Andrzejek nie przejmuj się u foxika też podobny stoi w ogródku tylko mały dziecinny, pomalowany na czarno i bez tylnego koła tak że stoi pochylony, na siedzeniu doniczka z tojeścią rozesłaną a na kierownicy plektrantus w doniczce. No i jest ozdóbką wolnostojącą. Na którejś stronie wisi fotka, ale jeszcze w fazie wykończeniowej i jeszcze na moim starym nicku fox.andrzejek pisze:Dawid każdy ma inne gusta i dobrze ,bo mamy kolorowe ogrody i każdy jest inny.Rower na razie tak wygląda ,a potem może jakieś pnącze po nim puszczę.
Zrób to sam, czyli pomysły Forumków
Re: Zrób to sam, czyli pomysły forumków
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
dorka2501 czym wypełnisz przestrzenie między cegłami?
- dorka2501
- 100p
- Od: 22 lip 2010, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam cię Elu
moje ceglane schody i alejka są fugowane zaprawą cementową
moje ceglane schody i alejka są fugowane zaprawą cementową
Zapraszam
Moje Małe Co Nieco...
Moje Małe Co Nieco...
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 18 maja 2007, o 18:27
półokrągłe schodki z cegły - REWELACJA
Coś ode mnie, nic wielkiego ale może kogoś zainspiruje. Szczególnie do sielskich, wiejskich ogrodów?
Stara, drewniana drabina, na którą już strach wchodzić więc nie może dłużej spełniać swojej tradycyjnej funkcji. Została więc kwietnikiem Pociągnęłam ją rozcieńczoną olejną. Skrzynki zawieszone są na szczeblach , na plastikowych uchwytach. Można powiesić ich więcej, na każdym szczeblu, wtedy efekt będzie jeszcze lepszy.
Mam w garażu jeszcze taką dwustronną, malarską drabinę, też już niezbyt stabilną. Planuje również pociągnąć ją na biało i zrobić z niej podporę do róży pnącej, wkopując podstawę drabiny w ziemię. Możnaby posadzić przy niej dwie rożne róże, po każdej ze stron drabiny inną. Ale to plan na jesień
Coś ode mnie, nic wielkiego ale może kogoś zainspiruje. Szczególnie do sielskich, wiejskich ogrodów?
Stara, drewniana drabina, na którą już strach wchodzić więc nie może dłużej spełniać swojej tradycyjnej funkcji. Została więc kwietnikiem Pociągnęłam ją rozcieńczoną olejną. Skrzynki zawieszone są na szczeblach , na plastikowych uchwytach. Można powiesić ich więcej, na każdym szczeblu, wtedy efekt będzie jeszcze lepszy.
Mam w garażu jeszcze taką dwustronną, malarską drabinę, też już niezbyt stabilną. Planuje również pociągnąć ją na biało i zrobić z niej podporę do róży pnącej, wkopując podstawę drabiny w ziemię. Możnaby posadzić przy niej dwie rożne róże, po każdej ze stron drabiny inną. Ale to plan na jesień
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
a jak wyglada teraz??
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
Eclair ty wiesz, ze nie wpadłam na taki genialny pomysł ale pozwolę sobie go skopiować
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 18 maja 2007, o 18:27
Będzie mi bardzo miło!justi28 pisze:Eclair ty wiesz, ze nie wpadłam na taki genialny pomysł ale pozwolę sobie go skopiować
Zamieść proszę zdjęcie swojego drabinokwietnika, kiedy będzie już gotowy
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
To i ja się pochwalę, a co tam Może nie jakieś arcydzieło czy mistrzostwo świata ale mam własnoręcznie zrobione poidełko dla ptaszków...
[no może z małą pomocą M, bo te masy betonowe to ja bym nie wiedziała w jakich proporcjach mieszać - a jak już wymieszał to i nałożył....]
Myślę że będzie wyglądało o wiele lepiej, jak pokryje się patyną czasu
i efekt końcowy:
[no może z małą pomocą M, bo te masy betonowe to ja bym nie wiedziała w jakich proporcjach mieszać - a jak już wymieszał to i nałożył....]
Myślę że będzie wyglądało o wiele lepiej, jak pokryje się patyną czasu
i efekt końcowy:
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Zrób jeszcze filiżanki i łyżeczki do kompletu
- Tadzio z Poznania
- 50p
- Od: 25 sty 2009, o 18:41
Szacuneczek dla wszystkich !!!
Nie samowity dział na forum !
Znalazłem go parę godzin temu, i zacząłem czytać go od pierwszego wpisu (co prawda jeszcze nie dotarłem do końca, zostało mi jeszcze dwadzieścia stron)- pomysły macie nieziemskie, chętnie z nich skorzystam.
Po drodze znalazłem pomysł "rispetto" co zrobić ze starymi butami, ubawił mnie, muszę go wam przypomnieć:
Wiaruchna, macie złote ręce !!
Nie samowity dział na forum !
Znalazłem go parę godzin temu, i zacząłem czytać go od pierwszego wpisu (co prawda jeszcze nie dotarłem do końca, zostało mi jeszcze dwadzieścia stron)- pomysły macie nieziemskie, chętnie z nich skorzystam.
Po drodze znalazłem pomysł "rispetto" co zrobić ze starymi butami, ubawił mnie, muszę go wam przypomnieć:
Moją uwagę zwróciło też wykorzystanie doniczek, nie tylko do sadzenia roślin:rispetto pisze:Pomysł może nieco kontrowersyjny, ale u mnie w ogrodzie robi furorę Goście nie zwracają uwagi na kwitnące kwiatki, tylko na to
Każdy pomysł jest na wagę złota, zaprezentowane przeze mnie dwa powyżej, nie dyskwalifikują reszty. Każdy mi się BARDZO podoba.
Wiaruchna, macie złote ręce !!
- Plumi
- Od: 20 cze 2011, o 14:53
Ja też tak daję drugie życie starym buciorom,rośnie w nich bluszczyk kurdybanek.
A buty stoją obok starego krzesła z którego usunęłam tapicerkę,a na jej miejscu rosną miniaturowe wyżliny.
Niestety nie mam zdjęć,bo aparat mi zdechł.
A buty stoją obok starego krzesła z którego usunęłam tapicerkę,a na jej miejscu rosną miniaturowe wyżliny.
Niestety nie mam zdjęć,bo aparat mi zdechł.
Kwiaty to resztki Raju.
- Olina
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 15 maja 2011, o 12:25
Witam
Wczoraj "odkryłam" ten dział - jest świetny
pokaże Wam moje gonty (chyba tak to się nazywa ) trochę jeszcze niedopracowane ale brak czasu. To własciwie mały pikuś z Waszymi cudami,ktore tu pokazujecie
Wczoraj "odkryłam" ten dział - jest świetny
pokaże Wam moje gonty (chyba tak to się nazywa ) trochę jeszcze niedopracowane ale brak czasu. To własciwie mały pikuś z Waszymi cudami,ktore tu pokazujecie
Pozdrawiam Iza
- bystrzanka
- Od: 26 wrz 2010, o 17:05
Iza - to są gąsiory. Gont to drewniane listewki (ale jedno i drugie służy do krycia dachów więc byłaś blisko ).