Siedlisko z sosnami

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami

Post »

Marzenko, tak sobie czytam i podziwiam, naprawdę - Twoje zbieranie nasion, sianie, pikowanie i inne takie zabiegi, do których nie wiem, czy dorosnę... No a poza tym w ogóle nie umiem tego robić, aż mi wstyd :oops:
No i widzę, jak dzięki temu Twój ogród wypełnia się w niezwykłym tempie, gratulacje ;:138
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
BassBecia
100p
100p
Od: 15 maja 2012, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marzko na chwilę spuściłam Cię z oka i już mam książkę do przeczytania :D

Piękna galtonia i to w ziemi. Ja z obawy przed sklerozą niezimujące cebulowe trzymam w donicach(oprócz dalii i kann)

Czy katalpa już u Ciebie zimowała? Jeśli tak, to jak skutecznie zabezpieczyłaś ją na zimę?

Mega brabantowe szaleństwo - jestem pod wrażeniem ;:63

Spacerek po lesie niestety mnie także ominął, ale myślę że jeszcze nie raz oprowadzisz nas po swoich miejscach. Przykro mi z powodu "Twojego" kasztanowca. My na wiosnę udanie przeprowadziliśmy różowego kasztanowca od rodziców. Jest piękny i silny, ale przyznaję że jak zobaczyłam "Twoje" drzewo, to przestraszyłam się. Muszę koniecznie poczytać jak ochronić przed szrotówkiem swojego Maluszka (4m :wink: )

Obrazek
To mi raczej wygląda na kuklika.
"Nigdy nie będzie szczęśliwy ten, kogo dręczy myśl, że ktoś inny jest od niego szczęśliwszy"-- SENEKA --
Gdzie diabeł mówi "dobranoc"
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Przepraszam, że odpowiem hurtowo, ale trochę urobiona jestem, jutro napiszę porządniej. Byłam u Basi (Barabelki), obdarowała mnie całym bagażnikiem zielonego. Ona szczęśliwa, bo uwolniła kawałek ziemi, a ja szczęśliwa, bo kawałek obsadziłam. Dostałam hortensje ogrodowe, będę musiała o nie dbać szczególnie na piaseczku, ale mają cieniste miejsce koło altanki, zaciszne. W sumie honorowe, bo w altance latem dużo będę bywać (jak wreszcie kiedyś ją skończymy oczywiście). Zapadłam na chorobę hostową, bo dostałam pierwszą hostę od Basi, do tego kokoryczkę, tojeść, nachyłka, orliki, konwalie, chyba nawet jakieś dzwonki się trafiły, takie wysokie i poziomki dla mojego szkraba.
Potem poniosło mnie na wieś, bo koleżanka chciała, żeby jej coś w necie sprawdzić. Synek wybawił się z dziećmi, potem pomagał mi sadzić zielone dary. Komary są okropne, ale mamy psikadło i działa.
Mam sporo zaległych zdjęć, bo wczoraj z kolei sadziłam roślinki od Biny. Skalniaczka VOODOO dostałam :tan , jest superaśny. Jak się rozrośnie to wiecie co...
Życzę spokojnej nocki i spadam sprzątać, bo za tydzień na weekend goście mi się wprosili. muszę im naszykować jakieś miejsce do spania :wink:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marzenko za Tobą i Marysią maską trudno nadążyć nie wyrabiam się w czasie podziwiam was że jeszcze macie czas na prace w ogrodzie bo ja zarywam nockę jak popracuję ,jeśli jesteś chętna na miskanta chińskiego to podeślę i może zebrinusa da się odkopać bo w zeszłym roku rąbałam siekierą ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Marzenko, w tym tempie dość szybko zapełnisz ogródek 8-) Idziesz ogrodniczo jak burza ;:oj
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Witaj

Dowiedziałem się o Tobie od Basi i pozwoliłem sobie zajrzeć do Ciebie
Dużo pracy włożyłaś w SIEDLISKO - powiem uczciwie iż nie aż tak dokładnie obejrzałem cały wątek .
To co widziałem godne pochwały i nagrody ;:138
Nagrodą będą rośliny z mojego ogrodu -musisz tylko spełnić jeden warunek . :;230
Pojawić się na spotkaniu na mojej działce -serdecznie zapraszam ;:180 -sobota 28 lipiec .
Zapowiedziało się kilka forumków ,a własciwie {- ek ]

Dojazd w wątku " Hej Łódź " - masz jeszcze do dyspozycji P.W.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Uzyskałem pozwolenie. to będę dalej przynudzał.Widziałem u Halinki, że spodobały Się Tobie szczawiki .Ja mam ich dużo.Na wiosnę nawet rozdawałem.Jakieś hosty też by się znalazły.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Ewa05
500p
500p
Od: 13 lut 2011, o 14:25

Post »

Marzenko od rana przejrzałam Tój wątek i stwierdziałam, że u nas podobne klimaty nawet domek mamy podobny. Tylko, że u mnie domek jest dla 10 -letniego wnuczka.
Może powiesz mi czy można wkleić za jednym razem kilka zdjęć, ja już tracę cieprliwość przy wklejaniu pojedyńczo.
Pozdrawiam Halina
Moje wiejskie rabatki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wpadłam na ten kompocik z papierówek a tu gospodyni znowu na chałupach !
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

EWO 05 -PRZYTRZYMAJ klawisz Ctrl ZAZNACZ fotki do wklejenia i kliknij zapisz -tak jest w Fotosiku . Udanych wklejeń :wit
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko co ładnego kupiłaś i Ewci ;:oj ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć, ja dopiero teraz po urlopie i nie wiem w co ręce włożyć więc ktrótko. Poprzednie odwiedziny to wypadek przy pracy (musiałam wpaść na jeden dzień, jestem nieraz niezastąpiona ;:223 )
A Ty działasz z wielkim rozmachem ;:63
Thuje szybko sadź żeby zdążyły się ukorzenić przed zimą i nie przemarzły. Ja musiałam dwie już dwuletnie wymienić bo zmarzły. I dużo podlewaj one to lubią. Tak patrzę na zdjęcie czy aby nie za gęsto sadzisz? one się bardzo rozrastają. Ja sadziłam z 80 cm odstępem i już po pierwszym roku się stykały a po drugim tworzą ścianę. Oczywiście przycinam 2 razy do roku.
Powodzenia
(zdjęcia u siebie wstawię pewnie dopiero po południu bo za dużo roboty, więc zapraszam)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Marzenko byłam zobaczyć nowe rabatki ... a tu nic :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany