Pomidory zielone i żółte - uprawa
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory zielone i żółte - uprawa
Fox Nose jest dobry , gdyby nie brunatna . Nie rezygnuję z niego mimo wszystko .
Nie pęka , może dłużej na krzaku powisieć i nie robi się marmolada .
Nie pęka , może dłużej na krzaku powisieć i nie robi się marmolada .
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 200p
- Od: 18 lis 2022, o 11:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie Kumbulu F2 też super się sprawdził. Miał ponad 30 owoców, pierwsze grono zerwane a niektóre pomidorki to myślę około 300-400 g. W smaku super mięsisty, słodki i soczysty. Na zdjęciu po środku jedynie widać dwa pomidorki z Persimmonowej Sakiewki i jeden na samej górze a Kumbulu na prawo i lewo wiąże każdy owoc do samej góry tunelu.
-
- 200p
- Od: 26 mar 2015, o 09:18
Jolek Ananas Noire naprawdę słodki jest szczególnie jak się go przetrzyma na krzewie. U mnie ponad 600g miał
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
Widocznie za szybko go zerwałam , wiszą jeszcze 4 olbrzymki bo wysoko. Ważne, że mi smakował. Obecnie aura deszczowa więc będę uzbrojona walczyć ze śliskim wrogiem. Tak samo atakują mi Corazon. Mam wrażenie, że mają ze sobą drabiny lub te pomidory zapachem je przyciągają. Niektórych odmian nie ruszają.
-
- 200p
- Od: 26 mar 2015, o 09:18
O tutaj jest ten ciał btrochę za długo wisiał na krzewie. Inne jego zdjęcia są na stronie 42
-
- Od: 10 kwie 2016, o 20:40
Dziś pod nóż poszła kolejna zagadka przyrody z zawiązka śpiącego pomidora, mała, ale nasion miała sporo, w dalszym ciągu dobra smakowo malinówka
Dalej poszedł White purple na zdjęciach miała być koktajlowa, wyszedł średniej wielkości okrągły pomidor, sukces, że w ogóle jest, gdyż sadzonka była specjalnej troski i musiałem ją wydobyć z łupiny nasiennej, nie dała rady wyjść sama, później rósł pod woreczniem, gdyż nie miał korzeni, dopiero gdy się ukorzenił wsadziłem go do ziemi chyba w połowie maja, teraz zaczął dojrzewać. Niemniej teraz jak się rozrósł to opanować go nie idzie takie mocne wilki wypuszcza
Owoce bardzo soczyste, delikatne w smaku, dużo galaretki, skórka cieniutka
Dalej poszedł White purple na zdjęciach miała być koktajlowa, wyszedł średniej wielkości okrągły pomidor, sukces, że w ogóle jest, gdyż sadzonka była specjalnej troski i musiałem ją wydobyć z łupiny nasiennej, nie dała rady wyjść sama, później rósł pod woreczniem, gdyż nie miał korzeni, dopiero gdy się ukorzenił wsadziłem go do ziemi chyba w połowie maja, teraz zaczął dojrzewać. Niemniej teraz jak się rozrósł to opanować go nie idzie takie mocne wilki wypuszcza
Owoce bardzo soczyste, delikatne w smaku, dużo galaretki, skórka cieniutka