Zakątek Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes 77

Post »

Aniu, o klimie w pracy to mogę sobie pomarzyć. :;230 Zamiast tego mamy wiatrak bez osłony na który trzeba uważać, bo można się nieźle wkręcić.Jakie masz już wielgachne różyce!
Moja Edenka ma już jakieś 5 cm. Jestem z niej dumna. :wink:
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Piękny orlik, to jest Black Barlow, wszystkie z tej grupy mi się podobają, a mam póki co tylko Norę B.

Coraz bardziej mnie kręcą dzwoneczkowe powojniki, najbardziej chyba właśnie Rooguchi i Crispa (widziałam ją przed chwilą w sezonowym wątku ). Że też nie można mieć wszystkiego na raz... ;:14 :;230
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Aniu muszę obalić tezę co do Roogouchi mam go trzeci sezon i wczoraj rozplątywałam go chyba z godzinę i poległam. Może i sam się tak nie wije jak inne ale listki pletą się niesamiwicie, być może , że tak mają starsze okazy. Wyskoczył w tym roku jak szalony ma już ponad 2 m. Taka szczota wysoka ale pod wpływem silnego wiatru zaczął mi się przeginać , nie dałam rady go rozplątać i zwinęłam go w ala kulę i tak sobie teraz będzie rósł . Będziesz zadowolana to jeden z moich ulubionych ;:196

Jakie piękne orliki masz, do tej pory widziałam tylko klasyczne , pospolite ale te są cudowne . Oj mało widziałam w takim razie.

Róża na pniu poszła do kosza , dziki się rozszalały nie było sensu jej trzymać , ale jedna - rodzynek w ogrodzie odbija ;:138
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Asiu trzymam kciuki za Eden i nie tylko ;:333
Dziś rano przechodziłam z psem koło róż,które rosły niedaleko mnie i zawsze podziwiałam ogromny,zdrowy krzak Nostalgii.
Koniecznie chciałam go zobaczyć,więc poszłam i co zobaczyłam? Suche krótko ścięte badylki :( Dalej rosną róże miejskie bardziej wytrzymałe,które już mają sporo pąków.Niestety,ale na róże wielkokwiatowe już się nie piszę,będę je podglądać u innych.
Moja Aprikola,Papageno oraz Aphrodite dostały popalić,tą ostatnią w ogóle nie zdążyłam się nacieszyć ;:223

Agatko dzięki za nazwę czarnego orlika:) Kupiłam go u jednego pana na targu za kilka złotych,nie wiedziałam,że taki piękny urośnie,w tym roku rozrósł się silnie i jest fajnym akcentem ,rośnie przy moim oczku:)
Jeszcze na oczy nie widziałam clematisa innego niż wielkokwiatowy. Czekam z niecierpliwością na dzwonkowate i kielichowate.
Princess Diana posadziłam przy Edenie,ciekawe,czy się zaprzyjaźnią?
Arabella ma już kilka pączków,z kolei Błękitny Anioł znów zaczyna szaleć i pnie się w górę:)
Obiecałam sobie,że przez miesiąc nie kupię ani jednej róży i clemka ;:223 Ale jak tu nie kupować?
Wczoraj wyjęłam ze skrzynki nową gazetkę Auchan i co zobaczyłam? Clemki w różnych odmianach za 14,99.
I na co te przysięgi? Najgorsze jest to,że to naprawdę chyba jakaś choroba,to już nie tylko róże mną zawładnęły ;:124

Edytko witaj u mnie:)

Roogouchi kupiłam właśnie w Auchan,naprawdę ładna sadzonka była,teraz żałuję,że nie wzięłam jeszcze Beautiful Bride,bo był w sprzedaży,ale byłam z mężem i nie chciałam,by widział,że znów szaleję ;:224
Cieszę się,że tak o nim piszesz,w ogóle ostatnio czytam o nim same superlatywy ;:108
Orliki poznałam w tamtym roku,kupiłam jeszcze jednego w szkółce żółtego,też czekam na jego kwitnienie.Mam też z Biedronki,ale taki mikrusek mały z niego ;:131

Do róż na pniu wciąż nie jestem przekonana,niemało kosztują i są delikatne ;:224 co nie zmienia faktu,że jak zobaczę to serce mi bije ;:167

Orliki w zbliżeniu

Obrazek

Rosną przy oczku

Obrazek

Azalia Giblartar długo kwitnie ;:224

Obrazek

Rh Rasputin rozwinął się całkiem:)

Obrazek

Kwiat piwonii

Obrazek

Smagliczka

Obrazek

Clematis Dr Ruppel zakwitł :heja

Obrazek

Bonica jest naprawdę warta zakupu,szkodniki ją omijają,liście zdrowe,zielone,błyszczące i pełno przyrostów:)

Obrazek

A na koniec szałwia-uwielbiam jej każde ilości w ogrodzie ;:108

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich :wit
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja się Bonici pozbyłam, po tym jak zobaczyłam Bonicę potwora w wątku Ewy :lol:
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Bardzo podoba mi się to wiaderko balkonowe ze smagliczką! Orliki cudne, muszę sobie sprawić takie. Ja mam tylko białego, który dopiero zaczyna kwitnąć i jakiś niebieski ( dostałam gratis z clematisami), ale malutki jest... Giblartar (język sobie można połamać :;230 ) to moja ulubiona azalia, jest taka charakterystyczna ;:167 Zdjęcie kwitnącej piwonii oglądałam kilka razy, nie mogąc uwierzyć, że już u Ciebie kwitnie :shock: W szałwii jestem w tym roku zakochana, będzie podział mojej jednej roślinki, to już postanowione :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

u mnie wymarzły 3 Bonici :(
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj Aniu, ja a propos Boniki. Piszecie, że ona taki potwór i w necie też widuję, że niemała. A moja (jesienne sadzenie) jest nieiwelka. Owszem ma duzo błyszczących listeczków, ale raczej drobnych. I taka w ogóle jest nieduża w porównaniu z innymi różami. Czy to reguła, że w pierwszym roku ma takie małe rozmiary. Zostawiłam jej dużo miejsca, ale może niepotrzebnie?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu moja jest posadzona w zacisznym miejscu przy pigwowcu,prawie przy lesie:)
Mam nadzieję,że będzie potworem różanym,bo jak na razie tylko mikrusy u mnie rosną ;:224

Bozunia piwonie w tym roku szybciutko kwitną,mam jeszcze białe,które lada moment też zakwitną,a te uwielbiam:)
Orliki są cudne,fajnie,że same się wysiewają,lubię również ostróżki:)

Moni aż trzy Bonici Ci wymarzły? Od czego to może zależeć? Nic z tego czasem nie rozumiem,ile lat je miałaś?
Przykro mi z tego powodu ;:4

Wanduś dobrze zrobiłaś zostawiając Bonice sporo miejsce.Ona pokazuje swoje prawdziwe oblicze po kilku latach:)
Lubię takie róże bezobsługowe ;:108

Wczoraj zajrzałam do ogrodnictwa i kupiłam żurawkę nn.Posadziłam ją koło Tiramisu:)

Obrazek

Czas na hostę potwora,może tu nie widać,ale jest ogromna,będę musiała ją podzielić koniecznie:)
Obrazek

Louise Odier w pąkach;)

Obrazek

Boule de Neige ma już pączki:)

Obrazek

Rasputin Rh z daleka

Obrazek

Iryski żółte zakwitły w oczku:)

Obrazek

Nowy nabytek "Rhapsody" podobno będzie kwitł nieprzerwanie:)

Obrazek
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

O matko jedyna :shock: jakie Ty masz okazy roślinkowe....wow....mój m mnie odgania ,bo mówi ,że ja znowu w nałóg wpadnę....potem to nie mogę z pustymi rąk z żadnego ogrodniczego wyjść....i tak sobie myślę ,że strasznie podoba mi sie ta ostatnia nowonabyta Twoja żurawka(a ja je uwielbiam)....ijutro będę na targu....hahahah....więc....może mi się uda taka nabyć ;:215 pozdrawiam....slicznie tu
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Widzę, że Twoje różyczki są już gotowe do spektaklu!
A hosta "potwór" imponująca.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

U mnie też się orliki rozsiały w tamtym roku, ale na razie te siewki nie kwitną... Czy u Ciebie jak się rozsieją, to kwitną w następnym roku?
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Same piękności pokazujesz,moje ulubione ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”