Apteka na działce i w domu cz. II

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
halinkab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2015, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Apteka na działce i w domu cz. II

Post »

Krysiu przepraszam dopiero odpisałam na Twoje pytanie w swoim wątku wcześniej nie miałam czasu :oops: Teraz ja z kolei ma pytanie o żyworódkę. Mojej mamie puchły kostki u nóg wiesz zwyrodnienia, reumatyzm... Otóż przykładała jej listki i bardzo jej pomogły. Zastanawiam się nad zrobieniem soku konserwowanego spirytusem jak mi roślinki podrosną. I moje pytanie czy Ty próbowałaś takich eksperymentów?
guru302
500p
500p
Od: 14 lip 2012, o 23:09

Post »

Witam Was Dziewczyny , bardzo bym prosiła o pomoc w podaniu maści ziołowej na silne bóle barku i przedramienia aż po łokieć cały czas ? Czy macie może podobne problemy i jak z tym walczyćie ? Ból pojawił się bez przyczyny . Będę wdzięczna za wszelkie porady .
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie doczytałam nigdzie wcześniej, by zmielony ostropest przetrzymywać w lodówce.
Zawsze miele 2-3 łyżki w młynku po kawie, przesypuje w niewielki słoiczek i szczelnie zamykam.
Ziarno ostropestu też trzymam szczelnie zapakowane.
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50

Post »

guru302 pisze:Witam Was Dziewczyny , bardzo bym prosiła o pomoc w podaniu maści ziołowej na silne bóle barku i przedramienia aż po łokieć cały czas ? Czy macie może podobne problemy i jak z tym walczyćie ? Ból pojawił się bez przyczyny . Będę wdzięczna za wszelkie porady .
Zrób sobie nalewkę z czerwonego muchomora i smaruj bolące miejsca.Pół słoika posiekanego grzybka,
dopełnić wódką i smarować bolące miejsce w razie potrzeby. Niedługo grzyby pokażą się w lasach.
guru302
500p
500p

Post »

Mirzam bardzo dziękuję . I mam jeszcze pytanie jakiej pojemności słoik i jak długo trzymać , żeby to można było użyć ?
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Krysiu poleć coć na anemię dla dziecka
mirzan
---

Post »

guru302 pisze:Mirzam bardzo dziękuję . I mam jeszcze pytanie jakiej pojemności słoik i jak długo trzymać , żeby to można było użyć ?
Jeśli masz małego grzybka, to jasne,ze słoik mały.Próbowałem po kilku dniach. Działanie przeciwbólowe szybkie,
ale działa krótko. I oczywiście bólu całkiem nie zlikwiduje,ale znacznie zmniejszy.
Przeważnie używam nalewki z datury,również do smarowania.Przepis jak wyżej,pół słoika posiekanych
owoców zielonych,jeszcze miękkich, zalane alkoholem.Smaruję sobie tym kolana,ona też używa.Datura stramonium, ten znany chwast.
halinkab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

guru302 pisze:Witam Was Dziewczyny , bardzo bym prosiła o pomoc w podaniu maści ziołowej na silne bóle barku i przedramienia aż po łokieć cały czas ? Czy macie może podobne problemy i jak z tym walczyćie ? Ból pojawił się bez przyczyny . Będę wdzięczna za wszelkie porady .
Miałam tak w tam tym roku. U mnie przyczyną było zapalenie wiązadeł stawowych leczył mnie zielarz ale głownie pomogła witamina B12 najpierw 3x1 - pierwszy tydz, później 2x1 - 2 tydz, i po 1x1 do ustąpienia przyczyny. Witamina ta ma działanie przeciwzapalne również w bólu korzonków. ja męczyłam się z bólem około miesiąca a drugi się leczyłam żadne lekarstwo konwencjonalne nie pomagało.
guru302
500p
500p

Post »

Halinko , bardzo Ci dziękuję ;:196 . Czy bolało Cię cały czas czy okresowo ? A jak miałaś z podnoszeniem ręki , czy też miałaś ból , bo ja okropny . Jeszcze jedno pytanie mam czy tę witaminę kupić w aptece czy lepiej niech to zrobi zielarz ? Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję .
halinkab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz ból był chyba cały czas, ale najgorzej jak chciałam coś zrobić ręką, to mnie rwało jakby jakaś rwa. Ból mi się przemieszczał. To było straszne i żołądek mnie bolał, a wyleciały mi jeszcze dyski. Przy podnoszeniu mnie nie bolało. A może Ci wyleciał dysk i na masaż musisz iść połączony z postawieniem kręgów na swoje miejsce. Witaminę B12 wystarczy kupić w aptece. Nie wiadomo, co U Ciebie jest przyczyną. Jak jakiś stan zapalny witaminka pomoże, tylko trzeba czasu. Zdrówka Ci życzę. Jakby co to pisz na moje PW.
guru302
500p
500p

Post »

Halinko :) Jeszcze raz dziękuję ;:196
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Od dwóch miesięcy nikt nie odzywa się w wątku ;:oj
To ja się odezwę -dzisiaj byłam na grzybach , znalazłam tylko 2 podgrzybki,ale za to nazbierałam czeremchy i produkowałam sok.Pyszny jest-przypomina w smaku stężony sok z wiśni,wyczuwa się nutkę goryczki.Ponieważ pierwszy raz robiłam sok z czeremchy,więc nazbieraliśmy około 2kg.Ale mąż obiecał ,że jutro pojedzie rano nazbierać więcej .Mam ochotę zrobić dżem ,ale tego miąższu jest tak mało ,że nie wiem ,czy mi się uda :oops:
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
mirzan
---

Post »

Wino i nalewki na czeremsze,marzenie.Za długo nie należy trzymać na owocach,bo nabierze goryczki.
Witaminę B12 łykam drugi miesiąc,po 6 tabletek dziennie,cud nie zdarzył się,co bolało,boli.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”