Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zanim wiosna wiejski ogród odmieni cz. 28
Iwonko jasne wiemy to nie tylko my dwie! Niestety nie mam w tym roku nic zimowego oprócz kapusty ozdobnej Wszystko starałam się nawieźć i dosypać świeżej ziemi w nadziei, że będą lepsze plony w tym sezonie Malwy jednoroczne są na ogół pełne i są śliczne
- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu
Skończył mi się urlo .
Zima się zrobiła u mnie na całego . Śniegu już jest sporo i cały czas coś leci z nieba .
O nasionach i siewach tylko czytam .
Trzymam za Wasze wysiewy !
Pozdrawiam serdecznie .
Skończył mi się urlo .
Zima się zrobiła u mnie na całego . Śniegu już jest sporo i cały czas coś leci z nieba .
O nasionach i siewach tylko czytam .
Trzymam za Wasze wysiewy !
Pozdrawiam serdecznie .
Pozdrawiam, Beata.
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
Iwonko dziękuję kapustka pak choi już zapisana do zakupu w wiadomym sklepie .
A ta sałata która z zimujących Mirage czy Winter Butterkopf?
Marysiu pisałś do mnie że jestem kusicielka, a tu proszę i ty kusisz. Lecę szukać po sklepach szarłatki amerykańskiej
A ja tam nie zarzekam się że już kończę z nasionami, zabawa jest raz do roku. Potem przyjdzie czas na inne rozrywki
A ta sałata która z zimujących Mirage czy Winter Butterkopf?
Marysiu pisałś do mnie że jestem kusicielka, a tu proszę i ty kusisz. Lecę szukać po sklepach szarłatki amerykańskiej
A ja tam nie zarzekam się że już kończę z nasionami, zabawa jest raz do roku. Potem przyjdzie czas na inne rozrywki
Agata
-
- 500p
- Od: 28 sty 2013, o 12:33
Maska pisze:
No dobra kupię jeszcze nasiona Pak...no jak jej tam Iwonko powinnaś pracować w telezakupach
Ja też, dopóki jeszcze są osiągalne w sprzedaży internetowej
Wyciągnęłaś nas Marysiu z ciepłej kuchni a tu śnieg i mróz na polu
Czego się jednak nie robi w miłym Towarzystwie!
Siać na razie nie będę bo i nie mam co o ile zamawiane petunie jeszcze nie przyjechały.
Muszę zrobić przegląd nasion tylko czasu brak.
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Alu, Pak Choi to chyba wszędzie urośnie , nic przy niej nie robię oprócz posiania nasionek, nie podlewam, nie nawożę, jak za gęsto posieję to tylko przerzedzę i koniec, zjadam w różnym stanie rozwoju, wiadomo młodziutkie są delikatniejsze. Młode roślinki jadam na surowo, stare na przykład tak http://smakalajzyt.pl/pak-choi/
Marysiu, coś tam zielonego zawsze mieć muszę, bo w sklepach zimą staram się nie kupować, tylko w ostateczności.
Dzisiaj muszę zrobić remanent w nasionkach.
Marysiu, coś tam zielonego zawsze mieć muszę, bo w sklepach zimą staram się nie kupować, tylko w ostateczności.
Dzisiaj muszę zrobić remanent w nasionkach.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Beatko dzielna ogrodniczko, trzymasz się to dobrze trzeba być wiernym swoim założeniom, popieram!
Ja od jakiegoś czasu planowałam wysiewy styczniowe, a z zakupami poległam i tłumaczę to tylko tym że jestem wzrokowcem i jak mi się coś podoba to nie mogę się oprzeć
U mnie jeszcze zimy nie ma ale ponoć idzie ! Trzymaj się cieplutko
Agatko nie wiem czy powinnaś szkarłatkę zapraszać do ogrodu, bo chyba broniłaś się przed wieloma roślinami ze względu na brak miejsca, a szkarłatka potrzebuje go dużo. Nie kupuj nasion chętnie poślę Ci roślinę na wiosnę
Martusiu wszystkie ogrody na FO ożyły to dobrze bo to forum ogrodnicze! cieszę się że i Ty odwiedziłaś wiejski ogród w zimie Petunie też wysiałam dzisiaj doszła nowa partia, ale posieję 19 stycznia Może do tego czasu i Ty znajdziesz czas na posianie roślin, które potrzebują więcej czasu żeby zakwitnąć
Iwonko ja też miewałam, ale ten suchy rok pozbawił mnie wielu roślin. Nawet pory wyglądały jak cebulka i poszły do zupy Mam jednak nadzieję że wkrótce co posieję w tunelu i będzie swoja zieleninka ...w tunelu została jedna rukola i już się pewnie wysiała
Ja od jakiegoś czasu planowałam wysiewy styczniowe, a z zakupami poległam i tłumaczę to tylko tym że jestem wzrokowcem i jak mi się coś podoba to nie mogę się oprzeć
U mnie jeszcze zimy nie ma ale ponoć idzie ! Trzymaj się cieplutko
Agatko nie wiem czy powinnaś szkarłatkę zapraszać do ogrodu, bo chyba broniłaś się przed wieloma roślinami ze względu na brak miejsca, a szkarłatka potrzebuje go dużo. Nie kupuj nasion chętnie poślę Ci roślinę na wiosnę
Martusiu wszystkie ogrody na FO ożyły to dobrze bo to forum ogrodnicze! cieszę się że i Ty odwiedziłaś wiejski ogród w zimie Petunie też wysiałam dzisiaj doszła nowa partia, ale posieję 19 stycznia Może do tego czasu i Ty znajdziesz czas na posianie roślin, które potrzebują więcej czasu żeby zakwitnąć
Iwonko ja też miewałam, ale ten suchy rok pozbawił mnie wielu roślin. Nawet pory wyglądały jak cebulka i poszły do zupy Mam jednak nadzieję że wkrótce co posieję w tunelu i będzie swoja zieleninka ...w tunelu została jedna rukola i już się pewnie wysiała
- zielonajagoda
- Kontakt:
Agatko, sałata zwykła,taka jaką siałam wiosną, nie jakaś specjalna odmiana zimowa, ma takie falbanki na końcach liści, nawet nie pamiętam odmiany, posiałam ją późno, w miejsce wyrwanych pomidorów.
- krystyna2201
- 500p
- Od: 9 lut 2010, o 17:26
- zielonajagoda
- Kontakt:
Marysiu, u mnie wczesne pory były takie chudzinki, ale późne są całkiem całkiem, rosły obok siebie a flance były od tego samego sprzedawcy.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Iwonko podaj namiary na sklep z nasionkami tej kapusty bo jakoś w necie nie mogę znaleźć
Pozdrawiam Alicja
- majalis2013
- 500p
- Od: 20 mar 2013, o 08:10
Widzę że Iwonki nie ma, to ja odpowiemalicjad31 pisze:Iwonko podaj namiary na sklep z nasionkami tej kapusty bo jakoś w necie nie mogę znaleźć
Agata