Kawon (arbuz) - część 11
- Karczownik
- 200p
- Od: 1 kwie 2019, o 15:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kawon (arbuz) - część 11
BobejGS, dzięki Twojej (thx) podpowiedzi o obciętych baniakach 5L po mineralnej, uratowałem kilka sadzonek, które testowo , niecierpliwie zachciało mi się wysadzić w grunt. Kilka padło, reszta w butlach ma nawet komfortowo, bo rosną (ze 4). Główny skład czeka na ciepło...
- Maraga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krzysztof_18!!
A Ty dalej swoje!
Tak się składa,że mam laptopa.I naciskam tylko strzałką i przewija mi wiadomości.Odwrotnie do innych czytam po kolei co kto napisał. Większość raczej korzysta z telefonu.Więcej czasu tracą na przeglądanie.
Spotkałam już kiedyś na jednej stronie trzy razy powielone teksty,a nawet zdjęcia.
Nikomu to nie potrzebne.
Już polubiłam Twojego kumpla.
Mój nick całkiem zwyczajny.
Powstał od imion Maria i Aga
Pozdrawiam Maria.
A Ty dalej swoje!
Tak się składa,że mam laptopa.I naciskam tylko strzałką i przewija mi wiadomości.Odwrotnie do innych czytam po kolei co kto napisał. Większość raczej korzysta z telefonu.Więcej czasu tracą na przeglądanie.
Spotkałam już kiedyś na jednej stronie trzy razy powielone teksty,a nawet zdjęcia.
Nikomu to nie potrzebne.
Już polubiłam Twojego kumpla.
Mój nick całkiem zwyczajny.
Powstał od imion Maria i Aga
Pozdrawiam Maria.
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
Ja będę sądzić 2 czerwca tak jak rok temu. Jeszcze opryskam przed wysadzeniem mospilanem, bo mszycy aż grubo
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Karczownik Super, że podpowiedź, z butelkami dała dobry efekt.
Oby się jednak ochłodziło, bo nie wiem kiedy wysadzimy bez żadnego strachu czy obawy.
Mszycy jest ogrom wszędzie. Aż dziwne, że w takiej pogodzie. Myślałem że bardziej lubią cieplejszą i suchą aure.
Oby się jednak ochłodziło, bo nie wiem kiedy wysadzimy bez żadnego strachu czy obawy.
Mszycy jest ogrom wszędzie. Aż dziwne, że w takiej pogodzie. Myślałem że bardziej lubią cieplejszą i suchą aure.
-
Chyba ociepliło miało być? Chłodu to już mam dość
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
Chyba że się nie ociepli i już wiemy do kogo zgłaszać pretensje
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Faktycznie, już od tego chłodu mi się poprzestawiało.
Wkurzyłam się, najmniejsze sadzonki arbuzów mi popadały w gruncie Mam jakiegoś pecha z tymi arbuzami
Ale się nie poddam, posieję nasiona prosto do gruntu i niech się dzieje wola nieba
Ale się nie poddam, posieję nasiona prosto do gruntu i niech się dzieje wola nieba
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
Panie Premierze, kiedy sadzić? Kiedy sadzić?
I jak tu żyć, gdy arbuzy owinięte szalikiem siedzą zmarznięte w inspekcie i mają katar, a jak je wystawię na chwilę na zewnątrz to same wracają do środka?
Melony w kubkach zaczynają mi kwitnąć...
I jak tu żyć, gdy arbuzy owinięte szalikiem siedzą zmarznięte w inspekcie i mają katar, a jak je wystawię na chwilę na zewnątrz to same wracają do środka?
Melony w kubkach zaczynają mi kwitnąć...
- Misiek98
- 100p
- Od: 6 lip 2016, o 20:18
U mnie tak samo, melony kwitną w doniczkach, a niedługo spotka to i arbuzy I nie wiem, sadzić do tej lodowni czy czekać jeszcze co najmniej tydzień, bo w najbliższych dniach ocieplenia nie zapowiadają
Zajadam sobie arbuza właśnie, dosyć smaczny ale nie to co swojski ...a jakie ma ładne nasionka...może by tak...nie no bez przesady...ale naprawdę nasionka są piękne... wyglądają na dojrzałe...wzejdą ...posiać Niee lepiej idę już spać ?tak idę spać ...dobranoc...?.. jutro posieję
-
U mnie też słabo z arbuzami w tym roku Nie to co rok temu... rozsada jest kiepska w porównaniu do poprzedniego roku
-
- 100p
- Od: 10 maja 2011, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ufff... Moje rośliny przeżyły dzisiejesza noc, choć było podobno tylko 4 C... Co za wiosna
Telimenka-wrzucaj nasionka z kupnego do gruntu.. A co tam... Ja tak raz zrobiłam i piękny arbuzik wyrósł i nawet super owocki miał
Telimenka-wrzucaj nasionka z kupnego do gruntu.. A co tam... Ja tak raz zrobiłam i piękny arbuzik wyrósł i nawet super owocki miał