Kukurydza cz.1
- patasko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kukurydza cukrowa
maja_89, wstrzymaj się z "sadzeniem" . Najlepiej WYSIEJ w maju po przymrozkach do gruntu, albo jak już masz ogromną chęć, to WYSIEJ w połowie kwietnia pod agro.
- majs
- Od: 15 kwie 2011, o 22:13
maja_89
Och Te Kobiety, jak One kochają te doniczki Kukurydza i prosto z ziemi wyrośnie.
Wsadź za tydzień lub dwa do gruntu połowę z drugą połową poczekaj z 10 dni, na to folia albo agro, a doniczki zostaw na kwiatki
Och Te Kobiety, jak One kochają te doniczki Kukurydza i prosto z ziemi wyrośnie.
Wsadź za tydzień lub dwa do gruntu połowę z drugą połową poczekaj z 10 dni, na to folia albo agro, a doniczki zostaw na kwiatki
brak polskich znaków
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Och, no to narobiłam. Czarna włóknina rozciągnięta, dziurki porobione, kukurydza posiana. Liczę na własne nasiona w tym roku, bo kupowane są bardzo drogie (szczególnie, że ja hurtem muszę ).
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- majs
BRZOSKWINKA
Czym tak się martwisz doniczkami? czy tym że już jest w gruncie?
Czym tak się martwisz doniczkami? czy tym że już jest w gruncie?
brak polskich znaków
- BRZOSKWINKA
Ja się nie martwię. Ja się cieszę, bom wiosnę poczuła.
Kukurydza oczywiście w gruncie.
Kukurydza oczywiście w gruncie.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- majs
BRZOSKWINKA
A wiosna to nareszcie te futra i długie płaszcze pójdą do szaf i znów bedzie mnie kark bolał bo ileż razy można się oglądać za siebie
Masz czarna agro i posiana kukurydze, ziemia pod czarnym lepiej sie nagrzewa i szybciej wzejdzie kukurydza, agro musi być w pogotowiu, jak wyjdzie z ziemi to nawet potrójnie dać na wypadek wojny i przymrozków.
Jaki gatunek posiałaś?
A wiosna to nareszcie te futra i długie płaszcze pójdą do szaf i znów bedzie mnie kark bolał bo ileż razy można się oglądać za siebie
Masz czarna agro i posiana kukurydze, ziemia pod czarnym lepiej sie nagrzewa i szybciej wzejdzie kukurydza, agro musi być w pogotowiu, jak wyjdzie z ziemi to nawet potrójnie dać na wypadek wojny i przymrozków.
Jaki gatunek posiałaś?
brak polskich znaków
- BRZOSKWINKA
Golden Bantam i złotą cukrową wysoka. Jedynie takie znalazłam niemieszańce. Liczę na nasionka. Włóknina będzie czekać i w razie czego jakieś koce. Zawojujemy to może wcześniej będzie. Moje dzieci to żarłoki kukurydziane.
to masz problem... Nie lepiej mieć tą Jedyną. Człek zdrowszy, kark nie boli.majs pisze:A wiosna to nareszcie te futra i długie płaszcze pójdą do szaf i znów bedzie mnie kark bolał bo ileż razy można się oglądać za siebie
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- majs
BRZOSKWINKA
To może wysiej jeszcze Kika razy w odstępach 2 tygodniowych będzie dłużej.
Jedyna jest, dusza artysty też wrażliwa na piękno, ale to tak jak w muzeum popatrzeć, broń Boże dotykać
To może wysiej jeszcze Kika razy w odstępach 2 tygodniowych będzie dłużej.
Jedyna jest, dusza artysty też wrażliwa na piękno, ale to tak jak w muzeum popatrzeć, broń Boże dotykać
brak polskich znaków
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Przeczytałam dzisiaj w gazecie ogrodniczej,że kukurydza nadaje się jako osłona do uprawy warzy ciepłolubnych i świetnie się nadaje jako podpora do fasoli tycznej. Sieje sie kukurydze razem z fasolą w pasie dwurzędowym (fasolę na zewnątrz kukurydzy). Chyba tak zrobię .Tylko czy można taką osłonę zrobić pomidorom? Na pewno osłonię bakłażana i paprykę....rośliny będą sobie rosły do słońca w stronę południa najpierw bakłażan i papryka a potem właśnie kukurydza z fasolą.
Co wy na to ?
Co wy na to ?
- BRZOSKWINKA
Asiu, gdzies o tym już było... i - jeśli dobrze pamiętam - wiązało się to ze spadkiem plonu kukurydzy. ale głowy nie dam sobie uciąć.
-- 20 kwi 2012, o 20:50 --
jednak mnie pamięć nie myli:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2A#p311455
-- 20 kwi 2012, o 20:50 --
jednak mnie pamięć nie myli:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2A#p311455
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tak ,było wspomniane o tym ,że są niższe plony kukurydzy ,gdzieś około 20 %,ale jakos mnie to nie przeraziło Jak nie spróbuję ,to nie bedę wiedziała czy to dobry patent. Jakoś spodobał mi się ten pomysł. Ciągle kombinuję jak tu posiać i posadzić jak najwiekszą ilość warzyw na moim małym skrawku ziemi
Asia
Asia
- BRZOSKWINKA
Próbuj, próbuj! I koniecznie napisz później.
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- majs
Pelasia
Dużych kaczanów raczej nie będzie, zwróć też uwagę do jakiej wysokości dorasta gatunek kukurydzy która chcesz posiać, niektóre mają ponad 2m wysokości i dużo liści, może to skutecznie zacieniać inne warzywka. I pamiętaj że ostęp między rzędami to min. 0,5m, a krzakami około 20 cm.
Dużych kaczanów raczej nie będzie, zwróć też uwagę do jakiej wysokości dorasta gatunek kukurydzy która chcesz posiać, niektóre mają ponad 2m wysokości i dużo liści, może to skutecznie zacieniać inne warzywka. I pamiętaj że ostęp między rzędami to min. 0,5m, a krzakami około 20 cm.
brak polskich znaków