Moja mała "dżungla" - part III
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja mała "dżungla" - part III
Jagoda święta racja Balkonowe nie wymagają zachodu tak jak domowe tylko podlać, czasem dokarmić i oderwać przekwitnięte kwiatki i tyle
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Pięknie Ci zakwitły skrętniki -szczególnie "Twój -mój" GEROMINO
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Geronimo cudny .
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Patrycja, Renata, Jola, Teśka, Monia - dziękuję za zachwyt w imieniu skrętników
Dzisiaj też trochę pogrzebałam w ziemi skończyły się tycie doniczki więc część prac odłożona na... kiedyś... Ale zajęłam się swoimi kolejnymi kalanchoe - też domagały się strzyżenia więc pocięłam do pnia teraz mam szczepek a szczepek Zaobserwowałam przy okazji, że mam wcale nie tak mało grudników i już 2 wielkanocniki bo właśnie szwagierce uskubałam z białego i po co mi to i na co mi to
Zauważyłam też, że moja carnosa z północnego parapetu już zakwitła czy pachnie to nie wiem bo jestem cała zagilowana
o widzisz, to jest to o czym zapominam od razu pobiegłam nasypać nawozu i podlałam choć deszcz solidnie podlewa mi roślinki od kilku dni dziś już stwierdziłam, że jeszcze trochę a potopią się i zlitowałam się i zdjęłam ale przyznam szczerze, że to co suche to już nie uratuje się, ale te pozostałe to wyraźnie wody chciały
no właśnie, doszłam do tego 1,5 tyg temu i dzięki temu moja petunia wygląda jeszcze pięknie, jak jej oberwałam co zdechłe to się odwdzięczyła i nie przeszkadza jej za specjalnie nawet targający nią wiatr...
Ty to jednak już mnie dobrze znasz
Miłego wieczorka
Dzisiaj też trochę pogrzebałam w ziemi skończyły się tycie doniczki więc część prac odłożona na... kiedyś... Ale zajęłam się swoimi kolejnymi kalanchoe - też domagały się strzyżenia więc pocięłam do pnia teraz mam szczepek a szczepek Zaobserwowałam przy okazji, że mam wcale nie tak mało grudników i już 2 wielkanocniki bo właśnie szwagierce uskubałam z białego i po co mi to i na co mi to
Zauważyłam też, że moja carnosa z północnego parapetu już zakwitła czy pachnie to nie wiem bo jestem cała zagilowana
rapunzel pisze:Co do balkonowych, to wg mnie one wymagają na pewno podlewania, no i nawozu dla kwitnących przeważnie raz w tygodniu
o widzisz, to jest to o czym zapominam od razu pobiegłam nasypać nawozu i podlałam choć deszcz solidnie podlewa mi roślinki od kilku dni dziś już stwierdziłam, że jeszcze trochę a potopią się i zlitowałam się i zdjęłam ale przyznam szczerze, że to co suche to już nie uratuje się, ale te pozostałe to wyraźnie wody chciały
rapunzel pisze:Trzeba je obrywać musowo, bo kwiat ma taką naturę, ze chce wyprodukować potomstwo. Jak zostawisz przekwitłe kwiaty, to zacznie tworzyć nasiona i to będzie jego priorytet. Natomiast jak je oberwiesz, to uzna, ze musi znowu kwiatów naprodukować, żeby te nasiona wytworzyć i tak w koło Macieju: obrywasz kwiaty, pojawiają się pączki, a z nich następne kwiaty
no właśnie, doszłam do tego 1,5 tyg temu i dzięki temu moja petunia wygląda jeszcze pięknie, jak jej oberwałam co zdechłe to się odwdzięczyła i nie przeszkadza jej za specjalnie nawet targający nią wiatr...
rapunzel pisze:No chyba że chcesz nasiona, ale coś mi mówi, ze raczej nie
Ty to jednak już mnie dobrze znasz
Miłego wieczorka
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- bananowy_kot
- 200p
- Od: 22 kwie 2012, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko jaka cudna ta Toja hoja, a jej kwiatuszki
Taka piękna, dorodna i zdrowa... Długo taka rosła?
Taka piękna, dorodna i zdrowa... Długo taka rosła?
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
mniodkowa, ta hoja kwitnąca na północnym parapecie to po prostu miód na moje serce i dowód, że dla chcącego nic trudnego. W sumie to już sobie w brodę plułam, że kupiłam tę hoję na targu, ale prawie wszyscy te hoje pokazują, to człowiek nie chce tak odstawać od normy.
Oj, jak teraz zaczniesz kwiaty regularnie nawozić, to jeszcze cię zaskoczą. Bo przecież tego nawozu w podłożu to im na miesiąc góra półtora starcza, a one bardzo żarłoczne są. Petunia jest cudna i już choćby za nią należą ci się wielkie brawa. Jak się trochę cieplej zrobi, to ci kwiatki tak wystartują, ze się jeszcze zdziwisz. Tylko pamiętaj o regularnym nawożeniu, może być najzwyklejszy nawóz mineralny do balkonowych, bo jakiegoś ambitnego np biohumusu dla kwitnących to nie nastarczysz. Tylko, jeśli chcesz jakieś rośliny zimować na przyszły sezon ( w co w sumie wątpię ), to musisz zaprzestać nawożenia w połowie sierpnia, żeby kwiaty przeszły sobie spokojnie w stan spoczynku.
Oj, jak teraz zaczniesz kwiaty regularnie nawozić, to jeszcze cię zaskoczą. Bo przecież tego nawozu w podłożu to im na miesiąc góra półtora starcza, a one bardzo żarłoczne są. Petunia jest cudna i już choćby za nią należą ci się wielkie brawa. Jak się trochę cieplej zrobi, to ci kwiatki tak wystartują, ze się jeszcze zdziwisz. Tylko pamiętaj o regularnym nawożeniu, może być najzwyklejszy nawóz mineralny do balkonowych, bo jakiegoś ambitnego np biohumusu dla kwitnących to nie nastarczysz. Tylko, jeśli chcesz jakieś rośliny zimować na przyszły sezon ( w co w sumie wątpię ), to musisz zaprzestać nawożenia w połowie sierpnia, żeby kwiaty przeszły sobie spokojnie w stan spoczynku.
Gratuluję kwitnącej Hoi
Petunia ma bardzo ładny kolor Jeszcze długo Będziesz się cieszyć jej kwiatkami
Petunia ma bardzo ładny kolor Jeszcze długo Będziesz się cieszyć jej kwiatkami
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kwitnąca hoja wygląda świetnie w otoczeniu tych malutkich fiołków, a wszystko razem sprawia wrażenie, że jednak Twoje parapety są bardzo szerokie .
Petunia faktycznie piękna . Moje surfiniopodobne mają całe mnóstwo przekwitniętych kwiatów, ale obiecałam sobie, że więcej się do nich nie zbliżę, bo dwie mi padły właśnie po strzyżeniu (pewnie to zbieg okoliczności, ale i tak już ich nie ruszam). Nie przekona mnie nawet to, że trzecia "zeszła" bez cięcia .
Petunia faktycznie piękna . Moje surfiniopodobne mają całe mnóstwo przekwitniętych kwiatów, ale obiecałam sobie, że więcej się do nich nie zbliżę, bo dwie mi padły właśnie po strzyżeniu (pewnie to zbieg okoliczności, ale i tak już ich nie ruszam). Nie przekona mnie nawet to, że trzecia "zeszła" bez cięcia .
Marudzia drzewko obciachanego kalanchoe jest na stronie 38 .
- kasiuta74
- 500p
- Od: 1 sty 2012, o 21:21
hojka cudna mniodkowa zajpodaj sobie kropelki do nosa bom ciekawa czy pachnie Petunia ładniutka
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Aga kwitnienia skrętników rewelacyjne moje sadzonki niestety wszystkie padły podczas mojej nieobecności zaczynam znowu od zera , ale to nic, czasami trzeba powstać i iść dalej nie
- polikola
- 500p
- Od: 16 maja 2012, o 15:31
nie wiem czemu jeszcze mnie tu nie było ale postaram się nadrobić
ciągle tkwię w zachwycie nad hibiskusem ale urzekły mnie też te malutkie fiołeczki na jednym z ostatnich zdjęć
ciągle tkwię w zachwycie nad hibiskusem ale urzekły mnie też te malutkie fiołeczki na jednym z ostatnich zdjęć
Pozdrawiam - Paulina
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany