Trawy w pytaniach i odpowiedziach
-
- 100p
- Od: 2 paź 2013, o 23:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Trawy w pytaniach i odpowiedziach
przemroziłam też proso włosowate bo ono podobno jednoroczne wiec pozbierałam, ono ładnie wykiełkowało orliki zbierane też a ta rozpielnica nic:(. Nie wiem czy coś źle robię czy potrzebuje więcej czasu, czy zebrałam w złym momencie. W tej chwili nie tworze rozsad tylko sprawdzam zdolność nasion do kiełkowania. Zwłaszcza że są to zbierane nasionka.
- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Wita, dostałam kilka trawek jednorocznych , czy wysiewa się je teraz do doniczek czy do gruntu w maju?Pierwszy raz sieje i nie wiem w ogóle jak się zabrać za nie. Jedna trawa to trawa niebieska, druga trawa z białymi ogonami, a trzecia jakaś jednoroczna. Pomóżcie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
Dobrze by było gdybyś wiedziała jakie to trawy. Włośnica, dmuszek, proso włosowate, są wrażliwe na przymrozkia przy tym źle znoszą pikowanie, dlatego wysiewam ich na miejsce stałe na początku maja natomiast ostnice sieje w marcu do małych doniczek, ale nie pikuje tylko dziele te doniczki, a jak sa za geste to przerywam. Ta niebieska trawa to chyba kostrzewa jest wieloletnia
- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
emalia112 pisze:Dobrze by było gdybyś wiedziała jakie to trawy. Włośnica, dmuszek, proso włosowate, są wrażliwe na przymrozkia przy tym źle znoszą pikowanie, dlatego wysiewam ich na miejsce stałe na początku maja natomiast ostnice sieje w marcu do małych doniczek, ale nie pikuje tylko dziele te doniczki, a jak sa za geste to przerywam. Ta niebieska trawa to chyba kostrzewa jest wieloletnia
Nie mam pojęcia co to za trawy
tak niebieska raczej kostrzewa ale reszta nie wiem, wysieje w marcu do doniczki jak mówisz
- semper
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Widziałem w "Moim pięknym ogrodzie" włośnicę ber "Haylander". Nowość kompletna.Nawet w necie takiej nie znalazłem.
Chyba na razie nie do zdobycia.
Chyba na razie nie do zdobycia.
-
Ja włośnicy osobiście nie lubię, ale sieje jej dużo bo jest świetna w bukietach, zarówno zielona jak i suszona. Ciekawe jaka ta nowa jest?
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam W 2013 roku kupiłam turzycę perłową. Rosła pięknie i kwitła. W październiku przesadziłam do doniczki i zimuje w piwnicy. Tyle historia, teraz pytanie: kiedy ją wyjąć i co robić, zmienić ziemię ? Zasilić? Proszę o podpowiedź.
A czy to nie przypadkiem nie turzyca, ale rozplenica perłowa?
- amarylis384
- 500p
- Od: 5 sty 2014, o 18:50
Witam SELLI - na etykietce jest turzyca perłowa, ale sprawdziłam w internecie zdjęcia i pasuje rozplenica perłowa. Tylko co dalej? Pozdrawiam
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 12 lut 2014, o 15:43
Witam.
W temacie traw jestem zupełnym dyletantem. Czy ktoś może mi powiedzieć jaką trawę posiać aby nie rosła w dużych kępach( mam taką na świeżo zakupionej działce) a była ładnie rozkrzewiona, rosła równomiernie. Z góry dziękuję za informację.
W temacie traw jestem zupełnym dyletantem. Czy ktoś może mi powiedzieć jaką trawę posiać aby nie rosła w dużych kępach( mam taką na świeżo zakupionej działce) a była ładnie rozkrzewiona, rosła równomiernie. Z góry dziękuję za informację.
- wosiek67
- 500p
- Od: 26 lut 2012, o 14:24
knoxik Tobie chodzi o trawę na trawnik? Jeśli tak to w sklepach są specjalne mieszanki z opisami i tam na pewno coś sobie dobierzesz. Tutaj raczej piszemy o trawach ozdobnych.
Historia magistra vitae
Pozdrawiam Wojtek
Pozdrawiam Wojtek
-
Przeszukałam internet, by dowiedzieć sie cos o trawie Eragrostis elliotii 'Blue Eros. Bużo znalazłam, ale nie po Polsku. Kupiłam wjesieni inie pamiętam jakie kryteria brałam pod uwage jak ją zamawiałam. Nie wiem teraz gdzie ja posadzic. Z tłumaczenia stron przez google dowiedziałam sie tylko, ze jest to trawa "pola miłosci traw" Co to znaczy nie mam pojęcia.
Wejdź w' trawki pl' i dowiesz się co to za trawa.