Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2011
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2011
Agnieszko też wzniosłam toast
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I ja Agniesiu również
Czy zdrówko się poprawiło? Czekamy na ciebie.
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie kobitki
Dziękuję za wszystkie wizyty i wpisy.
Choróbska poszły w siną dal ale nerwy dalej się miotają w mej piersi...takie zycie jak to mówią
Roślinki przekwitają, warzywa dojrzewają w zastraszającym tempie a posiany poplon juz w dwóch miejscach czeka na przekopanie... Jesień idzie wielkimi krokami... nie ma to tamto...
Dlatego też jak nie załatwiam pilnych spraw siedzę i 'dziergam' zapasy na dłuugiee zimne dni (Wasyl mówi w TV, że to już nie długo brrr).
Przerabiam co się da i to czasem w ilościach hurtowych.
Zbiór z dwóch dni (i tak co drugi dzień)
Słoikomania
I balkonik w rozkwicie
Kilka fotek z zeszłego tygodnia i zmykam
Ciepełka i mniej deszczu wszystkim zaglądającym życzę.
Dziękuję za wszystkie wizyty i wpisy.
Choróbska poszły w siną dal ale nerwy dalej się miotają w mej piersi...takie zycie jak to mówią
Roślinki przekwitają, warzywa dojrzewają w zastraszającym tempie a posiany poplon juz w dwóch miejscach czeka na przekopanie... Jesień idzie wielkimi krokami... nie ma to tamto...
Dlatego też jak nie załatwiam pilnych spraw siedzę i 'dziergam' zapasy na dłuugiee zimne dni (Wasyl mówi w TV, że to już nie długo brrr).
Przerabiam co się da i to czasem w ilościach hurtowych.
Zbiór z dwóch dni (i tak co drugi dzień)
Słoikomania
I balkonik w rozkwicie
Kilka fotek z zeszłego tygodnia i zmykam
Ciepełka i mniej deszczu wszystkim zaglądającym życzę.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Witaj Aguś....no nie dziwię się tyle pięknych plonów...masz co robić......kiełbaski apetyczne...mniam...mniam... ogóreczki takie zielone u Ciebie ja już swoje wyrzuciłam....no i nie nerwuj się wiesz,że zdrówko najważniejsze....Pozdrawiam
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Agnieszko może jeszcze nie w tym ale w następnym roku taka grilo-wędzarnia bedzie budowana
Barkarole
Barkarole
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Witaj Agniesiu w ogrodzie przepięknie ale w kuchni oj dzieje się aż mi się jeść zachciało
- mieciak49
- 1000p
- Od: 13 paź 2010, o 18:01
Agnieszko-bardzo Ci zazdroszczę tyle pięknych pomidorów i to tak udanych,moje niestety do wyrzucenia po tych deszczach a też już były duże ale w gruncie .Podziwiam Twoją energię do robienia tylu przetworów i życzę smacznego
- empuza
Mieciu,dziękuję.
Krzaczki cały czas pryskane są mlekiem, wprawdzie mają osłonę ale i tak jest im zbyt wilgotno.
Ale może uda się na spotkanie coś nie coś jeszcze uchować.
Krzaczki cały czas pryskane są mlekiem, wprawdzie mają osłonę ale i tak jest im zbyt wilgotno.
Ale może uda się na spotkanie coś nie coś jeszcze uchować.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Agnieszko widzę że masz pracowite lato .
Tyle warzyw przerobić
No ale co robić jak pada ,trzeba się czymś zająć .
Piękne lilie na balkonie
Genia
Tyle warzyw przerobić
No ale co robić jak pada ,trzeba się czymś zająć .
Piękne lilie na balkonie
Genia
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś powiedz proszę w jakich proporcjach pryskasz mlekiem i jak częsta....u mnie już zaczyna się zaraza
Twoje zbiory są zachwycające i widzę bardzo ciekawe odmiany pomidorków Jak smakują te w zielone prążki Czy są równie pyszne jak pozostałe
Widzę, ze działasz słoikowo u mnie też sporo przetworów powstaje, ale zdecydowani miej niż jeszcze kilka lat wstecz....chyba leniwa się robię
W ogrodzie wciąż masz bajecznie i kolorowo. Wciąż inne piękne roślinki zakwitają i cieszą swym pięknem i zapachami
Twoje zbiory są zachwycające i widzę bardzo ciekawe odmiany pomidorków Jak smakują te w zielone prążki Czy są równie pyszne jak pozostałe
Widzę, ze działasz słoikowo u mnie też sporo przetworów powstaje, ale zdecydowani miej niż jeszcze kilka lat wstecz....chyba leniwa się robię
W ogrodzie wciąż masz bajecznie i kolorowo. Wciąż inne piękne roślinki zakwitają i cieszą swym pięknem i zapachami
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
Witaj Agnieszko
Jak zwykle pokazujesz ładne widoczki . Taki ład i porządek panuje na Twojej działce . Ja jakoś nie potrafię u siebie choć w małej części opanować i zaprowadzić porządek wśród swoich kwiatów .
Pomidory u mnie też obrodziły , mam podobne w kolorystyce . Degustuję , rozdaję rodzince i zastanawiam się z jakich zostawić nasionka .
Przesyłkę dla Diany wczoraj wysłałam .
Jak zwykle pokazujesz ładne widoczki . Taki ład i porządek panuje na Twojej działce . Ja jakoś nie potrafię u siebie choć w małej części opanować i zaprowadzić porządek wśród swoich kwiatów .
Pomidory u mnie też obrodziły , mam podobne w kolorystyce . Degustuję , rozdaję rodzince i zastanawiam się z jakich zostawić nasionka .
Przesyłkę dla Diany wczoraj wysłałam .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- empuza
AGNESS pisze:Aguś powiedz proszę w jakich proporcjach pryskasz mlekiem i jak częsta....u mnie już zaczyna się zaraza
Aguś, bierzemy 5litrów wody na 1 litr mleka, jak najchudszego(idealne byłoby prosto od krowy po zebraniu śmietanki, tylko gdzie je znaleźć). Pryskasz raz w tygodniu,najlepiej późnym popołudniem tak aby ciecz pokryła roślinę.
Pomidory mam z wymiany forumowej. Najsmaczniejsze dla mnie są zółte (słodziutkie)i fioletowe zebry, natomiast te w zielone prążki są idealne na sałatki i do faszerowania.