Ogródek Gosi cz.11
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz.11
Ta Twoja werbena... Zaparłam się. W tym roku musi mi się udać
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Gosiu, cudna ta Twoja werbena. Takich łanów nie wyhoduję z jednej sadzonki, więc jeśli będziesz miała nadmiar nasionek to poproszę
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czerwone wino pnące się po pergoli wygląda przepięknie
Gosiu u Ciebie jeszcze tak dużo kwiatów kwitnie..... Scarlet Moss przepiękna ....a i łany werbeny wyglądają zachwycająco.... takie delikatne, koronkowe, zwiewne..... piękne
Gosiu u Ciebie jeszcze tak dużo kwiatów kwitnie..... Scarlet Moss przepiękna ....a i łany werbeny wyglądają zachwycająco.... takie delikatne, koronkowe, zwiewne..... piękne
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Widzę, szałwia, moje już czarne, przyszło zimno i po jednorocznych, jak się troche powietrze ogrzeje idę posprzątać na ogrodzie,
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, warto spróbować. To jest naprawdę wdzięczna roślinka. Wygląda cudownie w grupie.
Kasiu, ale ten łan powstał z jednej roślinki. Także zobaczysz, że wiosną też będziesz taki miała
Ale oczywiście, że wiosną dostaniesz sadzonki. Odbiór osobisty
Aguś, Scarlet mimo,że czerwona bardzo mi się podoba. Na dokładkę spełnia inne moje wymagania. Jest bardzo zdrowa. Non stop kwitnie. A przede wszystkim jest malutka
Werbeny są faktycznie koronkowe. Takie fioletowe chmurki zawieszone w przestrzeni
Iguś, u mnie jeszcze przymrozków nie było. Cały czas jednoroczne sa na swoim miejscu.
Mam po raz pierwszy storczyki. Ciekawe, czy przetrwają zimę
Kasiu, ale ten łan powstał z jednej roślinki. Także zobaczysz, że wiosną też będziesz taki miała
Ale oczywiście, że wiosną dostaniesz sadzonki. Odbiór osobisty
Aguś, Scarlet mimo,że czerwona bardzo mi się podoba. Na dokładkę spełnia inne moje wymagania. Jest bardzo zdrowa. Non stop kwitnie. A przede wszystkim jest malutka
Werbeny są faktycznie koronkowe. Takie fioletowe chmurki zawieszone w przestrzeni
Iguś, u mnie jeszcze przymrozków nie było. Cały czas jednoroczne sa na swoim miejscu.
Mam po raz pierwszy storczyki. Ciekawe, czy przetrwają zimę
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Hej,
Obie mamy trójsklepkę owłosioną, ktorą własnie niektorzy kojarzą ze storczykami
U mnie w ostatnią zimę było bez problemu. Młode rosliny powinno się osłaniać, ja nie zrobiłam tego - nie wiedziałam, i dala radę. Ta roslinka nie lubi zastojów wody. Myślę, ze u ciebie przy osłonie nie będzie problemu
Obie mamy trójsklepkę owłosioną, ktorą własnie niektorzy kojarzą ze storczykami
U mnie w ostatnią zimę było bez problemu. Młode rosliny powinno się osłaniać, ja nie zrobiłam tego - nie wiedziałam, i dala radę. Ta roslinka nie lubi zastojów wody. Myślę, ze u ciebie przy osłonie nie będzie problemu
Pozdrawiam
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gdzie nie zajrzę tak werbena, chyba się w niej zakochuje....nie ja już się zakochałam
Wiosną koniecznie muszę poszukać nasion a fioletowa szałwia-cudowna, pierwszy raz widzę w takim kolorze
Wiosną koniecznie muszę poszukać nasion a fioletowa szałwia-cudowna, pierwszy raz widzę w takim kolorze
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Gosiu, zazdroszczę Ci tych starych drzew...ile bym dała, żeby rosło takie u mnie Liczę po cichu, że sąsiedzi jakieś posadzą, bo u mnie miejsca brak. Dzisiaj siali trawę
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Okazuje się, że są również inne piękne kwiaty, nie tylko róże... Do werbeny wracałam dwa razy. Trójsklepka niesamowita. A na rabatach wcale nie jest gęsto.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Małgosiu, pamietam jak kupiłaś trójsklepkę i napisałam, że to nie storczyk, a trósklepka. Teraz jak zakwitła, sprawdziło się, Mnie też kiedyś tak nabrano. Ale roślinka i tak śliczna. Tylko trochę roztrzepana, przynajmniej u mnie. Żółta kwitnie wcześnie, a teraz też mam dwie odmiany różowej.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Gosiu! Czy dziś nie dopadł Cię już przymrozek? U mnie trawa (i okoliczne pola) były z rana białe.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Witaj Gosiu
U Ciebie wcale jeszcze nie widać jesieni, tyle kwiatów jeszcze Ci pięknie kwitnie
Nowe aranżacje wyglądają już ciekawie, a jak się rozrosną będzie bajecznie.
Jak zobaczyłam werbenę, to sobie westchnęłam....kupiłam jesienią, nie zdążyłam posadzić, zostawiłam przysypaną ziemią na dworze i tyle mojej werbeny...nie pojawiła się ani jedna sieweczka
Gosiu widzę, że całkiem sobie radzisz z piaseczkami, bo roślinki wyglądają na zadowolone
U mnie też już był przymrozek, ale tylko trochę uszkodził listki daliom, więc jeszcze sobie rosną i kwitną.
U Ciebie wcale jeszcze nie widać jesieni, tyle kwiatów jeszcze Ci pięknie kwitnie
Nowe aranżacje wyglądają już ciekawie, a jak się rozrosną będzie bajecznie.
Jak zobaczyłam werbenę, to sobie westchnęłam....kupiłam jesienią, nie zdążyłam posadzić, zostawiłam przysypaną ziemią na dworze i tyle mojej werbeny...nie pojawiła się ani jedna sieweczka
Gosiu widzę, że całkiem sobie radzisz z piaseczkami, bo roślinki wyglądają na zadowolone
U mnie też już był przymrozek, ale tylko trochę uszkodził listki daliom, więc jeszcze sobie rosną i kwitną.