Pomidory zielone i żółte - uprawa

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
ODPOWIEDZ
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pomidory zielone i żółte - uprawa

Post »

Fox Nose jest dobry , gdyby nie brunatna . ;:222 Nie rezygnuję z niego mimo wszystko .
Nie pęka , może dłużej na krzaku powisieć i nie robi się marmolada .
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 maja 2013, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziś pierwszy raz spróbowałam Ananas Noire. Zazwyczaj pierwsze do niego docierały ślimaki i robiły z niego durszlak. Zachwycił mnie wyglądem (30dag) a nawet smak kwaskowo pomidorowy mi odpowiadał. Teraz bardziej będę pilnować krzaczków :D
Obrazek

Obrazek
Olafasola13
200p
200p
Od: 18 lis 2022, o 11:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie Kumbulu F2 też super się sprawdził. Miał ponad 30 owoców, pierwsze grono zerwane a niektóre pomidorki to myślę około 300-400 g. W smaku super mięsisty, słodki i soczysty. Na zdjęciu po środku jedynie widać dwa pomidorki z Persimmonowej Sakiewki i jeden na samej górze a Kumbulu na prawo i lewo wiąże każdy owoc do samej góry tunelu.

Obrazek
weglowy
200p
200p
Od: 26 mar 2015, o 09:18

Post »

Jolek Ananas Noire naprawdę słodki jest szczególnie jak się go przetrzyma na krzewie. U mnie ponad 600g miał
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 maja 2013, o 21:24

Post »

Widocznie za szybko go zerwałam ;:131 , wiszą jeszcze 4 olbrzymki bo wysoko. Ważne, że mi smakował. Obecnie aura deszczowa więc będę uzbrojona walczyć ze śliskim wrogiem. Tak samo atakują mi Corazon. Mam wrażenie, że mają ze sobą drabiny :;230 lub te pomidory zapachem je przyciągają. Niektórych odmian nie ruszają.
weglowy
200p
200p
Od: 26 mar 2015, o 09:18

Post »

O tutaj jest ten ciał btrochę za długo wisiał na krzewie. Inne jego zdjęcia są na stronie 42

Obrazek
KamilK02
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2016, o 20:40

Post »

Dziś pod nóż poszła kolejna zagadka przyrody z zawiązka śpiącego pomidora, mała, ale nasion miała sporo, w dalszym ciągu dobra smakowo malinówka
Obrazek

Dalej poszedł White purple na zdjęciach miała być koktajlowa, wyszedł średniej wielkości okrągły pomidor, sukces, że w ogóle jest, gdyż sadzonka była specjalnej troski i musiałem ją wydobyć z łupiny nasiennej, nie dała rady wyjść sama, później rósł pod woreczniem, gdyż nie miał korzeni, dopiero gdy się ukorzenił wsadziłem go do ziemi chyba w połowie maja, teraz zaczął dojrzewać. Niemniej teraz jak się rozrósł to opanować go nie idzie takie mocne wilki wypuszcza ;:oj
Owoce bardzo soczyste, delikatne w smaku, dużo galaretki, skórka cieniutka
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Kamil
Siła wzrostu podkładek jabłoni1 2
Mój sad
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”