutko nauczysz się poruszać po forum
Pozdrawiam cieplutko
Przy okazji - M. carmenae w (prawie) pełnym rozkwicie
P.S. Dziś okryłam, że moja Mammillarka zeilmanniana v. albiflora szykuje pączki
Gosiu ten kolczak, jak napisała Karolcia, to Mammillaria gracilis to mój najstarszy kaktus ( który przeżył braki mojej wiedzy ) W tamtym roku nawet zakwitła Ostatnio ją odświeżyłam i troszkę się przerzedziła Jej szczepki bardzo łatwo się ukorzeniają
Grażynko super, że udało Ci się zarejestrować i że jesteś już z nami Ja też uwielbiam aloesiki jak tylko podrośnie mi szczepka Aloe squarrosa - jest Twoja :P
Nie martw się, szybciutko nauczysz się poruszać po forum
Pozdrawiam cieplutko
Przy okazji - M. carmenae w (prawie) pełnym rozkwicie
P.S. Dziś okryłam, że moja Mammillarka zeilmanniana v. albiflora szykuje pączki
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- miaaa
- Od: 12 lut 2008, o 13:58
Ech... powiem Ci, że ciężko wytrzymać w takim postanowieniu ale teraz to już na bank stopuję z kaktusowymi zakupami dzisiaj wyniosłam ostatnie kaktusy z piwniczki i doszłam do wniosku, że nie mam ich gdzie w chwili obecnej ustawić
Na razie kwitnie tylko M. carmenae :P M. zeilmanniana v. albiflora pokazuje coraz więcej pączków :P Sulcorebutia hertusii również pokazuje kolejne pączki no i czekam cały czas na rozkwit Gymnocalycium bruchii jak już pisałam - dzisiaj wyniosłam z piwniczki resztę kaktusiaków mieszkają tymczasowo na werandzie jutro porobię fotki jak wyrobię się z czasem
Kilka foteczek z zeszłego tygodnia
Na razie kwitnie tylko M. carmenae :P M. zeilmanniana v. albiflora pokazuje coraz więcej pączków :P Sulcorebutia hertusii również pokazuje kolejne pączki no i czekam cały czas na rozkwit Gymnocalycium bruchii jak już pisałam - dzisiaj wyniosłam z piwniczki resztę kaktusiaków mieszkają tymczasowo na werandzie jutro porobię fotki jak wyrobię się z czasem
Kilka foteczek z zeszłego tygodnia