Kilka roślin.
-
- 500p
- Od: 31 sie 2006, o 13:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kilka roślin.
Klienta wabi się ciekawą nazwą handlową, nie łaciną...
B.
B.
- maryjan13
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To różowe to jeszcze nie kwiaty Mieczysławie,to są przylistki z pomiędzy których wyrastają dopiero kwiaty.Akwelan_2009 pisze:Nie przypuszczałem, że ta roślina kwitnie tak "symetrycznie zbudowanym" i subtelnie wybarwionym kwiatem .maryjan13 pisze:Oplątwa modra ( Tillandsia cyanea )
Moja Oplątwa stoi na parapecie wewnętrznym południowego okna w pełnym słońcu ( jeżeli świeci ).
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Dziękuję za wyprowadzenie z błędu . Nie znam tych roślin, dlatego popełniłem podstawowy błąd.
Mimo mojego błędu, nie zmieniam zdania o tej roślinie, jest wyjątkowa, wyjątkowo pięknie się prezentuje
Mimo mojego błędu, nie zmieniam zdania o tej roślinie, jest wyjątkowa, wyjątkowo pięknie się prezentuje
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
-
- 200p
- Od: 26 wrz 2018, o 13:20
Ta oplątwa jest piękna
Kilkukrotnie widziałam z kępą tych przylistków jak powiedziałeś, ale nigdy nie miałam tej rośliny i nie widziałam właściwych kwiatów. Tak niemal idealne się wydają, że aż nierzeczywiste, jak doczepione. Ale ślicznie
Kilkukrotnie widziałam z kępą tych przylistków jak powiedziałeś, ale nigdy nie miałam tej rośliny i nie widziałam właściwych kwiatów. Tak niemal idealne się wydają, że aż nierzeczywiste, jak doczepione. Ale ślicznie
- maryjan13
Agnieszko i Mieczysławie - jeżeli interesuje Was ta Oplątwa to informuję,
że pokazały się takie od wczoraj w B-ce. Osobiście widziałem je w B-ce w mojej dzielnicy.
że pokazały się takie od wczoraj w B-ce. Osobiście widziałem je w B-ce w mojej dzielnicy.
-
- 200p
Podoba się bardzo, ale moim życiem sercem zawładnęły głównie hoje, potem sansevierie i haworthia
No i zbyt kolorowa jest, małż szybko by zauważył ;P
No i zbyt kolorowa jest, małż szybko by zauważył ;P
Zrób kilka bibułkowych kwiatków i powtykaj w sansewiery i hoye. Mąż się nie zorientuje, że nie wszystkie są wymysłem wiosennej aranżacji....
- maryjan13
-
- 200p
Czy ja dobrze widzę i storczyk miniaturka ma nową roślinę u podstawy? Czy to tylko liście tak ułożone? Dużo kwiatów na raz u miniaturki
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niesamowite rośliny pokazujesz - ta Cambria jest absolutnie fenomenalna Widzę, że znakomicie czują się u Ciebie wszelkie rodzaje Orchidei, nie tylko najpopularniejsze falenopsisy
Powodzenia z oplątwą, ciekawa jestem jak sobie z nią poradzisz - mnie zajęło nieco czasu, zanim się dogadałyśmy, za to inna z forumowiczek (ewa321) nie miała z nią żadnych problemów
Powodzenia z oplątwą, ciekawa jestem jak sobie z nią poradzisz - mnie zajęło nieco czasu, zanim się dogadałyśmy, za to inna z forumowiczek (ewa321) nie miała z nią żadnych problemów
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
- maryjan13
Nie tylko miniaturka ma nową roślinę u podstawy AgnieszkoJacqueline pisze:Czy ja dobrze widzę i storczyk miniaturka ma nową roślinę u podstawy?
ale ten drugi storczyk kwitnący na biało też ma nową młodą roślinę.
-
- 200p
To kwestia egzemplarza też pewnie, ale czy i od warunków jakoś zależy, czy roślina wytworzy keikę na pędzie bądź u podstawy? Tyle storczyków przewinęło mi się przez ręce i raz jeden jedyny w minionym roku storczyk puścił roślinkę na pędzie kwiatowym i teraz ten sam też chyba będzie coś tworzył na innym pędzie co zostawiłam po kwitnieniu. Rok blisko stał pęd z "czymś" na węźle co teraz zaczyna rosnąć.
- maryjan13
Nie wiem Agnieszko od czego to zależy,że jedne storczyki wytwarzają keiki chętniej
a inne prawie wcale.W lutym 2016 roku Epidendrum radicans ' Ballerina '
ze starego pędu kwiatowego wypuścił 3 nowe odrosty,a jeden z nich nawet zakwitł.
a inne prawie wcale.W lutym 2016 roku Epidendrum radicans ' Ballerina '
ze starego pędu kwiatowego wypuścił 3 nowe odrosty,a jeden z nich nawet zakwitł.